Aloita uusi keskustelu

Miten aivot, jotka ovat materiaa voivat synnyttää tietoisuuden? Ja mistä se tietoisuus sitten tulee??

Aloittaja: Ei mahdu kaaliin Muut 6.12.2015 17:22

Tässä on aikamoinen ristiriita. Aivomössö joka on materiaa synnyttää henkisen tietoisuuden. miten me voimme kontrolloida ajatuksiamme, jos ne kerta syntyvät joistakin sähköisistä ja kemiallisista tapahtumista aivoissa. Eikö sen pitäisi olla toisinpäin että kudosmössö määrää eikä tietoisuus. Niin että tässä on ristiriitoja ! Ja mitä se tietoisuus on? Henki ? No silloin mennään taas asioihin joita ei voi todistaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 156 viestiä

Tietoisuus tulee alkoholijuomista! Alkoholi ravitsee vallan tehokkaasti tätä aivomössöä ja inspiroi aivosoluja peräti uskomattomiin suorituksiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekoäly tarkoittaa tietoisuutta johon kuuluu osana oppiminen. Siis oikea tekoäly eikä sen lässähtänyt versio, jossa kerättyä dataa on vain niin paljon ettemme pysy tietokoneen mukana ja jota sanomme tekoälyksi. Aloittaja voisi siis kysyä, kuinka tietokoneeseen saadaan tietoisuus? Tietoisuuden mukana tulee ns. sielu ja kone tajuaa (uskoo) olevansa ainutlaatuinen yksilö eikä enää mikään Mac- tai Huawei-kopio. Sen jälkeen kone tekeekin yhtä paljon virheitä kuin me. Ja jos se on virheistään tietoinen, se häpeää, suuttuu ja tuntee kaikkia muitakin tunteita. Tietoinen kone tarvitsee tieysti aistit ja ympäristön jossa on muutakin tietoisuutta. Tietokoneeseen saadaan kyllä lopulta tietoisuus, mutta piirilevylle täytyy silloin istuttaa jotakin elävää. Ehkä siihen riittää yksi punkki. Punkilla on kaikki samat ominaisuudet kuin meillä joten tekoälystä saataisiin siten kataisemme tietoisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivoissa on sähkövaraus mikä on kehittynyt ihmisen ajattelun mittakaavassa äärettömän kauan aikaa sitten; maapallon alkuvaiheissa ei ollut kuin kaasuja ja tulikiveä ja sen ajan rauhoituttua kehkeytyi kaasujen ja valon, ehkä myös maan vetovoiman magnetisoinnin myötä sähkövarauksellisia hiukkasia, joista pikkuhiljaa yksisoluisia eliöitä ja siitä alkoi jo kamppailu omasta elintilasta. Vähitellen yksisoluiset kehittyivät lisää tilaa saadakseen kaksisoluisiksi ja niin edelleen, jolloin muuntautuneita eliöitä olikin jo useampaa sorttia ja mikä parempi, oppivat syömään toisiaan, saaden niistä parhaimman voiman kehitykselleen. Osa menestyi, mutta osa lajeista menehtyi, mutta kehitys itsensä puolustamiseen ja toisen hyväksikäyttämiseen kiihtyi ja kaikki sähköisten impulssien käskyttämänä. Tämä sama jatkuu ihmisissä kuin eläimissäkin edelleen, eikä yhtään vähemmässä määrin, se näkyy politiikassa, työpaikoilla, kouluissa ja vaikka bussissa, jossa ei anneta oman edun tavoittelun vuoksi paikkaa sitä enemmän tarvitsevalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Eivät aivot synnytä tietoisuutta, vaan ovat vain tietoisuuden eräänlainen vastaanotin. Voidaan sanoa, että ikään kuin välikappale. Ei televisiokaan tuota itse ohjelmaa, vaan on vain välittämässä sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään on jo pohdittu, että tietoisuus ei ehkä olekaan aivojen synnyttämä asia, vaan on niistä riippumaton ominaisuus. Kansainvälinen tiedefoorumikin on pohtinut asiaa ja esittänyt arvelunkin, että tietoisuus voi ehkä olla universaali ominaisuus samoin kuin painovoima. On paljonkin tapauksia, että esimerkiksi henkilö on kliinisesti kuollut ja elvytettynä on pystynyt kuvailemaan toiminnan esimerkiksi onnettomuuspaikalla. Erikoisinta on, että tunnetaan tapauksia, että sellaista on tapahtunut jopa aivoleikkauksessa, jolloin jäähdytetyn potilaan aivotoiminta on hetkeksi lakkautettu, ja kun jäiseen veteen hukkunut moottorikelkkailija muutaman tunnin kuluttua on onnistuttu palauttamaan henkiin, jolloin potilas on kertonut kokemiaan asioita hukkumisensa ajalta. He ovat siis kertoneet asioita, jotka on pystytty toteamaan tosiksi.
On jopa arveltu, että jos tietoisuus on aivoista riippumatonta, silloin se voisi koskea kaikkea biologista elämää. Tieteellä ei toistaiseksi ole keinoja näiden asioiden todistamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"On paljonkin tapauksia, että esimerkiksi henkilö on kliinisesti kuollut ja elvytettynä on pystynyt kuvailemaan toiminnan esimerkiksi onnettomuuspaikalla".

No itse asiassa mitään tuon suuntaisia todisteita ei ole. On tehty mm. kokeita joissa leikkaussaleihin on jätetty esineitä sellaisiin paikkoihin josta niitä ei voi nähdä leikkauspöydälle. Kukaan kliinisesti kuolleeksi todettu ja myöhemmin elvytetty ei ole pystynyt näitä esineitä kuvailemaan. Tämä siis koskee ruumiistairtaantumiskokemuksia.

Kuoleman hetkellä aivoissa tapahtunee eräänlainen oikosulku, jolloin aivot tuottavat kemikaaliryöpyn joka saa aikaan laajenneita tajunnantiloja (vrt. huumeet). Eli valitettavasti mikään ei tue sitä käsitystä, että tietoisuus jatkuisi aivotoiminnan täysin lakattua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi ensin määritellä se, mitä tietoisuus on, ennen kuin alkaa pohtimaan sitä, miten se syntyy.

Saattaa olla niin, että tällä palstalla tämä ongelma ei ratkea. Päättelen niin, koska monet huippufilosofit ja huippututkijat ovat tätä tuloksetta yrittäneet ratkaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mää oon tuumaillu tään tietosuusasian sillai että jos kaikki on tasapaksua niin sillon on ihan turta ja tietosuutta eioo lainkaan tai se on hyvin ohut niinku kastemavolla. Sitte taas meilä vähän kehittyneemmillä on näitä muutoksia elämäsä jotka hötkäyttää suuntaan tai toiseen ja se merkkaa sitä tietosuutta. Elikkä kyse on siitä että niinku aviokiipelimuija räkyttää inhottavasti ja se tunkeutuu äijäjäppisen tajuntaan nii sillon tekkee mieli lähtiä kalijalle elikkä taistelutantereelta paratiisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään tietokoneet pystyvät käsittelemään havaintoja ja tuottamaan uutta tietoa itselleen, jota ne taas käsittelevät. Onko se tietoista ja onko tietokone sitten "elossa?"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole tietoista. Elämän voi määritellä monella tapaa ja joku voisi sanoa tietokoneviruksen olevan elämänmuoto. Tietokonevirus osaa lisääntyä mikä on yksi määritelmä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan sikiöstä asti aivojen muistia ohjaavien hermosolujen, neuronien, välille syntyy kytkentöjä sitä mukaa kuin kokemuksia alkaa karttumaan. Ihmisellä aivomassaa ja juuri tuota muistin osuutta on evoluution myötä runsaammin kuin muilla eläinlajeilla. Noita e.m. kytkentöjä syntyy nopeasti niin paljon, että ihmislajin yksilö jo lapsena saa tietoisuuden yksilöllisestä itsestään ja jatkuvasti oppimalla muilta lajitovereilta älykkyys ja ongelmienratkaisutaito lisääntyy ja se jatkuu läpi elämän, tai lähes läpi elämän. Tuo aivokapasiteetti ja sen "oppimisprosessi" on tehnyt ihmislajista ylivertaisen selviytyjän verrattuna muihin eläimiin, ainakin kokoluokassaan.
Tuo siis vaatii muita ihmisiä. Ihmisestä ei kehity tietoisuudeltaan ja älykkyydeltään paljon sutta kummempi, jos ihan vauvana joutuu susilaumaan ja oppii susien tavoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kytkentä on siis vaste kokemukseen. Näin tapahtuu myös kaikilla eläimillä. Mutta kerroppa tarkemmin, mitä tapahtuu siinä merkittävässä tapahtumassa, joka saa ihmisen poikkeamaan niin paljon eläimestä : miksi jokin vaste saa aikaan tietoisuuden syntymisen? Mikä (tai mitkä) on tämä kokemus, joka saa tämän aikaan? Jokohan Suomi saa seuraavan Noopelin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kaikissa tilanteissa, nyt ja tulevaisuudessa, AY-liike rakentaa Suomea paremmaksi ja toimii suomalaisten yhteiseksi hyvä... Lue lisää...
Yhdessä enemmän

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.11.

Fingerpori

23.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/