Aloita uusi keskustelu

Avioliiton jatko pettämisen jälkeen

Aloittaja: Lukija Oma elämä 2.1.2010 10:19

Voiko avioliitto jatkua toisen puolison petettyä? Oletetaan, että kyseessä on pitkään aviossa ollut pari, jolla on lapsia, ja toinen puolisoista pettää. Asiasta keskustellaan, ja päätetään jatkaa yhdessä, ja pettänyt osapuoli lupaa jättää, ja myös jättää sivusuhteensa. Voiko liitto jatkua tämän jälkeen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 120 viestiä

EI rikkoontunut astiakaan uudeksi tule vaikka sen liimaa kasaan
pienikin kolhaisu rikkoo sen uudelleen
sama pätee avioliittoon pettämisen jälkeen ei tule entiselleen säröt jää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta pappihan kysyy- tahdotko rakastaa- myös vastoinkäymisissä - antaa anteeksi isämeidän mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aviossa ei ole tarkoitus
etsimällä etsiä kumppaninsa vikoja
jättääkseen hänet.
Eteenpäin elossa. Annetaan anteeksi
niin meillekin annetaan iankaikkisesti
ylitsekäymiset, puutokset anteeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässäkin asiassa on paikallaan sanonta että "kaatunutta maitoa ei koskaan saa kaikkea takaisin".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liitto voi jatkua mutta ei missään nimessä entisenlaisena. Pettäminen on siellä kummankin takaraivossa, ehkä ei niin paljon kuitenkaan sen pettäneen takaraivossa kuin se toisen. Jos ja kun tulee parisuhteessa niitä synkempiä hetkiä niin se pettämisasia on siellä taustalla ja ei ainakaan helpota asioiden käsittelyä. Pettänyt tekee sen helposti uudestaan ja petetty voi alkaa "kostamaan" jotain kokemaansa vääryyttä sillä, että alkaakin itse pettämään koska se puolisokin teki niin. Itse en alkaisi jatkamaan sellaista suhdetta missä toinen osapuoli on käynyt vieraissa koska meressä on kalaa ja kokemuksesta tiedän, että on olemassa sellaisiakin parisuhteita, että puolisoon voi luottaa ja ei ole mitään erimielisyyksiä mistään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Alttarilla luvattiin tehdä avioliittomme eteen mahdollisesti sattuvista vaikeuksista huolimatta, kunnes kuolema meidät erottaa. Vaikeuksia on ollut, toisia ihmisiäkin, mutta tunteet vahvat keskenämme kuitenkin, nyt olemme pitkään olleet vain me kaksi. Lapset jo aikuisia ja omissa perheissään. Olemme halunneet olla yhdessä ja loppuelämämme liitto on luja ja toisemme hyväksyvä ja toisistamme huolta pitävä. Arki on hyvää ja voin sanoa, että myös suurimmaksi osaksi onnellista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaisessa avioliitossa tämä asia täytyy puolisoiden itse ratkaista, miten menetellään. Ei ole niin, että linja kerrasta poikki sopii kaikille. Tiedän useitakin avioliittoja, että ne ovat jatkuneet ja kestäneet. Ihminen on heikko ja altis kiusauksille. Eräälle tuttavalleni puoliso sanoi: tuossa on ovi ja häivy. Toinen totesi: mihin minä kotua lähtisin. Tapauksesta on 14 vuotta, yksissä elelevät, matkustelevat ja lapsenlapsiaan ulkoiluttavat. Anteeksipyyntö nöyrästi voi olla uuden alku. Siperia opettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi jatkua normaalisti "Kuka kerran keksitään sitä aina epäillään"on sellainen asia joka on aina mielessä ja joka on myrkyttänyt avioliiton.Anteeksi antaminen on vain itsepetosta sillä mikään ei palaa normaaliksi parisuhteeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoastaan jos toinenkin osapuoli pettää kostoksi. Näin tasataan tilit ja nähdään ollaanko tasaveroisia. Lapsellistako? Kyllä, mutta sellainen on ihminen haluttiinpa sitä tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi.
Kerran pettänyt ei tavoistaan pääse.
Hetken katuu, yrittää olla hyvä puoliso mutta pettää aivan takuulla uudestaan.
Kokemusta on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin epäluuloinen. Elän itse juuri tätä vaihetta. Olen se toinen nainen. Vaimo luulee miehensä lopettaneen suhteen minuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun luottamus on mennyt, se on mennyt. Joka pettää kerran, pettää jatkossakin. Talous kuntoon ja eropaperit maistraattiin, tulee asiat kerralla selviksi.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi jatkua, kunhan vaan saa kerättyä itsetuntonsa kasaan. On puhuttava ja puhuttava, kysyttävä, miksi kävi näin, otettava onkeensa toisen sanomisista. Ilman syytä näin harvoin käy.

Ole varovainen, ettei elämä mene kyttäämiseksi ja tenttaamiseksi, sitä ei jaksa kukaan, kaikkein eniten se syö sinua itseäsi, jatkuva epäileminen.

Näytä tunteesi, ne pahat, mutta, panosta myös hyvien tunteiden näyttämiseen, älä missään tapauksessa unohda niitä. Ja kun tuntuu, että maailma kaatuu taas omien mietteiden kanssa, niin käsittele asioita järjellä.

Lopuksi, ole helvetin vahva! Katkeruudella ja syyttelyllä et tule voittamaan mitään. Mä en näe pettämistä minään muuna kuin virheenä, ja meistä kukaan tuskin on niin täydellinen, etteikö virheitä tekisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, parisuhteessa nyt ei vaan tule sellaista virhettä kuin pettäminen.
Ei siinä ole jatkoedellytyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole pettänyt puolisoani vaikka en saa seksiä en suukkoja en mitään.Näin olemme eläneet monta vuotta,ikäni puolesta kyllä voisin vielä touhutakin en aikaisemmin ole tullut mieleenikään,mutta nyt ajatukset kummasti poukkoilee asian ympärillä ja tekee levottomaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvät naiset! Olisiko parempi, jos Suomessa olisi moniavioisuus sallittu ja sinä olisit yksi setsemästä vaimosta. Sillä miehellä olisi kuitenkin joku  teistä vaimoista suosikkinä kerrallaan, ehkä vaimoista nuorin.

Kesällä olisitte ahertamassa pelloilla ja itse HERRA johtaisi tätä PERHETTÄ kuin jotakin liikelaitosta...

Joku vanhempi naishenkilö sanoi miesten olevan moniavioisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

258 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreät vaatii nopeita ratkaisuja

Vihreistä on ollut hirveästi haittaa tavallisille ihmisille Lue lisää...
Caruna pekka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille