Aloita uusi keskustelu

SUSIASIA ON NYT KUNNOSSAūüôą

Aloittaja: Lemmikit 5.11.2019 16:10

Päivitetyn hoitosuunnitelman mukaan uusia kaatolupia ei tule.
Painopiste on suden sietämisen parantaminen ja laittoman metsästyksen estäminen.
Että semmonen tapaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 161 viestiä

Ja sitten eräänä päivänä pikku-Pirkko, 7 vuotta, erään ala-asteen oppilas, katoaa aamuhämärissä kouluun mennessään noin puolenkilometrin metsätaipaleen aikana.

Etsinnöissä pikku-Pirkosta löytyy vain verinen kaulaliina ja toisenjalan kenkä ja löytyy myös runsaasti sudenjälkiä niiden löytöpaikan liepeiltä, ja niistä sudenjälistä voidaan päätellä että lauma susia on ollut paikalla.

Ja vasta sitten tulemme järkiimme taas, ja muistamme että ihminen voi ja ehkä ihmisen jopa pitääkin olla sudelle sudempi kuin mitä toinen susi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susi ei edes huolisi lisäaineitten kyllästämää ihmislihaa, on sudella ollut jo vuosikymmeniä aikaa napata pikku-Pirkkoja vaan eipä ole napannut. Ihan vaan tiedoksi että taivaskin voi pudota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Punahilkallakin oli kori omenoita oikean suden varalle. Nämä nykyajan sudet kulkevat nelipyöräisillä, eikä heille omenat maistu vaan pienet punahilkat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huumorin kukka se on se maailman kaunein kukka ! Punahilkan voi lukea tarkemminkin ettei tarvi muistin mukaan tarinoida.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kyllä! Me perussuomalaiset olemme isänmaallisia ja osaamme arvostaa oman maamme luontoa ja sen upeita eläimiä. Monelle juuri susi on se rakkain eläin, 'erämaan henki' ja selviytymisen mestari. Ja onhan susi monelle rakkaan kumppanin koiran kantamuoto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsissa ja muualla lasketaan sudet kappalemäärän mukaan. Suomessa lasketaan laumat ja luvusta puuttuu yksittäiset kulkijat sekä edelliskesän poikast. lisääntymiskykyinen pari saa yli viisi jälkeläistä hengissä talvellelle.

Espaniassa on moninkertaisesti ruokaa ja helposti saatavissa suden syötäväksi. Uskoni on hyvinvahva siihen että jos espanian sudet tuotaisiin esim. siikalatvalle talvella, niin kaikki ne kuolisi nälkään.

Kolmijalkainenkin susi pystyi yksin tappamaan aikuisen hirven. Susi yksinkertaisesti ei anna hirven syödä mitään. Välittömästi kun hirvi yrittää jotain syödä susi käy kiinni ja repii palasen pois. Kahdessavuorokaudessa hirvi on puolustuskyvytön ja susi saa mahansa täyteen monena päivänä raatelemastaan saaliista.

Ihminen on täysin puolustuskyvytön aina sutta vastaan ilman asetta. Tosin susi ei saa viedyksi piiloon tuhtiin kuntoon syönyttä ihmishaaskaa ja sen löytää etsimällä. Toisin on alle 50 kiloisen kohdalla. Susi on aina susi ja se on peto ja syö lihaa joka on helpointa saalistaa. Sudet on siedätetty ja opetettu pelkäämättömäksi ihmistä kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan vaan tiedoksi ettei susi edes saalista ihmistä, tiikeri on ainoa peto joka saalistaa ihmistä. Kyseisenkaltaista satua voi jatkaa loputtomiin eikä sen tarkoitus ole mikään muu kuin susikauhun levittäminen,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, enpä tiedä, sillä muutama vuosi sitten jouduin tilanteeseen, jossa susisukuiset hyskyt teurastivat kotieläimiä ja siitä näkökulmasta katsottuna villit ja vapaat sudet ovat todellisia tappokoneita, jotka teurastaa vietin sanelemana, eikä todellakaan tapa ainoastaan nälän takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedä, älä luule. Susi, ja pedot yleensäkin, ovat vaarallisia saalistaessaan ja saalista syödessään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ihan vaan tiedoksi ettei susi edes saalista ihmistä"

Käy kertomassa se susille, sillä:
"Varsinais-Suomessa 1880-luvun alussa. Sudet surmasivat silloin alueella 21 lasta."
Sudet ovat yhä entisellään, mutta lapset saalisolentoina ovat sitten 1800-luvun muuttuneet, mutta muuttuneet mihin suuntaan?

Susien kannalta katsoen parempaan suuntaan kun lapset nykyään eivät ole nälkiintyneitä kuten 1800-luvulla varsin usein olivat, joten keskimäärin sisältävät enempi haukattavaa/saaliiksi päätyvä lapsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten on aiemminkin todettu että lapsikortti on loppuun kaluttu eikä se enää ole edes uskottava, pihasusikorttikin on menettänyt tehoaan joten on odotettavissa jotain muuta millä susikauhua ansiokkaasti levitetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susi ja hirvi eivät syö samaa ruokaa.
Joten satusi ontuu pahasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kolmijalkainenkin susi pystyi yksin tappamaan aikuisen hirven. Susi yksinkertaisesti ei anna hirven syödä mitään. Välittömästi kun hirvi yrittää jotain syödä susi käy kiinni ja repii palasen pois."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tais olla viime vuonna, kun järjestettiin näitä paikallisten ihmisten kuulemistilaisuuksia susiasiassa. Ei näytä painavan paikallisten ihmisten kokemukset ja näkemykset, kun on kyse sudesta. Jos susiasia halutaan ratkaista järkevästi, niin susi pitää saada riistaeläimeksi, niin nämä ongelmayksilöt voidaan metsästää ilman sen kummempaa veivaamista. Se myös lisää suden arvostusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun mitään ongelmayksilöitä ei ole olemassa niin ne on keksittävä. Paikallisten ihmisten kokemukset juurikin painaa koska kyllä tyhmempikin sen huomaa ettei paikalla ole kuin muokatut mielipiteet. Jos muokkaamattoman mielipiteensä tuo julki niin kysytään että aiotko hengissä paikalta poistua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin näyttää olevan aivopesu tehokasta suden suojelijoiden keskuudessa. Eihän se susi ole elukkaa kummempi. Miksi se on erityisasemassa suojelijoiden keskuudessa. Onhan noita paljon uhanalaisempiakin lajeja? Samapa tuo, jos ei kerran haluta salatappamisen loppuvan, ja suden arvostuksen nousevan susialueilla asuvien ihmisten silmissä, niin jatketaan vaan tällä huonoksi todetulla suojelulinjalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/