Aloita uusi keskustelu

Koiran ulkoitus

Aloittaja: Tien oikea reuna Lemmikit 26.6.2018 09:14

Onko jokin käytännön syy miksi koiran taluttajat ei käytä oikeaa reunaa pyörätiellä ?
Koiran taluttaja pitää aina väistää, koska kulkevat yleensä tien "väärällä" puolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 90 viestiä

Koirien ulkolutus kuuluu korpimaille tai kenneleihin. Niillä ei ole mitään asiaa ihmisasutuksen keskelle eikä varsinkaan kivikyliin, kaupunkeihimme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minä käytän koiria oikealla reunalla, mutta kaikki vastaantulevat vanhukset käyttää vasenta reunaa. Jostakin syystä minun pitää väistää vastaan tulevia vanhuksia menemällä vasenta kaistaa koirien kanssa, vaikka se kuuluis heidän olla oikeassa reunassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entisenä koiran ulkoiluttajana voin kertoa että ihmissäännöissä on se ongelma että varsinkin joillakin uroskoirilla saattaa ollaa taipumus valita kulkupuoli toisin kuin ihmiset. Riippuen yleensä siitä kumpaa jalkaa koira on tottunut nostamaan. Eli on olemassa selvästi vasemmalla ja oikealla käyviä koiria.

Joten hiukan ymmärrystä koiran taluttajille, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

höpö höpö , kumpi ulkoiluttaa kumpaa , koiran kyllä ite kääntyy kuseksimmaan miten on tarvis

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää keskustelijoilla olevan vaikeuksia käsittää mikä on pyörätien, jalkakäytävän ja kevyenliikenteen väylän ero. Jokaiselle noista on omat säännöt miten kuljetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On jalankulkijalla vapaus valita kumpaa reunaa käyttää, eli hyvin yksinkertaista. Painakaa nuppiin. :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdistetyllä pyörä- ja kävelyväylällä jalankulkijat kulkevat reunassa ja pyöräilijät ajavat oikeassa reunassa.. Jalankulkija voi valita, kulkeeko oikeaa vai vasenta reunaa, liikennelain 40 § mukaan. . Suurin vika pyöräilijöillä on se, että he eivät osaa käyttää pyörän soittokelloa varoituksena tulemisestaan. ja hidastamalla vauhtiaan, koska niin lapset kuin koiratkin ovat arvaamattomia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä automaattisesti paikkaansa. Esim. Oulussa on monissa paikoissa maalilla merkitty, kumpaa puolta mennään. Näin on esim. hautausmaan vierellä menevällä väylällä pohjoiseen alikäytävään mentäessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoriherra haapalehdossa vie mustan lemminkkinsä vain naapurin portille
ja
antaa lorista ja virrata....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyörätiellä ei edes saa kävellä, kevyen liikenteen väylä on eri asia. Mikäli väylän merkissä pyöräilijä ja jalankulkija ovat PÄÄLLEKKÄIN saa kävelijä valita paikkansa. Mikäli merkissä on pyöräilijän ja jalankulkijan välissä viiva ja symbolit ovat siten VIEREKKÄIN on sekä jalankulkijan että pyöräilijän pysyttävä merkissä osoitetuilla kaistoilla. Tämä on oikea eikä valefakta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pyörätielläkin saa kävellä, tietyissä tilanteissa. Katotaanpa taas sitä lakia eikä arvailla mitä sattuu:

40 § Jalankulkijan paikka tiellä

Jalankulkijan on käytettävä jalkakäytävää tai piennarta. Hän ei kuitenkaan saa jalkakäytävällä taluttaa polkupyörää tai mopoa, kuljettaa potkukelkkaa, jalankulkua avustavaa tai korvaavaa liikkumisvälinettä taikka kevyttä sähköajoneuvoa, hiihtää, luistella eikä kantaa kookasta taakkaa, jos siitä voi aiheutua huomattavaa haittaa muille jalankulkijoille. (30.12.2015/1610)

Missä jalkakäytävää tai piennarta ei ole tai milloin sillä kulkeminen ei käy haitatta päinsä, jalankulkijan on käytettävä pyörätietä tai ajoradan reunaa.

Pyörätiellä jalankulkijan on yleensä käytettävä sen reunaa. (7.5.1997/414)

Ajoradalla jalankulkijan on ensisijaisesti käytettävä sen vasenta reunaa, jollei oikean reunan käyttäminen ole kulkureitin tai muiden syiden vuoksi turvallisempaa. Polkupyörää tai mopoa taluttava saa kuitenkin käyttää ajoradan oikeaa reunaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen kyllä huomaa, milloin isäntä on ulkoiluttamassa koiraansa tai milloin koira on ulkoiluttamassa isäntäänsä. Ongelmaa tulee kun koira(t) pitkän narun nokassa pyörätiellä seilaavat laidasta laitaan. Nykyään jos näen tällaisen koiran ulkoiluttaman isännän, niin kierrän kaukaa tai vaihdan jopa suuntaa. En luokittele itseäni varsinaisesti koirakammoiseksi mutta ulkoilutettavana oleva isäntä saattaa käydä kimppuun, jos huomauttaa tilanteesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Usein koira on ulkoiluttamassa isäntää ja isännän kännykkää. Silloin muuta maailmaa ei olekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäälissä on tapana pitää koiria irrallaan ja ilman valvontaa. Jos sattuu kohdalle en jarruta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajoin pyörällä Rajakylän läpi ja eiköhän joku koiran ulkoiluttaja päästänyt hurttansa remmiä pidemälle kun kohdalle satuin. jouduin jarruttamaan pyörällä lukkojarrutuksen ettei hurtta jäänyt alle. No siinä sitten piski vielä tarttu minun housun lahkeeseen kiinni hampaillaan, onneksi sain repästyä itteni irti ja jatkoin matkaa. Olisi kyllä pitäny potkasta hurttaa kuonoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntiin sekä seuraaviin Pohjois-Pohjanmaan kuntiin: Pudasjärvi,
Taivalkoski ja Kuusamo ja seuraaviin Lapin kuntiin: Posio, Kemi, Keminmaa ja Ylitornio. 
Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen,
Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan
maakunnan länsiosassa.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

onnea kaaharit nyt se on tullut

EVVK. Jos tavoitan hitaamman, menen ohi. Jos nopeampi tavoittaa minut, päästän edelle. Ei ongelmaa. Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi