Aloita uusi keskustelu

HS muuttaa linjaaansa uutiskommetteihin: vain omalla nimellä

Aloittaja: Muut 15.5.2019 18:03

Hs:n valitsema uusi linja on oikea.
Toivon että Kaleva tekisi saman muutoksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 24 viestiä

Ihan ok, sitten varmaan ihmiset on enemmän hienotunteisia, ei kirjoittele mitä sattuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Kaleva ei tee tälläistä linjamuutosta. Edelleenkin sen pitäisi olla merkittävää, mitä sanotaan, eikä se kuka sanoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etkö luota Kalevan moderaattoreitten kykyyn olla päästämättä julkaistavaksi semmoista tekstiä, mikä ei Kalevan kommentointisääntöjen mukaista, vai miksi haluaisit tuon noin?

Nykyinen käytäntö mahdollistaa sanavapauden niin hyvin kuin sen nyt yleensä ottaen vain voi lakien puitteissa länsimaisessa demokratiassa.

Huomattava osa kansasta ei halua julkisesti kertoa poliittista kantaansa, kun tuntuu, että tällöin joutuu ottamaan kaikki puolueen ja puolueen jäsenten edesottamukset kontolleen, eikä tämä rajoitu edes Suomeen, vaan etäisestikin saman suuntaisten liikkeiden ja niitten edustajien edesottamukset missä tahansa maailman kolkassa sekä nykyisin että kaukanakin menneisyydessä. Huomattava osa kansasta ei julkisesti halua kertoa kantaansa monesta muustakaan asiasta saman tyyppisistä syistä kuin edellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Periaatetasolla omalla nimellä kirjoittaminen olisi ihan oikein. On kuitenkin olemassa yksi seikka, joka puoltaa anonyyminä kirjoittamista. Tiedämme ja kuulemme jatkuvasti esimerkkejä henkilöistä, jotka tuovat julkisuuteen epäkohtia työnantajastaan, hengellisestä yhteisöstään, puolustusvoimista, koululaitoksesta tai jopa kunnan tai valtion virkamiesten toiminnasta, kuinka he joutuvat ennenpitkää kärsimään julkisuuteen tulemisestaan. Vanhustenhoidon järkyttävät ongelmat erityisesti yksityisillä firmoilla selittyvät juuri tällä, ettei työpaikan menettämisen pelossa uskallettu tuoda selviä hoitovirheitäkään julkisuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On paljon asioita, josta ei kannata eikäpidä kirjoittaa omalla nimellään esim. hierarkiassa ylempänä olevien ihmisten tai heidän toimintansa kritisointi,koskee kakenlaisia yhteisöjä: uskontokuntia, armeijaa, työ- tai kouluyhteisöä jne. Myös väärinkäytösten esiintuonti voi johtaa nk. "huonoon karmaan" toisin sanoen vaikket itse olisikaan kritisoimasi yhteisön jäsen, niin joku toinen saattaa olla ja tämä henkilö voi olla oman esim.työyhteisösi päättäjiä. Joten älä koskaan arvostele julkisesti ketään omalla nimelläsi, jollet ole valmis kantamaan seurauksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joskus, harvoin kommentoin blokeja ja silloin pitää kirjautua. Uutiskommentteihin käytän tätä tuntematonta ja samoten juttutupaan. Minulle itselle ei ole mitään hyötyä toimia kirjautuneena, vaan parempi, että menee moderaattorin kautti. Sen olen havainnut, että juttuja kommentoidessa menee enemmän aikaa, kuin juttutupaan. Toki arkipäivisin menee todella nopsaa läpi, johtuu varmaan, että on paremmin työvoimaa saatavilla. Toki tiedän, että joillakin on halua olla esillä omien tavoitteiden vuoksi. Sehän voi olla vaikka poliittinen, järjestöllinen tms?. Onhan elämässäkin, että jotkut haluaa toimia linssiluteena ja olla päivänsankarin vieressä, joka maailman kissanristiäisissä. Jopa häissä kuokkavieraana (tehty elokuvia) ja kaiken maailman tutun tuttujen hautajaisia, joka ihan itseä inhottaa ja kauhistuttaa. Toki ennen oli kuolleille vanhoja itkijänaisia ihan sillä töin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan sitä kait voi halutessaan harrastaa myös juttutuvassa, mutta tietysti olisi suotavaa käyttää omaa nimeä. Sinne vaan juttuun näkyviin oma nimi tai käyttää omaa nimeä nimimerkkinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anonymiteetillä on myös hyvät puolensa. Tabujen käsittely on todella vaikeaa, jos täytyy vain omalla nimellään esiintyä. Minusta Kalevan linja on hyvä. Täällä kuitenkin pystyy kirjoittamaan asiallisesti. Jonkin verran täällä esiintyy trollausta muttei häirittävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin.
Pankki tunnuksilla kirjautuminen ensimmäisen kerran ja siellä luodaan profiili.
Kommentoidessa oma nimi aina näkyvissä.
Reilua kaikkia kohtaan.
Tietysti voi hankkia jokaisesta pankista tunnukset mutta sellaisesta yritteliäisyydestä voisi jo palkita.
Mun tuttavalla on nyt 6 rekisteröityä profiilia ja hän aina kehuskelee trollejaan.
En ole ottanut suoraan kantaa kyseiseen toimintaan mutta en todella pidä sitä minään saavutuksena.
Kaiken lisäksi hänen trollinsa eivät ole mitään taitavia ja monet ovatkin sen huomanneet ja kommentoineet sillä silmällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentoidessa aina oma nimi näkyvissä ei ole reilua moniakaan kohtaan, sillä moni ei yksinkertaisesti voi omalla nimellään kommentoida lainkaan. Minäkään en voi kommentoida nimelläni mitään, mikä liittyy toimialaani, vaikka siitä osaamiseni puolesta on paljonkin yleistä kommentoitava. Työnantajani ärähtäisi välittömästi ja palkanmaksaja odottaa, että myös vapaa-ajalla vedetään julkisesti firman linjalla tai ei ollenkaan. Mutta ei eri linjalla.

Ja joo joo, totta kai on sananvapaus ja virallisesti työnantajalla ei ole oikeutta vapaa-ajan mielipidettä rajoittaa. Siitä huolimatta fakta on nyt vain niin, että käytännön elämä toimii toisin.

Valitettavasti näissä nimelläkeskusteluissa käy aina niiin, että sinne jää hymistelijät, samanmieliset sekä ne, joille on ihan sama mitä nimellä esiintymisestä seuraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietääkseni nimipakko on ollut aina Hesarissa. Olen yrittänyt kommentoida nimimerkillä vuosia sitten, ei onnistunut silloinkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä siinä on, että pitää samat asiat hokea joka käänteessä?

Juuri päinvastoin. Hyvällä itsetunnolla varustetut sanoo ja tekee eikä meinaa. Valittajia täällä kyllä piisaa. Nämä harv... Lue lisää...
Sehän on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi