Aloita uusi keskustelu

Ystävänpäivänä lausutaan usein

Aloittaja: Aito ystävyys Muut 13.2.2018 18:53

Monet sanovat tuiki tuntemattomillekin hyvää ystävänpäivää.
Hieno ele tietysti, mutta sana YSTÄVÄ pitää minun käsitykseni mukaan sisällään paljon enemmän kuin lausuttu klisee antaa ymmärtää. Ystävyys on usein pitkän tutustumisen, tuntemisen ja kemioiden kohtaamisen tulosta....luotettava suhde tuntemaansa henkilöön. Kaikki eivät ole taatusti ystäviä suinkaan vaikka satunnaisesti monesta siltä tuntuisikin. Ajattelemisen aihetta kenelle sanot HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ aidosti todella sitä tarkoittaen. Ajatteleeko vastapuoli sinusta kenties samoin. Toisaalta onko tässä maailmanajassa sittenkin joillakin tarve kutsua kaikkia kohtaamiaan ystäviksi. Mielestäni ei. Toivotan hyvää ystävänpäivää vain niille jotka hyvin tunnen luottamukseni arvoisiksi, todellisiksi ystävikseni elämän varrelta. Mutta tehkää toki kuten parhaaksi koette ystävyytenne olevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 20 viestiä

Minä ainakin sain tänään mieshenkilöltä (eikä ollut oma kultsi) puhelimeeni sellaisen ystävänpäivätervehdyksen että olen koko päivän hyräillyt onnellisena. Ihanaa kun on sellainen ystävä joka todella pitää ystävänään. Tietenkin oma kultsikin sai ystävänpäivähalaukaen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Löytö netistä:
"Asiallinen, makeilematon ystävyysvala:

Olen aina tukenasi:
- Kun olet surullinen, juotan sinut humalaan ja autan juonittelussa sitä ihmispoloa vastaa, joka aiheuttaa sinulle huolia.
- Kun tunnet tuskaa rinnassasi, nostan autosi pois päältäsi. Vaihdoit tietysti taas kesärenkaita sen naurettavan kahden euron Bilteman tunkin kanssa.
- Kun hymyilet, tiedän, että selibaattisi on vihdoin ohi!
- Kun elämä kauhistuttaa, kuvailen sinulle taukoamatta kuinka huonosti asiat todella voisivat olla.
- Kun olet hämmentynyt, käytän sinulle puhuessani yksinkertaisia lauserakenteita ja lyhyitä sanoja.
- Kun sairastat, pysyn kaukana sinusta. En halua tartuntaa.
- Kun lennät pyllyllesi, en huolestu. Noin iso perse vaimentaa iskut hyvin.

Tämä on minun ystävyysvalani. Olen sinun ystäväsi. Ystävyys on kuin housuihin pissiminen: kaikki näkevät, mitä on tapahtunut, mutta vain sinä tunnet lämmön.

Lähetä tämä vala kymmenelle todelliselle ystävällesi. Muista masentua, koska ei sinulla kuitenkaan ole kuin neljä ystävää..."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en ole koskaan pitänyt ystävänpäivän vietosta. Se on niin ameriikkalainen kaupallisuuden perikuva. Ystävänpäivästä tulee aina mieleen ne Jaska Jokusen jaksot, missä hän kuumeisesti odottaa saavansa edes yhden ystävänpäiväkortin joltain. Ja itse tietysti lähettää kortin punatukkaiselle tytölle.

Minulla on tapana muistaa ystäviäni pitkin vuotta, eikä vain yhtenä päivänä vuodessa. Onneksi kaikki korttien lähettely on muutenkin hiipunut tuttavien ja sukulaisten kesken. Ja onhan tällä viikolla muutakin juhlan aihetta, kun lukiolaisilla on penkkarit ja vanhojenpäivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Heitänpä taas tänä vuonna kommentin että Ystävänpäivä on suomalainen juttu, muualla se on Valentine's Day, toki jos rakastajia on paljon alkaa se heidän osalta muistuttaa YP:ää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäpä esim. Hyvää Joulua. En minä tiedä kenenkään muiden Jouluista kuin omastani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja eihän edes puolisolle tarvitse sanoa hyvää ystävänpäivää, se on puoliso eikä ystävä!! Aivan pelleilyä kaikki tällaiset "päivät"!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ALOITTAJA: "Aito ystävyys"- minä toivotan Sinulle nyt hyvää Ystävänpäivää vaikka en Sinua tunnekaan. Eihän tuntunut kovin pahalta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun on niitäkin jotka tervehtiessään sanovat toisilleen "jumalanterve" voi miten tyhjänpäiväistä hurskastelua ja ällöttävää teeskentelyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun huomaan niin tunnen myötähäpeää, että kuinka ihmiset voi olla lapsellisen tyhmiä,, he, jumalanterve :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites sitten kun tapaa ystävän jonkin palvelun kautta. Kuten vanhukset. Ei siinä voi valita ystävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvän äitienpäivän toivotuskaan tarkoita, että olisit minun äitini. Silti toivotan hyvää äitienpäivää, koska olet jonkun äiti. Tai jos olet isä, sama pätee isänpäivänä. Ystävänpäiväntoivotus tarkoittaa että toivon sinulle mukavaa päivää ystäviesi kanssa. Ei sen enempää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvää huomentakin voi sanoa myös sellaisille tuiki tuntemattomille ihmisille ja kanssakulkijoille, joita ei tunne ollenkaan. Siis sellaisillekin, joilla saattaa Sinun tietämättäsi olla vaikka kankkunen. Voihan sitä tietysti ensin kysyä siltä toivotettavalta, että "Onko kankkunen" ja jos toivotettava sanoo, että "Ei" niin sitten voi toivottaa Hyvää huomenta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ystävyys sanan varsinaisessa merkityksessä onkin ihan eri asia kuin päästää huuliltaan jokin toivotus. Vai puuttuukko teiltä tosi ystävät oikeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suhteita on niin monenlaisia. Ystävyyssuhde ehkä väljin. Seksisuhde mielenkiintoisin. Parisuhde (avo) hankalin ja aviosuhde lohdullisin.
Kaverisuhde on paras, ainakin miesten kesken. Siinä ei käydä kauppaa ja annetaan tilaa toiselle tarpeen mukaan.

Hyvää ystävänpäivää, tupalaiset!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi