Aloita uusi keskustelu

Suomi-neidon itsetunto heikkenee

Aloittaja: Bongari Kulttuuri 1.11.2017 08:07

Suomi-neidon itsetunto heikkenee koko ajan, se on ikävää todeta 100-vuotiaan itsenäisen Suomen juhlavuonna.

Karrikoiden sanottuna itsetunnon heikentyminen alkoi aikoinaan kaivinkoneen keksimisestä. Se kaivoi pitkän ojan hetkessä ja sadat lapiomiehet jäivät ilman palkkaa kotiin. Eikä se ollut pelkästään kaivinkone joka aiheutti, vaan koneet muuallakin.

Vuosien saatossa on näin syntynyt Suomeen noin miljoonan ihmisen reservi, joilla ei ole vakituista palkallista työtä. He ovat pätkäkierteessä: opiskelua, työn pätkää, työttömyyttä. He seilaavat ilman varmuutta huomisesta, eläen taloudellisesti niukkaa pätkäelämäänsä päivä kerrallaan.

Digitalisaatio toimii kuten se kaivinkone aikoinaan, edelleenkin työpaikat vähenevät. Ihmisen itsetunto ei voi enää rakentua yhtä voimakkaasti palkkatyön varaan, ihmisten on pakko rakentaa elämänarvonsa uusiksi - se ei tarkoita tekemättömyyttä, laiskuutta, osallistumattomuutta, vaan oman ihmisyytensä arvon pitämistä yllä kaikissa tilanteissa. He menettävät muuten mielenterveytensä kokonaan.

Palkaton pakkotyö ei ratkaise näitä ongelmia. Nyt on syntynyt paha tulonjako-ongelma. Työttömyysongelma on siis muuttumassa yhä enemmän tulonjako-ongelmaksi. Tätä nimeä hallitus ja muut päättäjät eivät kuitenkaan halua käyttää, päätökset tehdään edelleenkin vanhan kaavan mukaan. Valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 8 / 8 viestiä

Tietotekniikka on voimakkaassa kehitysvaiheessa. Kukaan ei vielä tiedä mihin se johtaa. Vihervasemmiston eli valtiokapitalistien älyviha on huvittavan tylsä lähtökohta tekoälyn merkityksen J tulevaisuuden arvioinnissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Hyvä itsetunto tarkoittaa sitä, että on tietoinen myös omista puutteista, mutta niiden havaitseminen ei vähennä luottamusta itseen tai määrittelee kokonaan käsitystä itsestä. Hyvä itsetunto ei tarkoita, että pitää itseään parempana kuin muut, mutta näkee itsensä positiivisessa valossa omana itsenään".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on aiheesta laskenut. Syyn äon se, kun globaali maailma tuottaa negatiivistä palautetta Suomeenkin ja on pakko katsoa peiliin. Ihmiset kyseenalaistaa asioita, joka on kehityksen edellytys. Ennen oltiin kaikessa muita parempia - omien tutkimusten perusteella. Tutkimukset on tässä maassa sen näköisiä manipulatiivisiä tuotoksia kuin tutkijan tai tilaajan intressi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tieteenvastaisuus on Suomessakin noussut ja se ei todellakaan nosta Suomi-neidon itsetuntoa kun kaikki tiede kyseenalaistetaan ja mitätöidään. Ja kun ilmiöksi on tullut tieteen tekijöiden maalittaminen niin voimme kai sanoa hyvästit sivistysvaltio Suomelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Olen täysin eri mieltä. Suomen ja suomalaisten itsetunto on noussut sata pykälää sitten minun nuoruusvuosien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on meistä itsestä kiinni. Kun tekee vähänkin hommia läheistensä ja yhteiskunnan eteen niin itsetunto pysyy tasaisena. Ei tarvitse pilviin noustakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille