Aloita uusi keskustelu

Painuanlinna

Aloittaja: 50 luvulla tapahtunut Muut 7.3.2011 14:53

Olin nuorena tyttönä Säräisniemellä  ,siitä on jo kymmeniä vuosia aikaa ja siellä oli tämän niminen tanssipaikka.Mukava paikka oli ja paljon kävi porukkaa siellä ja "tuuria oli ".Lieneekö paikka vielä hengissä ja onko mitään toimintaa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 17 / 17 viestiä

Tokiha tuo tunnetaan, historiansa tiedän, tansseissa olen monesti käynyt ja monet tanssit järjestänyt, ihan ohjelmalliset iltamatki joskus. Lepäilee nyt vähä aekaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harva kirjoittaja tietää missä on Säräisniemi, vielä harvempi mikä oli Painuanlinna, mutta kantaa pitää ottaa. Tyypillista täällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä tiedän ainakin missä Säräisniemi on ja KELA kortissani on mainittu se syntymä kunnaksi. Näin ollen tiedän mistä kirjoitan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Muistanpas hyvinkin 60-luvun lopulla Painuanlinnassa, kun annoin rukkaset paikalliselle maatalon isännälle, joka oli ottanut rohkasuryyppyjä, liikaakin. Eikä siinä kaikki, mutta kun oli unohtanut käydä saunassa, lehmänpaska haisi ja siitä arvasin tämän olevan maajussi. Rukkasten jälkeen äijä porukka lähti mietingille, että mitä tehdään tuolle koppavalle ämmälle kun rukkaset antoi. Tovin kuluttua äijät tulivat ja olivat noutaneet männynoksia ja nakkasivat ne syliini, sanoivat että vie nuo lehmillesi. Osa niistä tippui jalkojeni päälle ja potkaisin ne äijiin päin ja sanoin että viekää itse kun hajusta päätellen niitä omistatte, minä en omista yhtään. Pelotti minua vähän mutta pojat seurasivat sivusta ja olivat valmiita puolustamaan minua. Sen jälkeen en ole katsonutkaan Painuanlinnaan päin, joten en muistele ainakaan hyvällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jätitkö maatalon isännän noin vain,mikähän ihmeellinen onni siinäkin meni sivu suun.Olisko ollut paljonkin hehtaareja ja lehmiä navetassa?Kyllä pitäis vähän miettiä,vaikka nuorena ja hullunakin.Kunnon keskustalaisena olisit elänyt,nauttinut kylän miesten vankkumatonta kunnioitusta ja marttakerhon arvostusta.Voi sinua,mitä menit onneton tekemään.Kaduttaako?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kaduta edes se, että en ole kepulainen ja mikä onni. Näin jälkeen päin naurattaa, mutta silloin 16 vuotiaalle se oli järkytys. Kestilänlavalla ja Veneheitossa paremmat tanss ehdottomasti, siinä painuanlinnan "navetan" pidot kalpeni. Ei voi edes verrata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä tarina, ja varmaankin totta, joten eiköhän kannattaisi ottaa jo naurulla koko asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo kyllä on tullu käytyä Säräisniemellä painuanlinnassa tansseissa, joskus kuuskytluvulla . Silloin oli kovia  kemuja, oli kerran oikein Danny shou.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eipä ole enään toiminnassa.ei ole  kyllä jylhämän tanssilavaa ja ei oulujärvenkään lavaa.asuin aikoinaan säräisniemellä.kauan sitten ,mutta käyn joka kesä siellä viemässä kukkaset vanhempien haudalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulipas nuorena tyttönä käytyä kummassakin paikassa tansseissa. Säräisniemen hautausmaalla on isovanhempani ja paljon sukulaisia, on siellä niitä vielä elossakin, meinaan sukulaisia, että terkkuja vaan, entistä aikaa, lienetkö sukulainen ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entisenä kestisenä tiedän kyllä Painuanlinnan, mutta eipä tullut käydyksi. Jylhämän Lankulla kyllä käytiin. Yhdellä reissulla kaveri löysi sieltä nykyisen vaimonsakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pystyssä on ja jotain silloin tällöin, mutta ei mitenkään aktiivista touhua ole vaikka Säräisniemen kyläyhdistys onkin ihan virkeähkö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

193 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Mistähän johtuu kaunasi oikeasti ay-liikettä kohtaan? Olet työnantaja joka on määrätty lakituvassa maksamaan lain mukais... Lue lisää...
tämä on jo vainoamis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.11.

Fingerpori

22.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/