Aloita uusi keskustelu

Nyt ymmärrän miksi on työvoimapula

Aloittaja: Ihmisen pahuus Muut 20.1.2020 21:32

Kun katsoo a-studioita, niin kyllä yritykset eivät arvosta ketään. Ainakaan osa firmoista, joten ei ihme, jos ei työntekijöitä ole töihin. Ei suomalaisia, ei kohta ulkolaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 35 viestiä

” niin kyllä yritykset eivät arvosta ketään” - ei yksikään yritys palkkaa ketään vain siksi että sattuisi ”arvostamaan” - aika kummallista ajattelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin laskea palkkoja 20% ja tuoda ulkomaailmasta työntekijät. Hyvinvointiyhteiskunnan aika on ohi. Se oli sosialismia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on omituista, ettei kysynnän ja tarjonnan laki päde työvoimapulassa. Tai väitetään, ettei se päde. Jos palkka ja työmäärä pysyvät kohtuullisina, niin hakijoita kyllä löytyy. Mutta usein työaika, palkka ja työmäärä ovat surkeita, niin kukapa niihin töihin lähtee. Ja eipä kukaan halua palkatta 40+ ja häntäkin vanhempaa henkilöä töihin. Lisäksi joillakin aloilla vielä vanhakantaisesti paikkaan haetaan vain miestä, vaikka nainen voisi tehdä hommat paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ite vaihdoin just työpaikka ja ikää 53v. No työni onkin vaativaa ylempi toimihenkilö hommaa. Siinä ei märkäkorvat pärjää. Mutta joo, palkalla on tultava toimeen. Ongelma suomessa ei ole palkat, vaan elinkustannukset eli palkkojen sivukulut ja järjetön verotus vs. kilpailijamaat. Syynä on tämä sosialistinen yhteiskuntajärjestelmä, joka ei toimi. Es. terveydenhuoltojärjestelmä. Erikoissairaanhoito on ainut alue joka sieltä toimii. Muuten on haettava palvelut yksityiseltä. Miksi siis maksamme veroja moisesta. Kunnat tuhlaavat järjettömästi rahaa jne. Tämän vuoksi pienpalkka-aloilla palkalla ei elä, kun kustannustaso liian korkea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Miksi siis maksamme veroja moisesta."

Helppoo, kuin heinänteko!
Muutetaan lakia niin, että verot maksaa valtio puolestamme!

PS. Ja jos ALVnostetaan 50%, ei köyhätkään pysty elämään alemmilla veroilla, kuin me rikkaat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

"A-studioitten" antama "mielikuva" keskustelluista asioista muodostuu toimittajan ja haastatteluun haluttujen / saatujen ns "asiantuntijoiden" tietämyksestä ja asenteesta. Onko se juurikaan "juttutupaa" viisaampaa näkemystä?
Mutta kyllähän näissä eri aloilla "ulkoistetuissa toiminnoissa" ja niihin rakennetuissa alihankintaketjuissa se ketjun päässä oleva varsinainen, mahdollinen vuokratyövoimafirman tt:n, palvelun toteuttajan selkänahka lienee ahtaimmassa paikassa asiakkaan ja työnantajansa kohtaamis saumassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ongelmia ei ratkaista kapaloita käärimällä eikä kapuloita rattaiden väliin työntämällä, ei hikikarpaloita keräämällä eikä krapuloissaan heräämällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoilla tuloilla EK:n Ilkka Oksala ja Jyri Häkämies,jotka ovat jatkuvasti ehdottelemassa duunarille matala palkkoja paikallisella sopimisella Suomen yrittäjien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ahkerista, osaavista ja vähään tyytyvistä työntekijöistä on huutava pula. Ei yritys voi maksaa mitä vaan työpanoksesta ilman että tulos kärsisi. Kaikessa on säästetty ja jos haluaa väkeä töihin tarjolla on vaan laiskoja ja saamatomia asennevikaisia. Kun hakijaksi sitten sattuu joku oikein noheva ehdokas on palkkaodotukset aivan epärealistisia ja sopimusta ei saada aikaiseksi. Työttömänä olo on tehty liian helpoksi, jos työttömät oikeasti haluaisivat töihin eivät he olisi niin kranttuja.
Niin että on sitä työvoimapula kun etsii realiteetit omaavaa tosi työntekijää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekijät ja osaajat työllistyy aina, eivätkä työtöntä päivää nää, jos eivät itse niin halua.
Suomessa myös köyhyyteen pitää suorastaan pyrkiä, siihen päästäkseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerroppa tähän julkisesti se resepti.
N 400000 henkilöä haluaa tietää sen juuri nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esim. Koneinsinööriksi opiskeleva nuorimies ajoi koko opiskeluajan viikonloppuisin ja osin lomillaan jakeluautoa. Valmistuttuaan ensin myyjäksi, sitten huoltopäälliköksi ja noin kolmen vuoden kuluttua valmistumisestaan yritykset kilpailee hänen osaamisestaan, ja hän valitsi mieluisan työnantajan kolme vuotta sitten.
Sivutoimenaan hänellä on oma yritys, aivan eri alalta, joka toimii hänen kotoaan käsin, ja pyörii lähes itsestään, kun pohjatyöt on hyvin tehty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. Miten tuolla nuorella miehellä oli muuta elämää? Taisi asperger olla ja rahan perässä juoksemiseen meni koko nuoruus. Siitä seuraa ongelmia myöhemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osa juoksee rahan perässä, osa ahnehtii uusien asioiden oppimista, toiset ahnehtii olutta, toiset muita ns. huvituksia, itse pystyy yleensä aika paljon vaikuttamaan, millaista elämää on edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nykyajan nuoret ei ahnehdi alkoholia. Enemmän se sosiaalinen elämä pääomaa antaa kuin rahan perässä juokseminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi väheksyt toisen ahkeruutta? Joskus on kunnioitettu ihmisiä, jotka tekevät töitä ja saavat asioita aikaan. Nykyisin pitäisi saada elanto sohvalla makoilemalla tai vaikka lotosta. Muuten sinussa on jotain vikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille