Aloita uusi keskustelu

Liikennesäännöt uimahallilla

Aloittaja: Muut 9.7.2019 21:58

Oulun uimahallin (Raksila) pääoven eteen ei saa pysähtyä autolla, paitsi linja-autolla. Miksi monet eivät ymmärrä tätä tai eivät noudata? Jotkut jopa pysäköivät, vaikka pysähtyminenkin on kielletty. Asiaa pitäisi valvoa ja antaa tarvittaessa rapsut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 17 / 17 viestiä

Ei tässä kaupungissa valvota pysäköintiä muualla kuin keskustassa. Nallikarissakin on aluepysäköintikielto mutta niin vaan on liikennemerkin vaikutusalueella kymmenen metrin päässä pysäköityjä autoja. Muutenkin Nallikarin pysäköinti on kuin villissä lännessä kun niitä autoja on pitkin nurmikoita ja puistoja vaikka kyllä Hietasaaressa pysäköintipaikkoja riittää jos viitsii vähän kävellä. Tämä valvomattomuus on selkeä viesti siitä, että liikennemerkit ovat vain suuntaa antavia ja niitä ei sen vuoksi tarvi noudattaa. Mitä ajattelee turisti, joka Nallikarissa katselee mikä meininki täällä on ja huomaa, että ahaa..... ainakaan pysäköintikielloista ei tarvi välittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin se on Patelan suunnallakin.asuntovaunuja ja autoja nurmikot täynnä,jopa kevyenliikenteen väylät tukossa kun kapakkaan pitää päästä,samoin pitkät rekat pysäköitynä katujen varsille kun ei jakseta kävellä puoltakilometriä,laajemmalta pysäköinti alueelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo autokoulussa meille opetettiin seuraavat termit:
-pysäköinti
-pysäyttäminen
-pysähtyminen

Pysäköinti tapahtuu yleensä pysäköintipaikoilla ja tarkoittaa että auto jätetään niille sijoilleen siksi aikaa, kun käydään vaikka käydään jossakin. Pysäkointikielto kerrotaan sillä liikennemerkillä, jossa on yksi poikkiviiva.

Pysäyttämiseen annettiin muistisääntö, eli sanassa on kaksi teetä, tyhjennys ja täyttö. Ptsäyttämien on sitä, kun jätetään jotain pois kyydistä tai otetaan kyytiin. Kieltomerkissä on ristikkäiset viivat, ihan kuin kaksi t-kirjainta.

Pysähtyminen on liikennetilanteesta johtuva auton liikkeen lakkaaminen. Esimerkiksi stop-merkillä pitää pysähtyä. Joskun tiellä oleva este vaatii pysähtymään ja niin edelleen.

Noihin autokoulussa opetettuihin asioihin viitaten väitän, että siinä uimahallin edessä saa pysähtyä, mikäli siitä autolla ajaa. Pysäyttämiskielto siinä voi olla, ja pysäköintikieltokon mahdollisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tieliikennelaki tuntee vain pysäköinnin ja pysäyttämisen. Silloin, kun pysäyttäminen on kielletty, sen saa tehdä vain pakollisen liikenne-esteen, väistämisvelvollisuuden noudattamisen tai hätätilanteen vuoksi. Matkustajan jättäminen tai kyytiin ottaminen ei oikeuta pysäyttämiseen.

Uimahallin edessä on liikennemerkillä osoitettu pysäyttämiskielto. Siinä ei siis saa pysäyttää tai pysähtyä muuten kuin em. syistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitäpä juuri. Aloittaja puhui pysähtymisestä, mutta ilmeisesti kuitenkin tarkoitti pysäyttämistä, joka ko. paikassa on kielletty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Pysäköintikielto alueella sai ottaa tai jättää asiakkaan/kaverin kyytiin tai pois siitä. Samoin voi auton pysäyttää ko. paikkaan nostamaan autoon tai pois siitä jotain kuormaa.

Pysäyttämiskielto alueella ei saa mitään edellä mainittuja asioita toimittaa, mutta ajoneuvon voi pysäyttää jos liikenneolosuhteet tai väistämisvelvollisuudet näin osoittavat.

