Aloita uusi keskustelu

Perintövero 65 prosenttiin: Hiilamo.

Aloittaja: vai voidaanko? Muut 11.7.2017 11:04

Ansaitsemattomalle tulolle kunnon verotus, esittää sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo. Tästä varmaan juttutupalaisten kanssa voidaan olla samaa mieltä.

"Sosiaalipolitiikan professori esittää perintöveron voimakasta porrastamista eriarvoisuuksien vähentämiseksi.
Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamon mukaan tuloerot ja varallisuuserot aiheuttavat eriarvoisuutta, mikä on kasvava ongelma myös Suomessa.
Hiilamo nosti kesäkuun alussa julkaistussa raportissa esille keinoja, joilla eriarvoistumista voisi purkaa. Yksi keinoista oli perintöveron porrastaminen niin, että se nousisi korkeimmillaan 65 prosenttiin.
– Jos on korkeat tuloerot, niin se johtaa myös korkeampiin varallisuuseroihin. Perintövero puuttuu näihin varallisuuseroihin, Hiilamo sanoo Huomenta Suomessa.
Kyse on Hiilamon mukaan mahdollisuuksien tasa-arvosta, eli siitä, onko kaikilla yhtäläiset mahdollisuudet parantaa asemaansa yhteiskunnassa.
– Jos meillä on hyvin korkeat varallisuuserot ja lasten taustoissa on isoja eroja ja matala verotus, me emme pysty satsaamaan riittävästi koulutukseen, ja silloin mahdollisuuksien tasa-arvo ei toteudu." MTV

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 279 viestiä

Perintövero on poistettava sillä jos joku jättää jotain omaisuutta jollekin perinnöksi niin siitä omaisuudesta on maksettu aikoinaan verot ja monesti moneen kertaan.

Jos perii yrityksen niin miten pystyt maksamaan perintöveron ilman että joudut myymään yrityksen tai lopettamaan yrityksen.

Jos halutaan saada luotua hyvät toimintayritykset yrityksille niin perintövero on poistettava kokonaan.

Se mitä valtio saaperintöveroina vuosittain niin sillä ei ole mitään merkitystä vaan sillä on merkitystä jos saadaan yritysten omistajien lapset jatkamaan yritystä niin sillä saadaan paremmat verotulot valtiolle.

Onneksi en kadehdi niitä jotka saavat perintöjä sillä tiedän sen että jos joku haluaa antaa jotain jollekin perinnöksi niin sen perittävän omaisuuden hankkimiseksi on tehty paljon töitä.

Työntekoa kannattaa aina arvostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhempani elävät ja voivat ihan hyvin, mutta jo vuonna -06, käytäntöön -07 he halusivat tehdä tiettyjä järjestelyjä omaisuutensa suhteen, ainoan perillisensä (allekirjoittanut) eduksi. Syy? Verotuksen minimointi, eli nämä on järjestelykysymyksiä. Järjettömällä verotuksella katoaa pääoma ja työpaikat (loputkin) Vaimoni kanssa olemme tehneet tiettyjä järjestelyjä tyttären eduksi ja olemme 50kymppisä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedän tämän Hiilamon, joka pyrkii aina julkisuuteen . Ei häntä kannata kuunnella, ehdottaa milloin mitäkin! Osa ehdotuksista on täysin elämälle vieraita. Annetaan hänen olla! Miksi valtion ja kuntien pitäisi saada yksityisten ihmisten omaisuudesta tuollaisia perintöveroja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ansioton saanto on paheksuttavaa, niin toistan aiemman kysymykseni, johon en ole vieläkään saanut vastausta:

Miten pitää toimia kuolinpesän osakkeomistusten ja asunto-omistuksen kanssa, ettei kenellekään koidu ansiotonta saantoa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei mitenkään - maksaa vain määrätyt verot ja muistaa äänestää seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos perintöveroa maksetaan, silloinhan tämän ketjun teorian mukaan on syntynyt ansioton saanto perinnönsaajalle? Jos tavoitteena on ansiottoman saannon estäminen, ei perintöä voida siis antaa kuolleen omaisille eikä muillekaan perillisille.

Edes 100 % perintövero tai perintöjen suuntaaminen suoraan valtiolle ei ratkaise sairaalloisen kateellisen mielikuvituksen luomaa ongelmaa, koska silloin ansiotonta etua kuolleen elämäntyöstä saavat yhteiskunnan tulonsiirtojen saamapuolella olevat. Tämä on räikeä epäkohta, koska ansioton saanto ei kohdennu tasapuolisesti.

Vainajan omaisuuden tuhoaminen voisi hätäisesti ajatellen kuulostaa hyvältä ratkaisulta, mutta siinäkin on ongelmansa. Osakkeiden mitätöinti sataa muiden omistajien laariin heidän omistusosuutensa kasvaessa yhtiössä. Tätä omien osakkeiden ostamista ja mitätöimistä käytetään tietoisesti verottamattomana yrityksen voitonjakomenetelmänä jäljelle jäävien osakkeiden omistajille. Talon polttaminen nostaa jäljelle jääneiden asuntojen hintoja. Myöskin valmis rakennuspaikka liittymineen on ongelmallinen, koska siitä voi saada selvää etua pystymetsään rakentamiseen verrattuna.

Parempaa ehdotusta siis tarvitaan. Odotan yhä edes laskennallisesti toimivaa teoriaa, jolla joidenkin keskustelijoiden paheksuma ansioton saanto voidaan estää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on kyllä jo aivan tyhjänpäiväistä saivartelua - et taida itsekään oikein ymmärtää mitä kirjoitat - vai joko korkkasit lauantaipullon ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sinäkö annat omaisuutes mielellään verottajalle pois menon jälkeen oman elämän työs muille joilla ei osaa eikä arpaa sen kanssa ainakin minä laitan ja kehitän jotta lapsellani ois hyvä jatkaa kun minusta ja vaimosta aika heittää.toivottavasti ehin myydä lapselleni tilan,yrityksen ja asunnot ennen pois menoa.vielä se ei mahollista kun tuo eläke on vielä 10v päässä.tietysti tämä joka ehottaa yli 60%veroja on niitä joka sai kotoa lähettyäsi etumatkaa ja omaisuus mahtuu putkikassiin tänäkin päivänä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole osaa eikä arpaa vaikka tukia maksetaan ja kotimaista ruokaa ostetaan. Mistähän sitä tuohta revitään tilan pyörittämiseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no minä kysyn sinulta sinäkö haluat että yli 60% sinun omaisuudesta ja rahoistasi menee verottajalle.sinäkö et halua niitä lapsillesi antaa.minä antasin ilman perintöveroa ja lahjaveroa kaiken lapselleni jos se olis mahdollista.sinäkö haluut lapsillesi yli 60% vero seurauksen ja hautajais kulut päälle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hiilamon puheet p seestä ittellä rahaa ilmasta vielä .Otetaan pieni maatila se pitäisi olla ihan vero vapaa esim lapsille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten omaisuutta kannattaisi lahjoittaa tai ”myydä” halvalla omille lapsille elinaikana. Tai rikkaat muuttaisivat ulkomaille. Typerä ehdotus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan järkevä ehdotus sekopääministeri sipilää äärettömän paljon viisaamalta mieheltä, Professori Hiilamolta. Olisi kekstittävä uusia verotuloja valtiolle ja laajennettava veropohjaa, köyhät on jo kupattu kuivikasi. se tie on umpikuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei köyhillä ole mitään kupattavaa, vaan päinvastoin heille annetaan koko ajan muilta perittyjä rahoja.

Ei siinä ole mitään väärää, näin sen asian pitää ollakin, että pidetään köyhistäkin huolta. Mutta muistetaan silti, miten asiat oikeasti ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei lypsävää lehmää kannata tappaa, vaikka saisihan siitä muutaman hyvän paistin. Voin "avata" kadehtijoille tarvittaessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi