Aloita uusi keskustelu

hailuodon silta

Aloittaja: ihmeissään Muut 9.1.2019 17:54

onko kukaan teistä nähnyt tai kuullut enään mitään kerrottavan hailuodon silta hankkeesta,taitaa kaatua taas koko hanke kun uusi hallitus taas pääsee rahoista päättämään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 50 viestiä

Halvin ratkaisu olisi lautta, joka on kauko-ohjauksessa! Noita on jo kokeiltu hyvillä tuloksilla. Olisi halpa, koska ei tarvittaisi lauttakuskien palkkoja maksella!
Säästyneillä rahoilla voidaan uusia päällysteitä, jotta tiet pysyy ajokunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillan rakentamisesta on päätös tehty, ja rahat myönnetty. Taitaa olla se valitusten aika parhaillaan menossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Floodmap.net:ssä voi tarkastella vedenpinnan nousun vaikutusta rantaviivoihin. No toki tuolla on meren uudeksi kodiksi on määritelty +57 metriä ja oletuksena että jäätiköt sulavat.
2000 luvun alussa ennustettiin että meren pinta nousee noin 2 metriä vuoteen 2100 mennessä, mutta nyt merenpinnan nousu on vain kiihtynyt.
Eli merenpinta nousee tulevaisuudessa maanpintaa nopeammin myös keskustapuolueen vaikutusalueella.
Ympäristö.fi/tulvakartat sivulta löytyy ajankohtaiset tulvakartat, missä mm. Kivisydämen sisäänajo väylä on tulva-aluetta samoin kuin tulva erottaa Vasken niemen Hailuodossa omaksi saareksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siltapilareista pitää tehdä jatkettavat.
Samalla tavalla kuin pylväiden säätöjalat.
Pitkät kierteet ja nostetaan silta vedenpaisumuksen yläpuolelle.
Helposti tuo 57 metriä nousee kun isolla avaimella mutteria vääntää.
Sillalle nousu kyllä hieman jyrkkenee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matti Ahne tulee ja taas kaataa siltahankkeen, niin se teki ministerinä ollessaanki, että osas olla tympiä silloin, nyt olisi silta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

kyllä se on tosi, ett Matti ahde kaatoi aikoinaa siltahankkeen, meillä olisi ollut silta jo vuosia ja se olisi ollut apuna luotolaisille, mutta sosiaalidemokraatti Matti Ahde pyllisti ihmisille, kun luotolaiset olisi sillan tarvinneet ja kyllä niitä kulkijoita olisi muitaki piisannu !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Unionin rahaa. Hyvä jos tulee myös erikseen kevyt liikenteelle oma silta . Tuuli on kova silloilla. Miksi nimi on HAI. Se ehkä on historiassa että täällä on ollut haikaloja .... Onhan meillä hai saappaat ....ehkä täällä on ollut jääkarhuja joskus. Pingviinit on pakasteessa ..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka maksaa ja paljonko tulee hintaa hankkeelle. Toivottavasti ei tule ja lauttamiehille riittäisi töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silta tulee ja asiat etenee, maankohoamisen takiakin asia jo etenee.
Järki käteen ja toimeen, näin on ELY:kin sen tehnyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tainnut Sorsan metsästys vähetä, muuthan ei tuota siltaa tartte,mutta kyllä tuo lauttakyyti maksaa ajan saatossa enemmän kuin tuo silta,ei siihen tämä Hallitus kerkiä puuttua,ja Helsinkiläiset ei tartte,Berneri muuttaa kohta veitsiin kuka sitten päättäneekin jatkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väitetään, että sillan rakentaminen suunnitteluvaiheessa ja aloitustöitäkin on tehty. Hyvä, että tänne pohjoiseenkin jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kemi-Tornio radan sähköistäminen avaisi ennemmän busineksia kuin pengertie umpiperään. Tiedättekö paljonko pengertien kustannukset ovat ja paljonko Kemi-Tornio radan sähköistäminen maksaisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silta ja pengertie ovat tuottavuusinvestointi. Lauttojen operointi on tosi kallista ja lakkoherkkää. Ei kannata vertailla muihin yhteiskunnallisiin tuottavuusinvestointeihin. Kaikki tuottavuusinvestoinnit on syytä viedä eteenpäin - vaikka lainarahalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin Hailuodon lautalla on lakkoiltu? Muutoin olisin Sipilän hallituksen saavan jotain aikaan sillanrakentamisen edistämiseksi, jotta rakentaminen olisi tulevalle laskukaudelle ajoittunut; kello tikittää vanhoille lautoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hailuodon lautalla on ollut työnseisaukssia silloin tällöin. Lisäksi uhkailuilla on kiristetty milloin mitäkin hyvää esim pari vuotta sitten Kaleva uutisoi "Palkkakiista uhkaa hiljentää laut­ta­lii­ken­teen, lakko koskisi myös Hailuodon lauttaa"

Sipilä hallitukselle, ELYlle/AVIlle tms viestiin mieluusti yhdyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väkimäärän perusteella Ahvenanmaan silta olisi kiireellisempi, eikä siihenkään tarvitsisi kuin yhden kaistan, mantereelta saaren suuntaan...
Jos on saareen halunnut asumaan, ei siitä kuulu muiden maksaa. Ei muuta kuin asukkaat pistää osakeyhtiön pystyyn, rakentaa mieleisen kulkuyhteyden ja ulkopuolisilta perivät sitten haluamansa maksun tai kieltävät vaikka kulkemisen. Molemmat sopii minulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos keskustojen ulkopuolelle haluaa asumaan ei tiekuluja muiden maksettaviksi, oli sitten kysessä saari tai sivukylä. :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

102 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi