Aloita uusi keskustelu

Ahdistava joulu ja talvi

Aloittaja: Vdbddbdbd Oma elämä 22.11.2019 21:20

Onpa ahdistavaa aikaa tämä talvi ja joulu. Suomalaiset joululaulut. Yök. Onko muualla näin surullinen joulu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 216 viestiä

Ei ahdista , ei .Tänäänkin heräsin upeaan auringonpaisteeseen täällä länsisuomessa. Maa on valkoinen mieli iloinen. Miten siitä voi ahdistua, en ymmärrä.
Illalla kun hämärää ja tulee pimeä , seurustelen taplettini kanssa. kuunnellen mukavaa äänikirjaa. Etu-ja takapihalla tuikkivat koristevalot ja kuu viurottaa taivaalla.
Kun olin vielä tössä kuuskymppisenä , ei silloinkaan ahdistanut, kun riensin kipin kapin töihin ja siellä loisti kirkkaat valot ja kiirettä piisasi. En ymmärrä mikä siinä vois ahdistaa. Juuri aattona ja tapanina kuuntelen spotifystä ne mieluisimmat vanhat joululaulut . Niin ,ja pehmeitä paketteja sekä rahakuoria jaan läheisille. Siinäpä se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa, siinäpä oli iloinen ja onnellisen ihmisen viesti. :)
Mukava lukea, ja kanssaelää, ajatuksin.

Mikäs meillä täällä eläessä, kaikkea on yllinkyllin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrät hyvin, että sinua ahdistaa joulu, joululaulut, pimeys, kylmä ja sitä edistää ihmiset täällä Oulun alueella. Tämän viestiketjun vastaukset kertovat hyvin paljon miten yksinkertaisia jurniskoita punaniskoja nämä ovat. Jos joku ei alistu samaan muotiin kuin muut, vaan kyseenalaistaa, niin heti ollaan tarjoilemassa psyykelääkkeitä.

Onneksi tämä ei ole maailman ainoa paikka. Olen ollut maailmalla jouluja ja ei siellä joulua edes huomaa, ellei hakeudu sellaiseen paikkaan poikkeamaan. Ei tarvitse mennä kuin rajasta yli Ruotsin puolelle, niin ihan erilainen joulu. Toki jos jonnekin Pajalaan menet, siellä on sitten vähintään yhtä harras joulu kuin Oulun suunnallakin maaseudulla. Ahdistavaa virsien kuuntelua ja teeskentelyä. Haudoilla ajelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

08-alueen porukka on sellaista selkäänpuukottelijasakkia. Huomaa että on oltu tehtailla ja laitoksissa oman suvun kesken lorvimassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutamista vastauksista huomaa selvästi, etteivät tajua hökäsen pöläystä, miksi tässä ollaan ja mikä on maamme historia. Siis maamme - ei Venäjän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Siis missä ollaan? Tässä ikävässä tilanteessako, jossa itkuvirsiä vielä veisataan joulunajat, vaikka lentokoneet kulkee parempiin olosuhteisiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa piristävät laulut ovat "Sika" ja "Ota vastaan riemulla , ota siemen multa".
Muuten Joulu on aivan typerä. Talvi on hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime talven sairastettuani ja siitä selvittyäni, olen äärimmäisen tyytyväinen Suomen syksyyn ja talveen. Mikään ei ärsytä juurikaan. Joulustakin on tullut inhimillinen: Suomi ei enää pysähdy kuten ennen muinoin.
Joululauluja en sentään kuuntele enkä lähde lahjarumbaan.

Mutta täällä on hyvä olla keskimäärin. En kaipaa aurinkoa ja helppoa elämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on jo toinen vastaus tähän, mutta kun kaleva ei julkaise. Eli viime talvena sairasti ja selvisin hengissä. Lähdin Espanjaan ja huomasin viihtyväni siellä aina. Päätin että muutan Espanjaan. Aloin suunnitella sitä, mutta tämä ilmasto sairastutti minut taas. Nyt jos selviän elossa, muutan sinne Espanjaan ja pikaisesti. Siellä voin paljon paremmin ja en joudu kokemaan syys- ja talvimasennusta. Siellä ihmiset ja ruokakin on parempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärinkäsitys: harras ja rauhallinen ei ole sama asia kuin surullinen. Ja onhan noita reippaitakin joululauluja (Joulukirkkoon, Nisse-polkka, Joulupukki, jne, jne.) Rasittavaa on itsenäisyyspäivän juhlinta, joka muistuttaa lähinnä kollektiivisia hautajaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaupalliset ja muovimaiset joulumuzakit vaan täysillä kauppoihin soimaan niin jovain väki karkaa kaaaaaauas poies ja kulutushysteeria on muisto vain.
>%DD

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liian hyvin on asiat, jos jokunen joululaulu ahdistaa. Tuolla etelämpänä, lähellä Jeesuksen syntypaikkaa, ei vietetä joulua. Sinne voi mennä vähän niinku vaihtokauppana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

330 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/