Aloita uusi keskustelu

Kalastuksenhoitomaksu pois nuorilta

Aloittaja: Kalapoika Muut 12.6.2019 17:38

Tänä vuonna kalastuksenhoitomaksu on 45€ joka pitää maksaa yli 18, mutta alle 65 vuotiaiden kalastamaan haluavien. Tämän päälle ostetaan tietysti paikkakohtainen kalastuslupa. Miten opiskelijoilla on varaa tähän? Hehän ovat huonoimmassa asemassa. Mielestäni lakia tulisi muuttaa niin että alle 25 vuotiaille ilmainen ja sen yli maksaa kaikki. Kaikilla eläkeläisillä on paremmat tulot kuin opiskelijoilla tai työttömillä. Kalastajista yli puolet ovat eläkeläisiä, joten ei ole reilua tämä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 25 viestiä

Sen verran olla kansalaisrohkeutta ja jännityksen tavoittelua, että kalastaa ilman lupia, jos ei ole varaa niitä ostaa. Yhdellä vavalla uistelu tai perhostelu järvillä, jossa on ns roskakalaa, on saatava vapaaksi luvista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vesistöjen ja kalaston hoito on tärkeää vaikkei kalastaisikaan, mutta niitä rahoitetaan kalastusehtoisilla maksuilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi? Jos jokainen suomalainen onkii yhden kalan, järvet ja meretkin on tällä alueella tyhjiä. Mitä se luonto antaa näille nuorille? Pitää elämässä olla muutakin. Ja kaunista luontoa on maailma täys. Suomi on sotkettu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tosiaankin niin, että Suomen järvissä ja merialueilla on yhtä monta kalaa kuin Suomessa on asukkaita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ovathan myös yli 65-vuotiaat taantuneet lapsiksi, kun katsoo kuinka he ovat äänestänet vaaleissa ja heidän ei tarvitse maksaa myöskään alle 18-vuotiaiden tavoin kalastuksenhoitomaksua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytön mukaan voisi olla tämä maksu. Myös eläkeläiset maksamaan vaikka pari euroa/päivä kun kalastavat. Silloin himokalastajat maksaisi osuutensa ja kalastuksen kokeiluun ei tarvitsisi maksaa kauheaa summaa. Opiskelijatkin raskisi käydä pari kertaa kalalla vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän kalastuksenhoitomaksulla saa mitään. En minä voi sen maksamalla mennä heittelemään esim virveliä Oulujoelle tai Lämsänjärvelle. Pitää olla vielä erikseen aluekohtainen lupa tuon hoitomaksun lisäksi, jolla ei siis saa vielä käytännössä mitään kalastusoikeuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalastusmaksu sisältää nykyisin viehekalastusmaksun koko Suomen alueelle. Rajoituksena lohi ja siikapitoisten vesien koski ja virtapaikat sekä rauhoitusalueet. Ei tarvita virvelillä kalastukseen erillistä lupaa mikäli siitä ei ole selvästi maastoon merkittyä Ely keskuksen myöntämää vaatimusta. Niitä en ole nähnyt vielä missään. Yksi lupa riittää. Tuo 45€ koko vuodeksi koko Suomeen ei ole paljon vaadittu hyvästä harrastuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se tavallisin oululainen opiskelija joka haluaa kalastaa ei todellakaan kiertele pitkin maata kalassa. Hän kalastaa pyöräilymatkan etäisyydellä Oulusta. Hän ei saa kalastaa kalastuksenhoitomaksulla vaan maksaa tämän lisäksi luvan Oulun kaupungin vesialueelle. Eikä nuorilla olisi edes varaa tai aikaa kalastusmatkailuun. Nykyinen järjestelmä vapauttaa maksusta suurimmat palvelujen käyttäjät (eläkeläiset). Opiskelijakortilla voisi minun puolesta kalastaa ilmaiseksi kaikilla valtion ja kuntien kalapaikoilla. Minulla työelämässä jo olevalla on kyllä vara maksaa, itselleni tämä ei tarvitse olla ilmaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sotkevat vain ne alle 25 vuotiaat. Nuuskapurkit, kaljatölkit ja tupakannatsat nakellaan vesistöihin. Jos opiskelijoilla on vara bilettää, on heillä varaa kalastuskorttiin. Vanhemmat voivat sen ostaa heille lahjaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanginjoella ainoat häiriköt ovat poikkeuksetta vanhuksia. Opiskelijoilla on sen verran tiukkaa että luvan lisäksi maksettava 45€ on liikaa. Jos kaikki maksaisi niin maksettavaa jäisi 20€/henkilö. Sekin on paljon sille heikoiten pärjäävälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenelle ihmiselle se luonto on tärkeä paikka? Mene Oulun rannoille katsomaan, siitä roskan määrästä ja muusta jätteestä päätellen se ei ole ihmisille tärkeä paikka. Sotkettu on! Miksi kukaan ei siivoa!? Esimerkiksi Enson kesätyöläiset voisi lähteä rantoja siivoamaan. Siellä on Enson jätteitä rannat täynnä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

puoleen hintaan sen vois tarjota, sillä harvapa kaloja ees tuntee nykyään saatikka että perata osaisi.
=]

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalastavat eläkeläiset ovat maksaneet omalta osaltaan teidän koulutustanne. Vuosissa se tekee 47 vuotta työuran aikana ja maksavat hautaan saakka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmettä tämä liittyy aiheeseen? Kalastus on hyvä harrastus ja sitä sopisi tukea. Mieluummin näkisin nuorison jokivarressa kalalla kuin keskustassa kaljalla, pahimmillaan syrjäytyneenä kotona. 2003 valtion kalastuskortti maksoi 15€. Nyt kun eläkeläiset on vapautettu maksusta niin se on 45€. Nykyinen nuoriso muuten maksaa eläkemaksuja moninkertaisesti teihin eläkeläisiin nähden. Jos ihan rehellisiä ollaan niin suuret ikäluokat junaili seuraavan sukupolven nettomaksajiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula?

Jos olisit tuossa edessäni vetäisin turpaan. Todellakin...nuorilla on eri arvot. Heitä ei haittaa vaikka vanhukset makaa... Lue lisää...
Vai ei ole pula

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi