Aloita uusi keskustelu

Moottoripyörät kiellettävä!

Aloittaja: sykkeli Muut 7.6.2019 18:18

Aivan turhaa hupipörinää. Bensaa palaa ja maailma tuhoutuu. Polkupyörälläkin pääsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 153 viestiä

Tässä on taas malliesimerkki siitä kuinka tyhmiä ja omaan napaan tuijottelevia osa oululaisista on. Moottoripyörät ja sen ympärillä pyörivä bisnes on sen verran suurta, että jos se loppuu niin se näkyy valtion verotuloissa melkoisena notkahduksena ja sen vajeen paikkaaminen näkyy jokaisen suomalaisen lompakossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moottoripärrääjille pitäisi lähetellä automaattisesti kerran kuussa rikesakkoja kun ajelee ne niillä haisevilla pörinäpyörillään kuitenkin jossain välissä ylinopeutta. Näin saataisiin näppärästi myös valtiolle lisätuloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moottoripyörällä ajo saastuttaa paljon vähemmän kuin polkupyörällä ajo johtuen siitä, että pyörällä ajo aktivoi suolen toimintaa ja sitä kautta metaanipäästöt lisääntyvät huomattavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Polttomoottoreille tulee kielto muutaman vuosikymmenen sisällä, joten nuorena on vitsa väännettävä, viisikymppisenä väännetään sitten itkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmittomiahan nuo muuten on, mutta poliisi voisi puuttua muutamien pyörien aiheuttamaan äänenvoimakkuuteen!
Joku raja pitäisi olla, kuinka paljon moottorin äänellä saa haitata kanssaeläjiä! Onhan autoillakin äänirajoitukset, niin miksei moottoripyörillä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moottoripyörillä on äänirajoitukset samalla tavalla kuin autoillakin.

Älä kuitenkaan kysy minulta, miksi kaikki eivät noudata niitä, sillä siihen minä en osaa vastata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi voisi puuttua ärhäkämmin noihin, jotka ajaa prätkällä pitkillä ajovaloilla myös taajama-alueella. Nykyisissä pyörissä on kolmekin lamppua ja kaikki pitkät päällä. Tämä häikäisee ja häiritsee muuta liikennettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moottoripyöriin pitää ehdottomasti saada rekisterikilvet myös keulaan, koskapa nämä reikäpäät kaahaavat monesti aivan järjettömästi välittämättä peltipoliiseista mitään. Tolpat vaan räpsyvät kun moottoripyörät ajaa ja sakkoja ei voi antaa kun ei rekkaria ole näkyvissä etupuolella. Tämä on suuri vääryys ja epäkohta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos sulla kortti riittää kevytperäkärryn vetoon, niin laita Muuli vetokuulaan kiinni ja sinäkin saat ajaa satasen rajoituksella ylinopeutta ilman valokuvia. Jos tämä on sinulle mahtava nautintaoikeus, niin tee asialle jotain, äläkä vain valita netissä.

Rekisterikilpeä ei moottoripyörän keulaan tule, sitä ei tarvita, eikä se ole ajoneuvon teknisten määräysten mukainen EU:ssa, joten kateelliset voivat jatkaa epäkohtien kaivamista omasta navastaan.

Jos toiveita saa esittää, niin lisää oikeita poliiseja liikenteeseen, kiitos. Se parantaisi minun ajoympäristöäni merkittävästi riippumatta siitä millä ajoneuvolla liikun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon on haluja kieltoihin. Itse kieltäisin kaikenlaisten tatuoitujen ihmisten esiintymisen "alastomina" tatuoinnit näkyvissä, niin TV:ssä kuin muissakin medioissa näyttämässä huonoa esimerkkiä nuorisolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ne hupipörinät, eli kohtuuton melun ja muun haitan aiheuttaminen ympäristölle jo laissa kielletty. Homma hoidossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiertoliittymissä muutamat keskenkasvuiset leikkivät drifting-ajoa keskellä kaunista kesäyötä. Melu on huumaava, pakokaasu ja kuminkäry peittää tienoon. Siinäpä olisi asennekasvatuksen, etiikan ja ympäristöopin oppikurssit tarpeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moottoripyörän käyttäminen liikkumiseen on paljon energiatehokkaampaa verrattuna vaikka autoiluun. Autoillessa pitää liikuttaa lisäksi sitä puolentoistatonnin painoista autoa, jolloin sen liikuttamiseen kuluu paljon enemmän energiaa, kuin noin sadan kilon painoisen moottoripyörän liikuttamiseen.

Jos ihmiset käyttäisivät esimerkiksi työmatkoihin autojen sijaan enemmän moottoripyöriä, energiaa säästyisi ja parkkipaikkoja tarvittaisiin vähemmän. Energian käytön kannalta katsottuna pitäisi ennemminkin kannustaa ihmisiä valitsemaan moottoripyörä liikkumismuodoksi silloin, kun sillä voidaan järkevästi korvata auto.

Missään nimessä ei moottoripyöriä siis pidä mennä kieltämään, vaan pikemminkin päin vastoin. Ihmisiä pitäisi kannustaa käyttämään moottoripyöriä arkiajoon paljon enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleisesti, kanssaihmiset eivät aisti päästöjä, jotka ovat globaalin silmänpidon alla, so. CO2. Paikalliset, terveydelle haitalliset päästöt (HC eritoten, NOx osin myös), havaitaan aistinvaraisesti.
Onneksi tekniikka on kehittynyt tältä osin. Bensiinikäyttöisiin polttomoottoreihin on tarjolla sähköisesti ohjattu, lambda-säätöinen, kolmitoimikatalysaattorilla varustettu ohjausjärjestelmä, jonka avulla paikalliset, terveydelle haitalliset päästöt ovat nollaluokkaa.

Henkilöautojen uusintanopeus ja päästövaatimukset ovat johtaneet tilanteeseen, jossa suurin osa bensiiniautoista ei enää tuota paikallisia, terveydelle haitallisia päästöjä. Moottoripyörät ovat osin antiikkisia, joita normit eivät koske. Uudempien pyörien vaatimukset ovat autoilta vaadittua lievemmät.

Hyvinkin, voitaisiin ajatella, että moottoripyöriltä vaadittaisiin päästöttömyyttä bensiiniautojen lailla. Mukana tulisi myös katsastusvelvollisuus, joka puuttuisi meluunkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Määräaikaiskatsastuksilla ei pysty valvomaan pakoputkia ja äänitasoja käytännössä millään tavoin, vaikka asiasta mitään ymmärtämättömät niin kuvittelevatkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aluksi erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Olin aikanaan ammattiliiton jäsen. Ei mulla valittamista, hyvin menee. Lue lisää...
ONNELLINEN.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/