Aloita uusi keskustelu

Etätyöhön tottumaton maa on haavoittuva

Aloittaja: Vahva mielipide Oma elämä 26.3.2020 12:35

Suomalaiset haluavat olla työpaikalla viettelemässä aikaa ja jutustelemasta. Joka pienestäkin asiasta paniikki ja torikokoukset on heille arkea. Ja se, kun ei ajatella itse, vaan mennään kuten muutkin. Mitään ja minkään järkevyyttä ei uskalleta kyseenalaistaa, eli toiminta ei kehity ja tehostu. Toiminta on ohjattua. Helpompi on vain hengailla työpaikalla joojoo -tyyppinä. Miellyttää muita. – Vai onko se helpompaa ja onko siinä haastetta? Ei ainakaan minulle!

Nyt kun koronakriisi päällä, etäyhtyksiin pakotetaan joissakin työpaikoissa. Yleensä pakotetut huomaavat, että etätyö onkin mahtava ja tehokkaampi juttu heidän ennakkoasenteistaan huolimatta. Jotkut taas eivät pääse etätöihin, koska pomo vanhanaikainen kontrollifriikki, joka itse makoilisi sohvalla etätyössä saamatta mitään aikaan, ja luulee että muutkin toimii samoin.

Myöskin tietoliikenneyhteydet eivät kestä etätyön kuormaa. Joka onneksi nyt tulee kuntoon koronaepidemian aikaan.

Eniten tässä kärsii ne toimijat jotka vastustavat etätyötä ja joiden toiminnassa se ei ole muka mahdollista. Etätyö olisi tämänkin koronaoandemian estänyt, samaten kuin se vaikuttaisi ilmaston muutoksen torjunnassa vähentäen liikenteen päästöjä ja tilojen tarvetta.

Varmasti tähän viestiin tulee vastauksia ”mutta kun olen kirvesmies”. Kuten sanottua etätyö vähentää tilojen tarvetta, eli myöskin esimerkiksi kirvesmiesten tarvetta.

Ehdottomasti pitää saada etätyötä nyt lisättyä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 59 viestiä

Amstronkin Niilo jo kuussa sano , vaikka mulla on pieni
Niin ihimiskunnalle soon suuri
Mie täällä olen etätyössä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin olet jäljillä.

Meillä piti kaikki romut, mitä kotia oli haalattava listattava ja raportoiva IT päällikölle Helsinkiin. Luulevat, että myyn ne tai särjen tahallaan tai käyttäisin hyväksi. Myös joka päivä on raportoiva johdolle, ketkä ovat etätöissä. Epäilevät, että kotona vaan lusmuillaan. Miksiköhän? Ehkäpä ovat lusmuja ite.

Liikenteen infran säästöt myös. Onko tuo nelostien korjaus sittekin ihan turha investointi? Se on rakenteilla työmatkaliikennettä varten, joka ehkä pysyvästi tulee alenemaan tästä eteenpäin.

Itse näen huolena sen, että työkuorma kasvaa. Siis aloitan työt nyt klo 7.00 ja lopetan klo19-22.00. Tunnit ovat jo tapissa liukuman ylärajalla. Merkkaan nekin alakanttiin. Toivottavasti joku osaa hyödyntää minut? Työkuorman kasvu saattaa muodostua ongelmaksi.

Meillä toimiston vuokra on suuruusluokkaa 500 e/kk henkilöltä. Säästöä saisi.

Liikkumisessa on se ongelma, että yhteiskunta tukee sitä. Ei ole työntekijän etujen mukaista pyrkiä vähentämään sitä. Näitä tukimuotoja ovat mm.työmatkan verovähennys, verottomat kilometrikorvaukset tai työnantajan tarjoaman autopaikan verottomuus.

Elämme muutoksen aikaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi teet haamutyötä? Joku tehokkaampi tekisi työsi lyhyemmässä ajassa ja stressaamatta. Työnkiertoa tulisi olla enenmän, niin ihmiset ei urautuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen tottunut tekemään kaikki työt mitä tarvitsee määräajassa niin hyvin kikn mahdollista. Normaalityöaika ei siihen aina riitä. - Hidas ja tyhmä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sepä se ongelma onkin kun olet tottunut eli pinttynyt sinuun joku tapa. Et ole velvollinen tekemään kuin työaikalain puitteissa asiat. Rikot työaikalakia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Etätyöstä on puhuttu ainakin 30 v.
Nyt nähdään mikä onnistuu.
Hyvää harjoitusta todelliseen kriisiin.
Tämä on vasta" talvisota" !
Syrjäseutujen vetovoima kasvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei varmasti kasva korvessa asuminen ikinä. Ihmiset haluavat etätyön kautta tehdä työnsä tehokkaammin ja lisää aikaa harrastuksiin ja sosiaaliseen elämään. Korvessa sitä ei ole. Korven ihniset haluavat juurikin ajella ja oleilla työpaikalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Radio Pookia tai muutakaan toivomus musiikkia ei kannate kuunnella.Perussuomalaiset ovat liittoutuneet rikollisten kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkapuku kuuluu toimenkuvaan ja sitä on käytettävä myös etätöissä, siviilivaatetus näkyy työn tuloksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postinjohtajatkin saa kunnon boonuksen etätyöstä 2x600 000 euroa joka vuodesta 2000-luvun alusta alkaen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Suomalaiset haluavat olla työpaikalla viettelemässä aikaa ja jutustelemasta."

Sinulla taitaa olla ohut työkokemus. Töitä meidän työpaikalla tehdään, kuten muuallakin. Ja lujasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä ei työnantaja päästä etätöihin. Nyt odotellaan tartuntaa ja karenssia, sitten menee koko toimisto kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiku työpaikan henkilökunta saa taudin sairastettuaan noin kuukauden sisällä immuniteetin, ja jatkaa töitä kahta kovemmin. Immuniteetti on kilpailuetu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että oikein vähentää kirvesmiesten tarvettakin. Jo oli sepustus, johon oli ripoteltu sitä sun tätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tuota nyt pari viikkoa tullut tehtyä. Ei se mitään herkkua ole. Työpisteenä toimiva keittiön pöytä on kovin epäergonominen ja keskeytyksille altis, läppärin pikku näyttöä on rasittava tihrustaa ja keskittymisrauhaa ei meinaa saada millään. Koko ajan on joku jutustelemassa ja kysymässä milloin mihinkin pikku askareeseen, "kun nyt kerran olet vapaalla", ja nyt vielä wilma piippaa opettajien työtkin hoidettavaksi siinä sivussa. Ei tämä kovin tuottavaa tunnu olevan vaikka ei haluaisi vötkyilläkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinulla on velvollisuus ja oikeus verovähennyksiin tehdä etätyöpisteestäsi ergonominen.
Työpaikoilla olet tottunut siihen kyselyyn. Miksi et työskentele muualla toisessa huoneessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

3h+k, muut huoneet on muussa käytössä. Kyllä työpaikallakin toki välillä kyselyitä on, mutta enimmäkseen työhön liittyvää, ja muiden jutustelua kuuluu avokonttorissa tietenkin, mutta jotenkin siltä on jo oppinut korvat sulkemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille