Aloita uusi keskustelu

Päivän kateuden aihe

Aloittaja: Jokainen voi menestyä Muut 30.9.2019 13:07

Jääkiekkoilija Mikko Rantanen on solminut kuusivuotisen ja 55 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Colorado Avalanchen kanssa.

Sopimus takaa 22-vuotiaalle suomalaishyökkääjälle 9,25 miljoonan dollarin keskimääräisen vuosipalkan.

Jälleen mainio esimerkki kuinka omilla kyvyillä voi päästä eteenpäin ja menestyä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 249 viestiä

Toimittaja JUlia Thurén valittiin vuoden 2019 sijoittajaksi.

RAHASTA Thurén kiinnostui istuessaan Helsingin yliopiston kansantaloustieteen luennoilla. Samalla iski kipinä sijoittamiseen, kun hänelle valkeni korkoa korolle -ilmiön teho. Vuosien ajan hän osti vain rahastoja, mutta omistaa nykyään myös yksittäisten yritysten osakkeita.

THURÉN on oppinut, että kun puhuu rahasta tai sijoittamisesta, joku aina ärsyyntyy. Kerran hän pohti Ylen Melkein kaikki rahasta -podcastissaan pienituloisten sijoittamista, ja palaute oli vihaista.

Ensin hän ryhtyi säästämään tavoitteenaan ostaa asunto, mutta nyt hänellä on jo sekä asunto että -lainaa.

”Jos katsoo Suomen huoltosuhdetta, ei voi suhtautua luottavaisesti vuosikymmenien päässä maksettaviin eläkkeisiin.”

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"THURÉN on oppinut, että kun puhuu rahasta tai sijoittamisesta, joku aina ärsyyntyy. Kerran hän pohti Ylen Melkein kaikki rahasta -podcastissaan pienituloisten sijoittamista, ja palaute oli vihaista." - näin Suomessa toisin kuin Ruotsissa, jossa sijoittaminen kuuluu päivittäisiin keskusteluihin kahvipöydissä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiselle kansankapitalismille kasvot antanut suursijoittaja Erkki Sinkko on innoissaan vuodenvaihteessa lanseerattavista osakesäästötileistä.

Ruotsissa osakesäästötilit ovat suosittuja. Tilejä on avattu länsinaapurissa jo yli kaksi miljoonaa. Sinkon odotukset osakesäästötilien suosiosta Suomessa ovat korkealla.

Sinkon mukaan keskustelu osakesäästötilin yksityiskohdista on ollut kovin negatiivista.

”Kansankapitalismi voimistuu. Turhaan osakesäästötiliä moititaan. Se on hyvä alku.”

Sinkko muistelee oman sijoittajataipaleensa alkua. Hän työskenteli lehtorina. Sinkko opetti historian ja äidinkielen lisäksi myös taloustaitoa. Niinpä hän jo työnsäkin puolesta ryhtyi perehtymään osakesäästämiseen.

”Huomasin, että peijakas, tämähän on hyvä juttu. Sitten opetin asiaa myös oppilailleni. Osa heistä pitää edelleen yhteyttä. Uskallan sanoa, että he ovat kaikki miljonäärejä.”

Sinkko on ilahtunut siitä, että yhä useampi opiskelija sijoittaa osakkeisiin ja että osakesäästötilin tulo kiinnostaa nuoria.

Kirjoittaja jatkaa, että osakesäästötili vesitettiin hieman torsksi - näin kateus-Suomessa tietysti. Se kattaa vain osakesijoitukset, ei esim. rahastoja. Osakesäästötiliin liittyy näkäkulmia, jotka kannattaa puntaroida etukäteen. Joillekin se sopii pitkäaikaiseen sijoittamiseen, mutta kannattaa miettiä omalta osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Björn Wahlroosin mukaan Suomi on Euroopan vasemmistolaisin maa ja jatkaa: Suomen työllisyysasteen nostamisen ja taloudellisen kasvun ytimenä ovat investoinnit. Investointeja Wahlroos vauhdittaisi laskemalla yhteisöveron nollaan, keventämällä pääomaverotusta, huojentamalla kaikkien tuloluokkien veroprogressiota, nostamalla pienituloisten työtulovähennystä sekä laittamalla tuloille 50 prosentin verokaton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, kovalla työllä pääsee joskus nuorenakin pitkälle. Vaikka ajattelenkin eritavalla näistä raha määristä, niin kyllä uskon, että ammattilaispelaajan ura on harvinaista herkkua. Toivotaan, että Rantanen pärjää ja on esimerkillinen pelaaja nuoremmille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret tekivät taannoin bussiretken pääkaupunkiseudun vauraille asuinalueille, joissa asuu ”toisten ahkeruudesta hyötyvä vapaamatkustajien joukko”.

”Mielestämme on tärkeä muistuttaa, että suomalaisten keskuudessa elää toisten ahkeruudesta hyötyvä ja yhteistä etua polkeva ryhmä, vapaamatkustajien näkymätön joukko. Haluamme oppia lisää heidän elintavoistaan, lajityypillisistä ominaisuuksistaan ja levinneisyydestään”, vasemmistolaisten tapahtumakutsussa kirjoitetaan.

”Se, että arvostelee ihmisiä, jotka ovat elämässään jotain saavuttaneet, ei johda mihinkään”, sanoo varakkaalla alueella Helsingin Kuusisaaressa asuva kirurgi Harri Koskela.

”Olen köyhän yksinhuoltajan poika, joka teki ahkerasti töitä jo koululaisena, ja kirjoitin ylioppilaaksi. Tein kovasti töitä päästäkseni yliopistoon ja opiskelin lääketieteellisessä reilut kuusi vuotta”, Koskela kertaa.

Erikoistumisopintojen aikana kunnianhimoista nuorukaista alkoi kiinnostamaan oman praktiikan perustaminen ja suuren riskin ottaminen johti lopulta menestykseen.

”Tein 60-tuntisia työviikkoja ja siitä firma lähti hiljalleen lentoon. Suomi on siinä mielessä hyvä maa vaurastumiselle, että koulutus on hyvin edullista. Rahalla tehdään investointeja ja kaikista näistäkin taloista maksetaan varainsiirtoverot ja ne on ostettu sellaisilla rahoilla, joista on maksettu verot”.

Kirurgin mukaan juuri yrittäjyyden mahdollistama vaurastuminen on asia, jonka hyvät puolet vasemmistolaistenkin tulisi ymmärtää.

”Ostaakseen asunnon tavallista kalliimmalta alueelta on täytynyt tehdä paljon töitä, maksaa paljon veroja ja ehkä myös työllistää muita”.

Vasemmistoliittolaiset kommentoivat Koskelan mukaan halveksuvansa hänen elämäntapaansa.

”Vastaavanlaisen tempun voi tehdä jokainen, joka ottaa riskin ja tekee paljon töitä. Ei siinä ole mitään kadehdittavaa. Jos se jonkun mielestä on väärin, niin siitä vaan kokeilemaan.”

