Aloita uusi keskustelu

Sinulle työhönottaja vähän mietittävää

Aloittaja: Muumilaaksoon seuraavaksi töihin Muut 9.5.2019 13:11

Nuoreni valmistui loistavin paperin yliopistosta, ja kaikki kesät ja väliajat hän teki alan töitä. Virka vain puuttui.
Nyt hän on käynyt työhaastatteluissa eri puolilla Suomea. Ne menivät hyvin, ja saipa jopa kuulla vielä palautteen valinnan jälkeen. Valitsimme henkilön, jolla oli vähän enemmän työkokemusta. Mutta pidämme -jos haluat- sinut listoilla.

Haluan sanoa tähän heti yhden asian: Jos tekee gradunsa hyvin, opiskelee täysipainoisesti eikä lusmuile välivuosia Thaimaan rannoilla turistioppaana tai viihdyttäjänä ja käy vielä armeijankin heti lukion jälkeen kunnialla läpi ja todellakin tekee alaan kuuluvia työtehtäviä kaikki vapaahetket. miten voitte sanoa, että otettiin töihin henkilö, jolla oli enemmän työkokemusta?

Olen valionuoren koulinut, kasvattanut enkä ole saanut avitusta tyyliin Isäpappa on kunnan henkilöstöpäällikkö tai vastaavaa, olen voimaton.

Sanon kaikille nuorille, että älkää tuhratko elämäänne tekemällä opiskeluanne hyvin tai hankkiko kesätöitä. Niistä ei ole mitään hyötyä loppupeleissä. Sukulaiset kiilaavat työnpaikkojen jaossa etenkin kunnissa.

Nauttikaa elämästä, älkää ottako opintolainaa älkääkä tehkö yhtään lasta tähän maailmaan. Kiertäkää kaukaa kaikki rekrytoinnit, koska ette saa niistä muuta kuin pahan mielen. Minä tekisin itse täysin eri tavalla kuin nyt. Ahkeruutta ei palkittu, vuosien hikeä ja työntekoa ei palkittu. Vain lämmintä kättä ja muistamme sinua ehkä ensi kierroksella -ei tuo leipää pöytään tai sillä maksella vuokria etelän kovilla markkinoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 71 viestiä

Minä en missään nimessä palkkaisi mitään lukenutta ja tittelinkipeää pätemisen tarpeista asiat vaikeasti tekevää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Thaimaassa turistioppaana olleella on elämänkokemusta mitä tarvitaan myös töissä samoin on takuulla ongelmanratkaisukykyä enemmän kuin kirja naamassa istuneella ja tämä sama henkilö kestää paineita ja tulee takuulla ihmisten kanssa toimeen.
Oma poikani kävi ammattikoulun ja hyvä että valmistui, mutta työllistyi heti samalle päivälle kun paperit sai. Sattuu tulemaan ihmisten kanssa toimeen ja on tehnyt monenlaisia kesätöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Totta. Ja osaa kansainvälisiä taitoja. Intistä ei ole hyötyä muuta kuin sotilailla, jotta ymmärtävät alaisiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se nyt on vaan niin että se työpaikka ei ole varsinkaan nuorilla niin helposti ja työtä ei kyllä aina heti tekevälle löydy. Pitää olla vaan sinnikäs, jos ensimmäiseen puoleen sataan haettuun paikkaan ei tule valituksi se ei tarkoita sitä että jotakin olisi epäreilusti suosittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Töitä löytyy kyllä nuorille, kun muuttaa työn perässä. Nykyään liikaa hehkutetaan niitä synnyinjuuria ja sosiaalista verkostoa, joten ihmiset eivät näe kuin oman boxinsa. Terve ja itseensä luottava ihminen juurtuu paikkoihin ja osaa rakentaa sosiaalisia verkostoja, mutta osaa myöskin repiä juurensa irti ja juurtua uudelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on yleinen mielipide henkilöiden keskuudessa jotka ovat viimmeksi hakeneet töitä neljännesvuosisata sitten. Totuus on kuitenkin karumpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun on kaksi hyvää niin se voi olla hyvinkin pienestä kiinni kumpi tulee valittua, ei siinä auta vedota että toisella on sukua firmassa/kunnassa töissä, eron voi luoda hyvinkin pieni arvostusero esimerkiksi siinä missä kesätöissä on mahdollisesti ollut tai mitä kieltä osaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä suhteet menee kaiken edelle Oulussa ja pienissä kunnissa vielä enemmän. Sitten työpaikalla ei saada mitään aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on vain nyt on niin, että jos vaikka on vain kaksi tasapäistä ja yhtä hyvää hakijaa niin aina niistä se toinen jää valitsematta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

uusi ammatti .. kokoomuslaiset suosittelee kouluttaumista uuteen ammattiin jos ei löydä omalta alalta..lakimiehille on kysyntää kun suomen laki on oikeusasteita täynnä ja valitusluvan saa vaikka näyttö on vahva käräjäoikeudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä niille löytyy töitä jokaiselle, kun on olemassa se maksuautomaatti varattoman oikeusapu. Köyhä voi riidellä asiasta kuin asiasta, työssäkäyvällä siihen ei ole varaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta vaikuttaa, että poikasi on teoreetikko ja tittelinkipeä. Onkoteillä kotona tällaiset arvot, että joka paikassa pitää olla titteleillä pätemässä? Hän ei todennäköisesti ole siis hyvä työntekijä, vaan teoreetikko, ja tekee helposta vaikeaa. Näen näitä joka päivä. On tavallaan opiskeltu pää tukkoon. Turistioppaana ollut nuori oppii paljon, PALJON enemmän kuin armeijassa saman ajan oleva titteleitä metsästävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne loistavat paperit mitään kerro. Jokainen voi pönttö mitään käytäntöön hyödynnettävää oppimatta. Kuulostaa rajulta tämö totuus, mutta moni on itsensä tyhmäksi lukenut tollo. Etenkin julkisen alan työpaikkoihin otetaan näitä tolloja ja usein suhteilla, vaikka se ei kyllä ole työn tuottavuuden ja järjen kannalta järkevää. Näitä asiat vaikeasti tekeviä yliopiston pelottelemia käytännöntaidottomia on liikaa työelämässä. Heidän pitäisi olla jossakin muualla. Liikaa yliopistokoulutettuja näissä yliopistokaupungeissa ja se on eräs työttömyyden syy. Ja Suomen heikon kilpailukyvynkin syy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sellaista työelämä on. Joku saa työn todistuksillaan, toinen kokemuksellaan, kolmas ulkonäöllään, neljännelle riittää olemus työn saamiseksi. Joku pääsee suhteilla, joku ostaa työpaikkansa, joku puhumalla. Joku on taitava jossain ja jotakuta pyydetään. Työelämän muotoutuminen itsekullein on paljolti sattuman kauppaa, mutta määrätietoisesti toimimalla työnhaun onnistumista voi avittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula?

Jos olisit tuossa edessäni vetäisin turpaan. Todellakin...nuorilla on eri arvot. Heitä ei haittaa vaikka vanhukset makaa... Lue lisää...
Vai ei ole pula

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi