Aloita uusi keskustelu

Kysely sukupuolineutraaleista ammattinimikkeistä

Aloittaja: Anna Kerälä Muut 4.10.2019 13:48

Hei!

Opiskelen Oulun yliopistossa suomen kieltä. Teen parhaillani pro gradu -tutkielmaa suhtautumisesta sukupuolineutraaleihin ammattinimikkeisiin, ja nyt kerään aineistoa tutkielmaani Wepropol-kyselylomakkeen avulla. Kysely on suunnattu Pohjois-Suomessa asuville (Kainuu, Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa). Kyselyyn vastataan anonyymisti ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, eikä yksittäistä vastaajaa ole mahdollista tunnistaa.

Pyydän, etteivät suomen kieltä pää- tai sivuaineena yliopistossa opiskelleet vastaisi kyselyyn, sillä tutkielmassa tehdään kansanlingvististä tutkimusta. Vastauksia käytetään ainoastaan pro gradu -tutkielmassani. Vastaaminen kestää noin 15 minuuttia.

Lomakkeeseen pääset tästä:
https://link.webropolsurveys.com/S/3C8D53BF51264BF2

Kiitos paljon vastauksista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 25 viestiä

Hei!

Vastauksia on tullut riittävästi, ja nettilinkki on nyt suljettu. Kiitos kaikille vastanneille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole olemassa mitään sellaista asiaa kuin "sukupuolineutraali" ja te jotka tuollaista väitätte niin te olette älykkyysneutraaleja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sukupuolineutraalius on olemassa, mutta älykkyysneutraaliutta ei ole, vaikka älyvapautta onkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EI NIMIKE PALKKAA PAHENNA, JOS EI PALKKA NIMIKETTÄ

Neutraalinen maailmankatsomus on osa tasapuolisuuden sukupuoletonta ja puolueetonta vallankumousta. Vanhempien ammattimiesten ja apupoikien aikakausi päättyi pikkuhiljaa yhdeksänkymmentäluvulla ja aloitettiin uusliberaalinen osaamiskeskeinen tittelöinti, jossa ammattinimikkeeseen on piilotettu yhteiskunnallinen arvostus. Ammattinimikkeitä on vaikka "kaupan", jolla maksetaan aineettomasti jopa palkkaa, mikä ei olisi onnistunut entisajan kauppapuksun kohdalla, koska palkka oli jo niin pieni, verrattuna kuin nykyisen elintason aikana työskentelevällä marketin heviosaston vastaavalla. Onko sukupoulineutraalin ammattinimikkeen tarkoitus olla oikeudenmukainen, hyvä olisi mutta työmiehen mentäviä reikiä käytetään varmasti hyväksi ja palkka tullee vastaamaan vain kahdeksankymmentä prosenttia entisen ammattimiehen palkasta. Toivoisin vallankumouksen jatkuvan ja vaikuttavan ammattinimikkeen sijasta työryhmien nimikkeisiin ja yhtenäiseen palkkaukseen, nimimerkillä "kaikki työ on yhtä tärkeää", vai onko se vain sukupuoletonta höpinää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

alituinen pyöriminen jalakovälin seuvun vispaamisen ja vatvomisen parisa.Eivätkö ihimispoloset pysty kehittämmään ja jalostammaan päänuppijjaan hyövyllisseen ja ihimiskuntaa jalostavvaan toimintaan. Mutta ei. Kyhynättään keskennään sammaa sukupuolta olevien kesken, ei osata ennää lasten tekua sun muutakkaan tolokkua elintappaa. Näistä sankarreista vielä jaksettaan krattuilla ja lingvisteillä, voi herra isä tulukoon ja hänki nähköön!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sammaa mieltä mutta miksi kaikki pittää ensin määrittää sillä, mitä sielä jalakovälissä on. Miksi sukupuolineutraliutta vastustetaan. Eivätkö ihimispoloset pysty kehittämmään ja jalostammaan päänuppijjaan hyövyllisseen ja ihimiskuntaa jalostavvaan toimintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

silläki oikialla silimälläs päivän lööppilehtejä: Tämmösenä aikakautena kuvien ja tekstien kans`paasattaan oppia kansalle, miten tiettyä naisten jakorasijaa pitäs rassata vielä suuremman nautinnon aikaansaamiseksi. Toimittajien sanavarastoon ei kuulu ennää muuta ku sitä ikkuista hurmata, häikäistä ja hehkua. Stana, miten alas ollaan vajottu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se vaan on niin, että se mitä jalkovälissä on määrää sukupuolen. Onko olemassa niitä joilla sieltä ei löydy mitään, eli ovat sukupuolineutraaleita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, lautamies olkoon lautamies edelleen olipa kyseessä kumpi sukupuoli tahansa. Kyse on ammattinimikkeestä, ei sukupuolesta.
Rakennuksillakin voi törmätä 50-vuotiaaseen lautapoikaan. Poikamies voi olla vaikka kuinka vanha ja vanhapiika kuvaa hyvin ikääntynyttä naimatonta naista edelleen!
Vain taksimies-nimen voisi vaihta taksisuhariksi, koska molemmat sukupuolet tarjoo taksikyytejä ja ne kaikki ajavat suharin lailla! Miksi sihteetit ovat nykyisin asistentteja, vaikka tekevät edelleen sihteerin töitä?
Sitä jäin ihmettelemään, että voiko maisterin paperit saada tuollaisestakin tutkimuksesta? Anteeksi jos loukkaan jotakuta ja vähättelen itse tutkimusaihetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin, kun minun mieheni oli vielä työelämässä, toimi hän kuntamme terveyssisarena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan turhaa hommaa koko sukupuolineutraali sanasto. Jos joku ammattimies nimike on mies liitteellinen, se myös on sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta vanhat ammattinimikkeet pitää jättää silleen, perinteitä pitää säilyttää ja kunnioitta. Ajat kuitenkin muuttuu, tulee uusia ammateja ja kun niile keksitään nimikkeitä ne pitää olla sukupuolineutraaleja. Niinhän ne itseasiassa onkin, esim, suunnitteluassistentti, henkilöstömanageri, soiaalikuraattori jne jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Ranuan ja Posion kunnissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pelottava ihminen?

Joidenkin mielestä ihminen, jota ei voi höynäyttää ja sanoo suoraan, kuin asiat on, ovat pelottavia, minusta loistavia i... Lue lisää...
tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/