Aloita uusi keskustelu

Varkaita hautausmaalla

Aloittaja: Angry bird Muut 30.10.2012 13:33

Törkeää toimintaa hautausmaalla. Pienen tyttäremme haudalta vietiin kynttilä. Toivottavasti varastettu kynttilä valaisee varkaan omaisen haudalla - ja varkaalla on hyvä mieli ("tehtävä" suoritettu!). Hautajaisten jälkeen kukkalaitteestamme vietiin kaikki ruusut. Onko tämä ihan yleistä toimintaa hautausmailla? Näin Kiimingissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 23 viestiä

toimintaa! -Lämmin osanottoni! Olen pahoillani varkaitten toiminnasta. Tätä kynttilöiden, lyhtyjen ja kukkien varastamista valitettavasti tapahtuu. En ymmärrä, mitä näiden varkaiden päässä liikkuu.... Kun vien kukat omaisteni haudalle, ne tarkoitettu sinne, eikä varkaille. Joskus kuulin vanhojen kätilöiden puhuneen, että aika usein vastasyntynyt ja äiti saivat kukat hautausmaalta.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varikset vievät kynttilöitä. Oonpa nähäny kun Varis otti kynttilän ja puotti sen ilmasta niin että metalli kansi irtosi. Liekö sisällä turvallista syötävää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oravat ja linnut vievät ja liikuttelevat varsinkin kynttilöitä mielellään - monet kerrat olen nähnyt kuinka varis vie kynttilää nokassaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi lasinen lyhty, liekö varas huomasi nimet pohjassa? ei viitsinyt kaikkea viedä. Vein uudet pääsiäiseksi, saa nähdä
Pysyykö tallessa.
~ ~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~~
Joka haudalta varastaa, sitä piru rakastaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tuo nyt mikään ihme jos hautoja ryöstellään. Kun oululaisten mielestä se on hauskaa että ruumisarkkua kannetaan räkölöihin joidenkin satanistejen toimesta. Minusta hauta rauha koskee myös esineitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Jos tarkoitat erään hevibändin bileitä tässä muutama vuosi sitten, niin niillä pojilla ole satanismin kanssa mitään tekemistä. Ihan tavallisia mustiin pukeutuvia pitkätukkaisia hevimusiikkia soittavia poikia kiersivät ympäri maailmaa soittamassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kansakunnan moraali mennyt näin alas, järjetöntä. Toisten omaisuutta pitää arvostaa eikä siihen tule koskea. Hautausmailla tulee olla hautarauha,kunnioitus edesmenneitten viimeistä lepopaikkaa kohtaan.
Jos aikuinen ihminen toimii noin, mikä avuksi. Kunnioitus vainajia ja toisten omaisuutta kohtaan opitaan kotona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parkkipaikka on varkaiden suosiossa. Mitään ei kannata jättää autoon näkyville, kaikki vievät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhempieni haudalta vietiin kaksi metallista hautalyhtyä. Löysimme ks. lyhdyt eräältä toiselta haudalta. Lyhdyt on helppo tunnistaa, koska ne on itse tehtyjä. Kysyessämme syytä miksi olivat varastaneet lyhdyt ja miten ihmeessä kehtasivat viedä ne omaistensa haudalle, niin vastaukseksi tuli pelkkää haistattelua. Onkohan Intiön hautausmaalla kenenkään haudalta kadonnut lyhtyä, sillä em. haudalla näkyy taas olevan kaksi lyhtyä. Panee epäilemään, että kenenkä haudalta nyt ovat varastaneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sukulaisukon mukaan toimiva tapa on laittaa lyhtyihin haudan asukin nimi, jolloin varkaudet vähenevät kummasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime syksynä mummo laittoi lyhdyt ja telineet omaistensa haudalle ja havuja sekä kanervia isoon kauniiseen ruukkuun. Siinä laitellessa hän muisteli rakkaitaan, erityisesti puutarhatöistä pitänyttä äitiään. Kahdenpäivän päästä kaikki oli viety.
Voi sitä murhetta ja pahaamieltä minkä varas mummolle aiheutti. Törkeää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Touhua, tuskin vainaja tahtoisi että hänen haudalle tuodaan varastettua
Tavaraa'. Miettikää vähän tai paljon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy todeta, että ei pysty ymmärtämään niitä, jotka syyllistyvät hauttojen häpäisyyn. Sitähän se on mm. nämä varkaudet. Vanhempieni haudalta vietiin hautalyhyt, jonka olimme vieneet sinne heti sen jälkeen kun hauta oli luotu umpeen. Viime kesänä varastettiin kolme marmorista askelkiveä. Viekö joku ne omaistensa haudalle, vai mitä niillä tekee. Onko joku niin sairas, että keräilee haudoilta "matkamuistoja" kotiinsa? Vai onko yksinkertaisesti niin, että se on vain silkkaa ilkeyttä. Jos niin on, niin mikähän nautinto siitä irtoaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ettei nyt olisi kuitenkin käynyt niin, että kynttilä on palanut loppuun ja työntekijä on vienyt sen roskikseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tiiä varkaista, mutta kesällä menin Shortsit jalassa hautuusmaalle. Oli pähkinäpussi mukana. Sain heti ystäviä. Juoksun ja raakkumisen kansa tulivat päälle. oravat hyppi melkein paljaille kintuille, Nakkasin pähkinät nurmikolle ja pakenin.
Pitäsi ehottomasti kieltää eläinten ruokkiminen hautuusmaalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oulun hautausmaalla on haudan häpäsijöitä sekä varkaita. On aivan turha ruveta syyttämään elukioita jostain ryöstelijöistä. Ei mikään elukka kynttulöitä syo . Tuollainen puhe on täyttä soopaa. Joko on unohtunut 2006 kesällä tehty hautakivien kaatelu oulun hautuumaalla. Oravatko ne teki vain pikkulinnut. Hautuumaalla on lisättävä valvontaa varsinkin öiseen aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsekään en usko nuihin elukoihin. Vasta satanut lumi paljasti ainakin isot kengän jäljet jotka olivat haudallamme käyneet - tulivat kiven vierestä takaa ja poistuivat toista kautta takaisin. Eläinten jälkiä en nähnyt!? Vuorokauden sisään kävimme kahdesti haudalla. Toinen kynttilöistä paloi edelleen...toisen kohdalla lumessa tyhjä aukko. Kuka tai mikä, mutta viimeinen paikka varastaa!!! (eläimet, opetelkaa käyttäytymään!;))

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

"kalakisa"
Magge

Uusin lukijakuva

Sateen jälkeen.
Lukija

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi