Aloita uusi keskustelu

Ryssänsininen-punaista näkyy

Aloittaja: Matkailu 29.10.2014 21:02

Tuossa katsoessa dokumenttia Stalinista tuli mieleen että itsellänikin on ollut ja on edelleenkin mustavalkoinen kuva itänaapurista. Kaikki on jotenkin ankeaa ja harmaata- tai sitten tuota ällöttävän vaaleansinistä. Mistä moinen värisävy, liittyykö se venäläiseen kansanluonteeseen vai eikö muita maalisävyjä ole ollut saatavissa? Vai pelkästään Karjalaan liittyvä ehkä uskonnollinen väri, Timppa vois tietää? Joka tapauksessa Leningradissa aikanaan poiketessani alkoi jo jo "näkemään" punaista kun kaikki miliisiladat ja kuormurit sun muut oli maalattu tasan samalla ryssänsinisellä sävyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 4 / 4 viestiä

Jo vain!
Meilä maalathiin ennen ulkohyysikät ryssänsiniselä ettei tule kärpäsiä.
Olisko sama asia ollu kysseessä Neuvostoliitossa?...Hei!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo eli kärpästen torjuntaan soveltuva väri sen olen kuullut muualtakin, en vain meinannut uskoa. Veli venäläisestä voi kyllä todeksi sanoa tämänkin asian tai sitten ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joistakin Suomen lähiöistä löytyy aivan samoja värisävyjä. 60 - 70 -luvuilla ei saanut Suomessa rakentaa prameammasti kuin silloisessa Neuvostoliitossa. Värikartatkin kopioineet toisiltaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi ehkä käydä joskus Pietarissa ja huomata, että siellä eivät päde enää Stalinin eikä edes Brezhnevin aikaiset värikartat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi