Aloita uusi keskustelu

Ei aktiivimalli huono ajatus ollut

Aloittaja: myös työtön Oma elämä 7.3.2019 14:41

Nyt olemme saaneet nauttia reilun vuoden aktiivimallista. Sehän saa monen niskakarvat nousemaan pystyyn mutta sillä on tarkoituksensa. Se todella yrittää saada edes jotain vipinää työttömiin jotka mielellään vain nostavat työttömyyskorvausta eivätkä tekisi sen eteen mitään. On monia keinoja suhtautua tuohon malliin. Voi joko heti haukkua hallituksen alimpaan jonnekin tai sitten voi itse miettiä mitä kannattaisi tehdä. Sen aktiivisuuden saa aika helposti täytettyä. Jos ei tosiaankaan viitsi tehdä sitä 18 tuntia töitä kolmen kuukauden tarkastelujaksolla voi sen täyttää muutenkin. Onko se nyt niin paha juttu mennä työnhakuvalmennuskurssille, siitä saa vielä 9 € /päivä lisätienestiä? Voi myös suorittaa jotain lyhytaikaista koulutusta omaksi edukseen, TE-toimisto neuvoo tässä asiassa. "Leikkuri" ei käy kuin yhden kerran, joten ei tuokaan nyt mikään paha asia ole. Itse kävin muuttamassa veroprosenttini nollaksi niin ei paljon haittaa jos tänä vuonna leikkuri tulee. Tämän aktiivimallin tarkoituksena oli siis todella aktivoida niitä työttömiä jotka luulevat, että ilmaista rahaa on olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 114 viestiä

Kaikki työvoimatoimistot ovat täysin turha menoerä veronmaksajille. Seurauksena on vain se että suuri joukko työttömiä masentuu, sairastuu ja jättäytyy täysin järjestelmän ulkopuolelle. Tarkoitus piti olla se että heidät työllistetään tai heille annetaan mahdollisuus kouluttautua. Näin ei kuitenkaan tapahdu. Byrokraatti osaa ainoastaan antaa karenssia ja syyllistää. Lopettakaa tällainen neuvostoliittolainen byrokratia heti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ei aktiivimalli huono ajatus ollut"

Eihän toki, kun sen tarkoitus oli juuri pienentää jo ennestään pieniä työttömyysroposia!
Sillä varmaan saatiin siirrettyä useita miljoonia € parempiin suihin, mm. isotuloisten veroalennuksiin.
Joten eihän se silloin hukkaan ole mennyt.
Jopa veroparasiitteihin asti on eurot päässeet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloitajan mainitsemaa vipinää aktiivimalli saattoi tuoda pienelle osalle lusmuilijoista, mutta täysin kohtuuton se oli niille 160 000 työttömälle, jotka jotka hakivat kyllä töitä, mutta eivät onnistuneet saamaan paikkaa työn vähyydestä johtuen. Siitä huolimatta aktiivimalli leikkasi työttömyysturvaa pienemmäksi näiltä tosissaan työpaikkaa hakeneilta.
Toinen suuri epäkohta epäoikeudenmukaisessa aktiivimallissa oli se, että Etelä-Suomen työttömillä oli kokonaan erilaiset mahdollisuudet löytää töitä ja välttää työttömyysturvan leikkaukset kuin Pohjois-Suomessa asuvilla työttömillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

No ei tietenkään. Itsekin olen TE-toimiston aktiivimalli ja siten elättänyt siten itseni lähes koko aikuisikäni. Olen ihmetellyt miksi meitä malleja moititaan koko ajan. Kaikistahan ei ole malliksi johtuen lähes aina liikuntaharrastuksen puuttesta. Ja pitää sitä olla aktiivinen mielipiteen esittäjänäkin. Palkka saisi olla vähän korkeampi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos saa ilmaisen elatuksen, niin mikä siinä on kohtuuton rasitus, jos menee pajunpunontakurssille virkistymään ym, ettei täysin erakoidu. Syöttiläille ei mikään velvollisuus käy. Demarit tekevät karhunpalveluksen ja polkevat heitä entistä syvemmälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et vissiin tajua, että sinne pajunpunontakurssille tai mihinkään muuallekaan ei mahdu läheskään kaikki halukkaat. Leikkuri iskee suurelle osalle porukasta omasta aktiivisuudesta huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laita tarkempaa tietoa että mihin mennä kun työvoimatoimistossa ei ole kertaakaan kerrottu että miten sen aktiivimallin suorittaa?
Olen kysellyt joka paikasta mutta kukaan ei tunnu tietävän että miten aktiivimallin suorittaa tai missä tarvitaan työntekijää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montakohan itsemurhaa on tehty juurikin aktiivimallin leikkurin ja tolkuttomien verojen vähentäessä peruspäivärahasta?
Mitenkähän Lindström nukkuu yönsä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohan on samanlainen juttu kun joku väittää, että pienhiukkaspäästöihin kuolee Suomessa tuhansia ihmisiä vuosittain. Kyllä...Suomessa kuolee tuhansia ihmisiä vuosittain, mutta yhdenkään kuolinsyyksi ei ole ikinä todettu pienhiukkaspäästöt. Vielä varmempaa on, että yhdenkään itsemurhan syynä ei ikinä ole ollut eikä kukaan ole ilmoittanut aktiivimallia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinulta ei varmaan leikattu lomarahoja -30%, kolmen Vuoden ajalta, kuin hoitajilta tehtiin ja ylitöitä moni joutu tekemään ilman ylityökorvauksia Kikyn nimissä. Kun niin Kehut Sipilän Hallitusta, eli saama puolella taisit olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vötkäleiden takia kärsivät myös tunnolliset työttömät. Siksi vötkäleiden pitää saada vauhtia kunnolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla niin että nämä tunnollisetkin työttömät kärsivät Sipilän hallituksen toimien takia joita sinisten ministereiden avustuksella silloin tehtiin. Eikö hallituksen olisi pitänyt kohdentaa näitä aktivointi toimia nimenomaan näihin mainitsemiisi "vötkäleisiiin" eikä kohdella kaikkia ja tunnollisiakin työttömiä samanlaisina vötkäleinä tai jotenkin alempi arvoisina kansalaisina? No, aktiivimalli tullaan kuoppaamaan ja keskustapuolue saa kärsiä nyt itsekin (alenevina kannatuslukuina) ehkä aika pitkäänkin näistä tällaisista Sipilän hallituksen typeryyksistä joita silloin jostain syystä tehtiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se oli huono ajatus. Malli pitäisi olla sellainen että jokaisella olisi mahdollisuus täyttää vaatimukset, vieläpä suunnilleen saman tasoisella vaivannäöllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktivointi on hyvä asia, mutta se leikkuri olisi pitänyt jättää pois ja keskittyä motivointiin ja neuvontaan. On hyvä asia mennä työnhakuvalmennuskurssille, mutta ymmärrän heitäkin, jotka kokevat sen turhaksi. Ei taida iloa olla sellaiselle, joka on tehnyt työkseen useamman vuoden rekrytointia ennen työttömäksi jääntiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

193 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Mistähän johtuu kaunasi oikeasti ay-liikettä kohtaan? Olet työnantaja joka on määrätty lakituvassa maksamaan lain mukais... Lue lisää...
tämä on jo vainoamis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.11.

Fingerpori

22.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/