Pysäköintialueella saa sitten suorittaa nämä kaikki ja muutakin kunhan noudattaa alueen pysäköinti ohjetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos siihen saa pysähtyä linja-autolla, pysähtyisin siihen 5 hengelle rekisteröidyllä joukkokuljetusvälineelläni eli omalla ns. henkilöautolla, milloin olosuhteet huomioonottaen näkisin sen tarpeelliseksi.
Jos tuo johtaisi sakotukseen, maksaisin sakot mukisematta.
Jos joku muu kuin viranomainen tai uimahallin järjestyksestä vastaava rutisisi asiasta, saattaisin lyhyesti kertoa syyn menettelylle, mutta jos rutina jatkuisi saattaisin luonnehtia myös puhuteltavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos se 5 hengen joukkokuljetusväline on linja-auto voit tehdä niin mutta muussa tapauksessa et saa pysähtyä siihen senkin toope. Olosuhteilla eikä millään muulakaan ole mitään väliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kysyisit, kertoisin syyn menettelylle, mutta jos rutina jatkuisi, saattaisin luonnehtia myös puhuteltavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kysy mutta selitä sitten. Mutta jos sulla ei ole linja-autoa et saa kuitenkaan siinä pysähtyä millään verukkeella. Invakortti on ainoa millä voit tehdä mitä teet. Ilman sitä ei käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esim. jokin hätätilanne saattaisi olla semmoinen, enkä tässä tarkoita vessahätää. Joutuisin sen tietysti itse yksin tulkitsemaan ja arvioimaan. Voisin tietysti katsoa sivuunkin ja olla välittämättä, mutta siitäkin saattaa joutua edesvastuuseen; tuo tuskin kuitenkaan ekana muljahtaa mieleen.

Joukkojenkuljetusvälineeni on tavallinen henkilöauto. Kuljetan sillä usein kotijoukkoa ja silloin tällöin muuta joukkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajokortti mulla on. Ollut jo vuodesta 1968.
Mikä on ulkonaliikkumislupa?

Kertoisin vielä sen verran autostani, että siinä on alkolukko taksivirityksellä. Se ei ole kuitenkaan taksi eikä ole tietääkseni koskaan ollutkaan. Sen varastaminen yksinkertaisesti sisäänmurtautumalla ja yrittämällä startata se on sikäli vaikeaa, ettei se onnistu kovin helposti eikä "hollywoidilaiskeinoin".
Miten itse olet estänyt sen, että kukaan ei lähde ajamaan autollasi alkoholin vaikutuksen alaisena? Tämä on turvallisuuskysymys ja haluaisin tietää, miten itse suhtaudut turvallisuuskysymyksiin yleensä ja erikseen autosi suhteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se oli vastaus nimimerkille ”Tyhmää” tuossa meidän välisessä keskustelussa. Vai onko nimimerkki ”Näinkö se menee” ehkä sama henkilö kuin nimimerkki ”Tyhmää”? Jos tämä alkaa tuntumaan liian raskaalta, voithan aina lopettaa sen.

Hätätilanteessa kanssaihmisestä, vaikka tuntemattomastakin, välittäminen tai välinpitämättömyys on myös turvallisuuskysymys ja saattaa ohittaa jonkin liikennemerkin kiellon, tieliikennelainkin mukaan. Kun tuolla turvallisuuskysymys-linjalla jatketaan, alkolukko -näkökulma on yksi niistä. Se valaisisi lisää nimimerkin ”Tyhmää” suhtautumista turvallisuuteen lisää.
Tiedämme jo, että ilmeisesti ei ole olemassakaan milloinkaan, eikä mahdollista syntyäkään, semmoista hätätilannetta, että nimimerkin ”Tyhmää” mukaan saisi pysäyttää auton tuohon ja nousta autosta, vaan tuota liikennemerkkiä noudatettava, vaikka joltakulta hengen lähtö olisi tapahtumaisillaan. Siksi tuo turvallisuusasia on nyt se, jota on syytä tarkastella laajemminkin ja juuri nimimerkin ”Tyhmää” osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä kyllä pysähdyn siinä vastakin kun jätän uimaan menossa olevan vammaisen ystäväni siinä kyydistä. Sitten ajan auton parkkiin ja jatkamme natkaa sisälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ethän sinä uimahallille tulossa edes käytä sitä osaa tiestä, jolla on pysäyttämiskielto. Pysäyttämiskiellon rikkojat odottelevat uimahallista tulevia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/