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jälleen yksi esimerkki monien joukossa siitä kuinka Suomessa jokaisella on mahdollisuus oppia ja menestyä - ja saada osakseen vasemmistolaisten kateuden tai pikemminkin vihan: "suomalaisten keskuudessa elää toisten ahkeruudesta hyötyvä ja yhteistä etua polkeva ryhmä, vapaamatkustajien näkymätön joukko".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa maailman väestöstä eli köyhistä eivät ole oman onnen seppiä. Siitä pitävät olosuhteet, suurvallat, niiden vasallit, ja ylikansaliset yhtiöt huolen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei haittaa vaikka laajentaa näkökulmaa. Suomi on kuitenkin pikkutekijä maailmassa. Ikävätkin tosiasiat pitää kestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymys ei ole kestämisestä. Suomessa on kaikki mahdollisuudet. Toisin kuin monissa muissa maissa. Vasemmistolaistenkin kannattaisi laajentaa näkökulmaansa ja lopettaa kateutensa ja vihansa vauraanpaa väkeä kohtaan, jotka omalla ahkeruudellaan ja fiksuudellaan ovat asemansa ansainneet, veronsa maksaen moneenkin kertaan. Toisin kuin AY-liike joka on miljardiomaisuutensa saanut lahjaksi maksamatta lainkaan veroja, ja joka silti on aiheuttanut yhteiskunnalle ja yrityksille ainakin satojen miljoonien tappiot laittomilla ja poliittisilla lakoillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tarkoittanee käytännössä nuo "kaikki mahdollisuudet" koska kaikilla niitä ei tietenkään ole Suomessa eikä missään muussakaan maailman maassa.
Suomessa ne mahdollisuudet ovat hyvät, mutta kaikkia ne eivät koskaan tavoita. Kirjoita katkeruudesta, vihasta ja politiikasta, mutta kirjoituksestasi tulee selvästi esille, että ei nuo tuntemukset sinullekaan täysin vieraita ole.
Mielestäni politiikan vetämisen aiheeseen kertoo myös samaa, koska se on mielestäni aiheessa tarpeeton.
Sehän kertoo vain kovasta halusta tyhjänpäiväiseen jappasuun, jolle ei loppua ole näkyvissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt siis edelleen puhumme Suomesta, emme esim. Afrikasta. Suomessa ainakaan perheen varallisuus ei aseta esteitä lasten lukemiselle (niin pitkälle kuin päätä ja halua riittää), koulutus on Suomessa edullista. Jos sitten on terveydellisiä haittoja niin juurikin Suomessa niihinkin löytyy apuneuvoja ja apuvälineitä. Esimerkkejä on esitetty läjäpäin.

"Kirjoita katkeruudesta, vihasta ja politiikasta, mutta kirjoituksestasi tulee selvästi esille, että ei nuo tuntemukset sinullekaan täysin vieraita ole.". Nimenomaan kateus -teemaan liittyy politiikka kuten esim. Ruotsin positiivisessa esimerkissä olemme huomanneet. Muilta osin tuo virke on sinun tulkintaasi.

Aihe on mitä tärkein Suomessa. Vertaan jälleen Ruotsin positiivista esimerkki. Täällä on kateuskulttuuri, jota pitäisi saada jotenkin vähenemään. Sitä edesauttaa osaltaan puhuminen eri tahoilla. Juttis on toki viho viimeinen paikka, mutta täälläkin aihetta tulee nostaa esiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni tuota mainitsemaasi kateuskulttuuria on kyllä Suomessa hyvin vähän.
Se kateuskortti vaan vedetään esiin silloin heti, jos jotain arvostellaan toiminasta, jolla kupataan esimerkiksi yhteiskuntaa ja veronmaksajia.
Se vanha sananlasku pitää vaan edelleen paikkaansa, että "ei korppi korpin silmää noki" eli koijjareilla on suojelijansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eripurainen kateus ei johda mihinkään hyvään yhteiskunnassa, tulipa mistä suunnasta tahansa.
yhteen hiileenhän sitä pitäs puhaltaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tasan ainoa syy rikkaiden mollaamiselle on kateus! Rikkaat maksavat valtaosan Suomen veroista, josta hyötyy jokainen! Jokaisen työttömän työttömyyskorvaukset tulevat jonkun toisen tilipussista. Mitä isompi tilipussi, sen enemmän apua yhteiskunnan vähäosaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä tasan paikkaansa.
Muuten miksi rikkaat haukkuvat jatkuvasti köyhiä? Johtuuko sekin sitten kateudesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yön aikana Kainuun maakunnassa ja Koillismaalla sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Pelkosenniemi ja Savukoski lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kenelle ilmainen ruokakassi kuuluu ?

Ilmainen ruoka kuuluu jokaiselle joka kehtaa sellaisen käydä noutamassa. Se on kuitenkin selvää säästöä vaikka rahaa ruo... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/