Aloita uusi keskustelu

Keskustelun ja kommentoinnin säännöt

Kaleva.fi on kaiken kansan moderoitu keskustelufoorumi.

Emme julkaise kirjoituksia, jotka:

 

Herjaavat ihmistä tai ihmisryhmää esimerkiksi ihonvärin, seksuaalisen suuntautumisen tai vakaumuksen perusteella. Hylkäämme kirjoitukset, joissa pyritään leimaamaan negatiivisesti uskonnon perusteella. Kirjoitukset hylätään myös, jos ne sisältävät rasistisia ilmauksia ja rodullisia yleistyksiä.

 

Kehottavat rikokseen tai väkivaltaan. Tai toivottavat ihmiselle kuolemaa tai onnettomuutta.

 

Loukkaavat rivikansalaisen yksityisyyttä. Myös henkilöllisyyksien arvuuttelu ja vihjailu on sopimatonta.

 

Esittävät perusteettomia väitteitä tai syytöksiä rikoksista tai onnettomuuksista. Hylkäämme kirjoitukset, joissa syyllistetään esimerkiksi liikenneonnettomuuden osapuolia ennen kuin viranomaiset ovat ehtineet edes tutkia asiaa.  Kirjoitukset hylätään myös, jos ne loukkaavat rikoksen ja onnettomuuden uhrien ja omaisten yksityisyyttä.

 

Jankuttavat samaa asiaa viestistä toiseen. Esimerkiksi usein toistuvat samansisältöiset poliittiset agitaatiokirjoitukset hylätään.

 

On kirjoitettu nimellä tai oikealta vaikuttavalla nimellä.

 

Sisältävät puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita.

 

On laadittu vain markkinointimielessä.

 

Sisältävät räävittömyyksiä, kuten kiroilua tai nälvivät kanssakeskustelijoita. Kirjoitukset hylätään, jos ne sisältävät pelkästään heittolaukauksen, kuten ”Jee!”, ”voimia omaisille”, ”onpa tyhymää”, ”EVVK”, ”kesätoimittaja taas asialla”.

 

Ovat muilta foorumeilta kopioituja keskusteluja.  Käytä copy-pastea harkiten. Jos siteeraat, mainitse lähde.

 

Sisältävät linkkejä. Poikkeuksia voivat olla: Tunnetut suomalaiset tiedotusvälineet (esim. Kaleva, HS, TS, IL, IS ja MTV), tunnetut sosiaalisen median palvelut (esim. Youtube ja Wikipedia), viranomaisten sivut (esim. poliisi ja ulkoministeriö) ja julkisyhteisöjen sivut (esim. Oulun kaupunki tai Helsingin yliopisto).

 

ON KIRJOITETTU CAPS LOCK PÄÄLLÄ.

 

Osa kommenteista käsitellään koneellisesti.

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.
Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon maakunnissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Paljon paremmalta tuntuu kuin edellisen kepulien kokkareiden kavalluskavalkaadin 'maanpetosvaltioneuvoston' aikana. Su... Lue lisää...
Sini-Valko Oikeistol...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi