Aloita uusi keskustelu

Kiva kissa käy kylässä, omistaja raivona

Aloittaja: MiuHauTuku Lemmikit 31.7.2016 23:17

Pientaloalueella asuu mukava kissa; se käy monen luona kylässä sillä välin, kun sen omistaja on poissa tuntikausia.

Kissa ei tarvitse houkuttelua, se tulee ovenraosta tai ikkunasta sisälle. Asettuu nukkumaan pariksi tunniksi ja pyytää päästä ulos. Ei syö, vaikka ruokaa on tarjottu.

Todella miellyttävä olento verrattuna omistajaan, joka on sairaan mustasukkainen. Ilmeisesti vähän häiriintynyt nuori omistajatar raivosi erään asukkaan (ei kirjoittajan) oven takana, hän epäili kissansa tulleen sieltä.

Mitä tehdä, jos naapurustossa elää miellyttävä lemmikki, mutta omistaja ei ole kovin kaksinen? Minä olen aina auttanut, antanut kodin tai ruokkinut toisten eläimiä. Hevosia, lampaita, koiria. Rapsuttanut, harjannut, pitänyt seuraa, antanut kerppuja, vienyt ruisleipää, porkkanaa. Aina olen saanut kiintymystä, ei ole purtu tai potkittu. Ihmiset osaavat potkia toisten ovia, eivät eläimet.

Minulla on aina ollut eläinystäviä, mutta ihmisistä en ole pitänyt niin paljon. Eikö ole eläinten omistajien etu tämä tällainen?

Tiedän tapauksia, joissa kissojen yli ajetaan tahallaan autolla, kissat myrkytetään tai suolet potkitaan pihalle.

On parempi, että ystävä tulee vastaan kuin vihollinen. Eläimen kannalta hyväntahtoinen ihminen on parasta mitä kylmässä maailmassa voi kohdata.

Kaikki eivät valitettavasti voi allergioiden vuoksi pitää eläimiä. Näin se käy näppärästi. Tukutuku vaan laitumelle, kiskis kisuseni tai tsetse koiraseni. Ystävä kutsuu..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 45 viestiä

naapurin pojan kissa aina irti ja käy paskomassa pihallamme, ei usko vaikka on useasti huomautettu (jääräpää luulee, että saa elää kuten halua ja määräykst eivät koske häntä)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikilta kissoilta saisi leikata korvat irti ja lyödä hännän poikki kirveellä, jotka tuolla pihalla vapaana tappavat pikkulinnut ja kakkivat lasten hiekkalaatikot täyteen ulostetta. Tiesittekö että kissojen koronavirukset tarttuvat ulosteen kautta ihmisiin ja muihin terveisiin eläimiin. Loukkuun vaan ja takajaloista oksasilppurin läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä tavallako sinä nostattelet sitä heikkoa itsetuntoasi porukoissa, joissa takapiruna häärit. Useilla työpaikoilla on nähty samoja reppanoita lievällä ylipainolla taikka ilman, mutta tyyliltään samoilla jutuilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävi kerran niin, että kissani pääsi karkaamaan, yleensä se palaa haisten varaston aluselta. Nyt se tuli tuoksuen hyvältä, oli varmaan käynyt jonkun rapsutettana...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kissa on viisaampi, mitä monikaan osaisi edes arvata. Hän ymmärtää ihmisen puhetta. Valitse siis puheenaihe huolella. Kissa voi näyttää nukkuvan, mutta onpa silti kuulolla, jos hänestä puhutaan. Hän valitsee itse uuden kodin, jos entisessä jokin häntä risoo. Kissa on ihana ja viisas perheenjäsen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kissa on peto koira on ystävä. Kumpikaan ei ole hän vaan ovat puheessa se. Kissa kantaa kaikki rottaa pienemmät oliot sisälle ja paskoo kukkapenkkeihin ja lasten hiekkalaatikoihin. Kissa ei ole perheenjäsen mutta kaveri voi olla mutta taas koira on ystävä, palvelija, työntekijä, pelastaja ym ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse asun maalla ja päästän omat kissani iralleen ulos niinkuin yleensä maalla on tapana, koska paljon tilaa liikkua jne. Kissani myös saalistavat paljon itse ulkona ollessaan. Kerran huomasin toisen kissoistani lihonneen ja ku se meni seuraavan kerran ulos se meni lähellä olevaan naapuriini. Oma mielipiteeni on se, että ei missään nimessä saa päästää tuntemattomia kissoja/ muita eläimiä sisälle jos ei tiedä onko kissalla omistajaa eikä varsinkaan ruokkia. Aina pitää selvittää ensin tuntemattoman kissan tausta ja jos tietää, että kissalla on omistaja niin kysy lupa. Kissan omistajana olin itse järkyttynyt. Enhän minä tiennyt mitä se on syönyt ja kelpaako sille enää minun ruoat ollenkaan jos sille syötetään naapurissa jotain herkkuja. Ikinä ei voi olla varma myöskään siitä miten kissaa siellä kohdellaan. Kissallani oli lisäksi vielä kaulapanta ja ilmeisesti se oli otettu pois. Jokatapauksessa monissa kissan omistajissa tällainen voi aiheuttaa paljon epävarmuutta ja huolta varsinkin kissan terveydestä ja miten sitä kohdellaan. Se ei välttämättä ole mustasukkaisuutta vaan välittämistä, koska itselle kissan hyvinvointi on hyvin tärkeää, mutta minusta mustasukkaisuus on ihan normaalia tuossa tilanteessa.🙂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kissan "omistaminen" on siinä mielessä hieman eri asia kuin esineen, kun kissallakin kuitenkin on vapaa tahto, tai tahto kuitenkin.
Käsittääkseni luonnonsuojelulaki ulottuu siihenkin, että kun sille ei saa tietenkään mitään pahaa tehdä, ei sitä saisi oikein poiskaan ajaa. Jos se kynsii huonekaluja, en ajaisi silloinkaan, kun se on sille ihan luontaista toimintaa ja luullakseni hoitaa kynsiään tms., mutta voinee vähän kädellä siirtää hennosti ja loukkaamatta, jos semmoinen harmittaa ja haluaa sen estää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, se kissahan pitäisi sinua pöljänä, jos pois ajaisit tai et sisälle avoimesta ovesta päästäisi tai talvipakkasilla et sisään päästäisi lämmittelemään jos ovi suljettuna, ja tuon myötä se saattaisi suhtautua myös muihin ihmisiin pöljinä otuksina.
Jos kissa tulee puskemaan jalkaa vasten, niin sehän on ihan refleksi, että sitä sitten silittää ja vähän jutusteleekin sen kanssa. Se siinä samalla "merkkaa" poskiensa rauhasilla ystävän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastuullinen omistaja ei päästä kissaa eikä koiraa vapaaksi pihapiirinsä ulkopuolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vierasta kissaa olen ruokkinut vain, kun on loman aikana pyydetty ruokkimaan.

Kun kävelymatkalla näen kissan, kokeilen kissankielellä, haluaako se tulla tervehtimään, puskemaan jalkojen ympärille vai ei. Osa juoksee pois, osa katsoo tulematta lähelle ja osa tulee puskemaan jalkojen ympärille tai muuten lähelle. Jos kissa tulee lähelle, kapsutan korvan takaa tai silitän aikani ja sitten sanon lähtötervehdyksen jatkaen matkaani. Kissa ei lähde seuraamaan.

Koiriin en koske, ellei se tule nuuhkimaan. Koira saattaa perään, jos itsellä on mukana remmin päässä koira. Kerran seurasi melkoisen lenkin kotiportille saakka. Ei kuitenkaan tullut aivan lähelle seuratesaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, ei saa naapurin kissaa ruokkia, sen omistajalla on ne ruokahommat hallussa.
Mutta kai sen voi kylässä käymään päästää. Eihän se pitkäksi aikaa jää kun ei anneta ruokaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin taajamassa omakotitalossa kissavierailut eivät ole ollenkaan kivoja. Kaivavat ja paskovat kasvimaan ja kukkapenkit. Talvella tappavat lintuja ruokintapaikalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille