Aloita uusi keskustelu

Suomi ei kuulu Skandinaviaan

Aloittaja: Patelan äijä Matkailu 19.7.2017 08:31

... eikä siten Oulu voi olla "pohjoisen Skandinavian pääkaupunki" (Capital of Northern Scandinavia) . Sunnuntain Amazing Racessa joiltakin kilpailijoilta kysyttiin, mitkä ovat Skandinavian pääkaupungit. Ja merkityt maat olivat Norja, Ruotsi ja Tanska. Ei Suomi. Siis jenkkien mielestä Suomi ei kuulu Skandinaviaan, toisin sanoen sinne suuntaan (ja vähän muuallekin) on turha markkinoida Oulua pohjoisen Skandinavian pääkaupunkina!

Kokonaan toinen juttu on tietysti jenkkien naurettavan heikko maantiedon taito, mutta se onkin eri juttu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 118 viestiä

Mihin jäi Islanti ?
Pohjoismaat, Suomi, Ruotsi, Norja,Tanska, Islanti näinhän se luettelo menee !
Venäjäisilläkin on naurettava luulo, että
Suomi on halunnut kuulua itä- blokin maihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Siis jenkkien mielestä Suomi ei kuulu Skandinaviaan"
Suurin osa jenkeistähän luulee, että Suomi on yksi Venäjän osavaltioista ja loput luulevat, että Suomi sijaitsee pohjoisnavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Skandinavian niemimaalla sijaitsevat Ruotsi ja Norja. Tanskakaan ei siis kuulu Skandinaviaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä minäkin olen aina ihmetellyt, että millä perustein Tanska on siihen joukkoon väännetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Aikoinaan ruotsalaiset tutki, että ollaan siperialaisten sukuinen kansa. Ollaan Volgan varsilta lähtöisin, eikä meillä ole mitään skandinaavista veren perintöä. Emmekä ole viikinkejä.
Sijaintimme on skandinaavian vieressä ja taitaa olla Fennos-Skandiakin itse keksimämme alue. Markkinointiviestintä kääntyy itseään vastaan, jos sitä käyttämällä tehdään mieliala muokkausta. Suomi on pottunokkaisten finnien asuttama alue ja kuuluu johonkin Karjalaan tai Inkerinmaahan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selitysyritys puhtaasta näihin päiviin säilyneestä suomalaisesta verenperinnöstä ei perustu tosiasioihin. Todellisuudessa vuosisatojen aikana tänne on siirtynyt ja sekoittunut porukkaa kaikista ilmansuunnista eikä Volgan mutkan alkukotikaan taida enää olla tutkijoiden kanta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyll myö puoleks ryssilöitä ollaa. Se on rikkautta ja geenilöitte yhistymiste kautta vielä rikkahampia. Arjalaist höpeksintää ett myö skandinaavei oltas. Kattokaa peilii ni huomaatte eron. Ylpeit saamme geeniperinnöstmm olla, ei olla punanaamasia keltapartoi eikä siperian vinosimässii viiksiniekkoi. Myö ollaanki suomalaissii eik siinä jenkkien höpinät haittoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta tuo on aika samantekevää eikä minua haittaa Skandinavian osaksi meidät käsitettäisiiin. Joku voi tosin ymmärtää sen länsisuuntauksen yhdeksi oireeksi, jota yhtä kaikki on vastustettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsin vallan rautaisessa otteessa oltiin 300 vuotta ja vieläkin omaisuus on ruotsalaisten hallussa jolle suomi jaettiin. Sitten 100v venäjän mutta kun monrkit olivat keskenään sukua ei varsinaista vallan vaihtoa oikein noteerattu. Omaisuus säilyi ja skandinaavinen perintö. Sitten kun tsaari ja hirmuvalta sai kenkää ja suomi sen myötä itsenäisyyden on suomi ollut suvereeni skandinaavinen ja itsenäinen valtio. Muutoin venäjä olisi liittänyt sen itseensä. Onneksi Leniniä kohdeltiin täällä hyvin ja palkkio oli sen mukainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsenäisyyden tunnustaminen ei ollut Leninille itsetarkoitus, vaan keino vallankumouksen toteuttamiseen helpottamiseen Suomessa. Lenin oli varma, että jos vallankumouksen jälkeen Suomen uusi bolsevikkihallitus palaisi Venäjän yhteyteen. Neukkula on kaatunut ja siirtynyt historian roskatynnyriin, joten ei ole syytä enään uskoa tuohon UKK:n keksimään satuun Setä-Leninistä Suomen itsenäisyyssankarina .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun siitä löytyy ihan alkuperäisdokumenttiakin kymmenistä teoksista. Vaikkapa britis museumista. Ei kai lenin mikään sankari tällä ollut kun antoi sen mikä kuuluikin antaa. Löytyyhän itäsuomesta vieläkin talo ja tila jossa lenin asui matkoillaan euroopan hoveihin josta sai aika ruhtinaallisesti rahoitusapua. Parempi se oli että kohdeltiin hyvin ainakin suomen kannalta kun ei sillä muut puhuneet suomen puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä "tunnusti" 4.1.1918 Suomen itsenäisyyden mutta edellytti, että on asettava Venäläisistä ja Suomen hallituksesta ja työväenluokasta muodostettava komitean valmistelemaan käytännön toimenpiteitä Suomen eroamisesta Venäjästä ja venäläisjoukkojen vetämisestä Suomesta. Kansankomissaarien neuvosto ei nimesi edustajansa vasta kapinan 27-28.1.1918 jälkeen. Valtiosopimus Venäjän neuvostotasavallan ja Suomen sosialistisen työväentasavallan välillä solmittiin 1.3.1918. Eli Leninin paperissa vasta luvattiin valmistella Suomen itsenäisyyttä ja siitä sovittiinkin kansanvaltuuskunnan, eikä valkoisen Suomen kanssa. Tuo valtiosopimus taas lakkasi olemasta voimassa kun kspinan päätteeksi diktaattoriksi nimitetty Kullervo Manner joukkoineen pakeni Venäjälle. Leninin haaveissa oli pikainen maailmanvallankumous, eikä porvalillisten pikkuvaltioiden itsenäisyys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei suomi ole osa skandinaviaa. Ei kulttuurisesti, eikä kielisesti. Eikä myöskään geologisesti, osa lapista kuuluu fennoscandian kilpeen, mutta suurin osa suomesta ei. Eli siis totuus onse, että suomi ei kuulu skandinaviaan. Ruotsi, tanska, norja ja islanti kuuluvat. Miksi meidänkin pitäisi? Minä olen kuulun ennemmim finno-ugrialaiseen kansaan, kuin skamdinaviaan. Tuo Oulun motto on todella typerä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille