Aloita uusi keskustelu

Ai miksikö työnteko ei kiinnosta

Aloittaja: Pohtija Oma elämä 10.2.2020 10:39

Itse olen töissä oleva henkilö, mutta ymmärrän hyvin miksi työnteko ei kiinnosta. En tuomitse sitä arvovalintaa mitenkään näin aikana kun Suomessa elättävää työtä ei ole, ellei muuta työn perässä jahtaamaan 8 000 avoimena olemaa työpaikkaa, joihin jokaiseen tulee useita satoja hakemuksia. Esimerkiksi uudet sukupolvet haluavat nauttia elämästäkin. Heillä on ihan erilaiset arvot mitä vanhemmilla sukupolvilla. He ovat onnekseen saaneet elää globaalimpaa elämää kuin vaikkapa suuret sukupolvet, joille on lapsena annettu rooli jota ovat suorittaneet muun yhteiskunnan hyväksyntää saadakseen. Se rooli on ollut työntekijän rooli. Kaikki ihmisarvo on määritetty ammatti-identiteettinä ja materiaalina mitä se ammatti mahdollistaa. Nuoremmilla globaalimpi näkemys on mahdollistanut ymmärtämään elämän tarkoituksen erilailla. Heille elämän tarkoitus ei ole roolissa eläminen. Tutkimuksen mukaan vanhemmat sukupolvet ovat olleet tyytyväisiä onnistuessaan muiden asettamassa roolissa, mutta nuoremmat ovat onnellisia onnistuessaan omanlaisessaan nautittavassa elämässä. Henkinen rikkaus siis nousee vahvasti. Nuoremmilla sukupolvilla työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen on tärkeää, eli koska työ on heille vain keino hankkia elantoa, niin vapaa-ajan merkitys korostuu. Kokemukseni perusteella nykynuoret ovat ahkeria työntekijöitä. Samaa ei voi sanoa edeltäjistä, joilla työ on sitä kun mennään työpaikalle ja ollaan siellä tietty aika tuottamatta mitään. Ei voida haukkua nykynuoria ainakaan laiskoiksi urheilijoiksi ja muutenkin virikkeettömiksi, koska enemmän ja useammalla elämän alalla he aikaan saavat ja harrastavat mukavia aktiviteetteja kuin vanhemmat sukupolvet, joiden ainoa identiteetti oli todellakin työ ja ainoa aktiviteetti muiden asettamassa roolissa eläminen ja muiden odotuksiin vastaaminen. Nuoremmille sukupolville siis riittää pienempi työaika, pienemmät tulot ja pienempi materiaalin määrä. Miksi siis työpaikkoja ja palkkoja ei voisi jakaa useammalle tekijälle? Se kun nuoremmat eivät ole materialisteja vaikuttaa positiivisesti myöskin ilmastoa ajatellen.

Asiasta on kirkoitettu kirjakin. Työelämän tulevaisuutta on myöskin tutkinut esimerkiksi työelämän dosentti Marja-Liisa Manka. Kannattaa perehtyä aiheeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 232 viestiä

Kyllähän työnteko kiinnostaa! 8.tuntinen, palkka jolla pärjää! Toista kun tarjotaan ilmaistöitä, millä ei tule toimeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mun Oulu-lehdenkin olisi voinut antaa pitkäaikaistyöttömien tehtäväksi ja jaettavaksi. Mutta ei. Rahat annettiin tuen muodossa yrityksille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulevassa sosiaaliturvauudistuksessa pitää huolehtia, että toimettomuutta ei ole, työtä jaetaan kaikille työikäisille ja rahaa saa vain työpanosta vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tulevassa sosiaaliturvauudistuksessa pitää huolehtia, että toimettomuutta ei ole"

Mutta samaan aikaan alati tehdään kaikkensa jotta työntuottavuus nousisi, ja nouseehan se.

Joten kun työntuottavuuden nousu on jotain jonka takana on varsinkin se tieto ja taito jota insinööreillä on, niin eikö järkevin tapa varmistaa että epä-toimettomuus palaisi osaksi yhteiskuntaa ja kansakunnan elämää olisi se että insinöörikoulutus lakkautettaisiin ja jo koulutetut insinöörit karkoitettaisiin maasta.

Niin menetellen päästäisiin työntuottavuudessa sukupolvessa tai parissa takaisin 1700-luvulla käytössä olleisiin työnteon malleihin, ja niinpä sensijaan että toimettomana eli ansiotyöpaikkaa vailla olevana sitä kotona pelataan konsolipelejä sensijaan oltaisiin puuauralla jota härkävaljakkolla vedetään kyntämässä kyistä ja kivistä peltoa, ja se se vasta työnteon onnea olisi se.

ja jos silloin vielä oikein hyvin kävisi eli että solmisimme sotilasliiton Ruotsin kuningaskunnan kanssa, niin eiköhän jo suoranainen aito ja oikea eikä vain propaganda puheissa ilmenevä työvoimapula olisi alati läsnä kun Ruotsi tapattaisi täkäläisen miespuolisen aineksen loputtomissa sodissa ihan kuin silloin ennenvanhaankin tapasi tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei tarvitse palata mihinkään, töitä piisaa kyllä aivan nykymuotoisena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska maailma on valmis ja meitä kaikkia ei tarvita maailman ylläpitoon, niin osa jää "rannalle", mutta ei ruikuttamaan. Piitsillä on hyvä makoilla, näin talvimyrskylläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä. Katkerat töissä oleilijat voisivat antaa töitä niille onnellisille joilla ei töitä ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voin rehellisesti sanoa että minua ei kiinnosta työnteko. Mielelläni jätän hakematta töihin ja annan näin paikkani jollekin työhaluiselle. En ymmärrä miksi tätä on niin vaikea sanoa ääneen: Suurin osa työttömistä on sitä omasta halustaan. Minäkin saisin (paska)hommia jos haluaisin. Ei kiinnosta. Voisin ottaa kauluspaitatyön 5000€/kk, mutta en jaksa käydä koulua mitä se vaatisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä. Minä pärjää ilman ohjattua viroketoimintaa eli aikuisten päivähoitoa. Annan mielelläni työn niille yksinkertaisille jotka tarvitsevat ohjattua viriketoimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta tulee sosiaaliturvauudistus. Kaikille tulee tekemistä; sekä yksin-, kaksin- että moninkertaisillekin. Tavalla tai toisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hauskaa lukea kirjoituksia, miksi työnteko ei huvita.
Keljua elättää näitä selittelijöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Hauskaa lukea kirjoituksia, miksi työnteko ei huvita. Keljua elättää näitä selittelijöitä."

Niin, se on aika yleinen vaiva se että vaivaa sokeus numeroiden suhteen, ei esmes käsitetä että onko luvuilla 325 000 ja 20 000 jotain eroa keskenään?

Esim vaikka että onko niissä se ero että noistä luvuista jompikumpi on suurempi kuin toinen, ja jos on suurempi niin paljonko se suurempi luku on sitä toista lukua suurempi?

Mutta koska suuret luvut on niin vaikeita mieltää ja siksi ei millään voi hahmottaa että riittääkö 20 000 vapaata työpaikkaa työllistämään jokaikinen 325 000:sta työttömästä, niin jospa yksinkertaistetaan ja oletetaan että jossain on 10 työpaikkaa vapaana ja että 11 työtöntä niihin 10 työpaikkaan hakee, ja sovitaan että jokainen niistä 11:sta työttömästä on riittävän pätevä töihin kuhunkin niistä 10:stä vapaasta työpaikasta, niin moniko niistä 11:sta on sen jälkeen kun ne 10 työpaikkaa on täytetty yhä työttöminä?

Aivan, jopa 8 heistä yhä on työttöminä koska työpaikasta toiseen vaihtajat vievät avoimista työpaikoista keskimäärin 70%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mm. koodareista on huutava pula työpaikoilla, mutta silti koodareita on työttömänä. Koko työttömien massaan tuijottaminen ja laskelmien tekeminen sen mukaan ei anna oikeaa kuvaa asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä kuuppa kestä varmaan muutakaan alaa, johon opiskelisi. Putkimiehillä olisi töitä, vaan ei se kuuppa kestä sitäkään, ja siinähän sotkii kätensäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolme vuotta opiskelet putkirunkkariksi, niin työtä ei enää ole. Voin huomenna aloittaa rööri-Roopena ja oppia työssä sen ammatin. Mutta kun liikaa on akateemisia, niin pitäähän heille olla opetusalan töitä kun yksinkertaista asiaa opettavat vuosikausia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oppisopimuksella pääsee töihin heti. Yhteys vain oppisopimustoimistoon ja työnantajaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Töita kylla on putkimiehille vaan niille kaikille ei ole töitä kaupungissa. Siinäpä se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on n 48 000 työpaikkaa auki. Miksi jatkuvasti on auki työpaikkoja jos kerran ne täytetään.
Tämä sukupolvi kun on niin kotipaikkarakasta ettei työn perässä muuteta "korpeen" ja sitte kitistään. Toiseksi tällaiset tavalliset työpaikat ei kelpaa kuten sähkömies putkimies tarjoilija ym.Moni työpaikka myös kouluttaa. Sitte pitää olla työttömänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oletko kylmäpäinen sijoittaja?🤧🤒🥵

Ei näytä ainakaan puunkasvu hidastuvan coronataudista... Lue lisää...
Puu kasvaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille