Aloita uusi keskustelu

Silminnäkijä: Huostaanotettu bisnes

Aloittaja: Alpo47 Kulttuuri 8.2.2012 22:50

Huostaanotoista on tullut sijoittajien kasvubisnestä samaan aikaan kun yhä useampi sosiaalityöntekijä on epäpätevä. Toimittaja Matts Dumell.

Katsoin ohjelman 8.2.2012. ja kyllä oli kauheaa katsottavaa niin, että pahaa teki. Katsoiko kukaan muu juttutuvan lukija ohjelmaa? Ohjelmassa selvisi monia epäkohtia yhteiskunnastamme jolla on seuraukset aina viime aikaisiin perhe surmiin. Millainen ihmistyyppi on tällainen ihminen joka kohtelee lapsia ja niiden vanhempia kuin roskaa? Tässäkö on meidän hyvinvoinnin huipentuma. Ammattikasvattajat riistävät perheistä lapsia antamatta niitä edes niiden sukulaisille. Minä en yksinkertaisesti ymmärrä tällaista pahuutta. Missä on ihmisyys?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 45 viestiä

Kyllä on äärettömän hyvä ja tärkeä keskustelu! Vielä, kun saisi tähän asiaan jotain tolkkua päättäjätasolla... Jos valtio käyttää itsestään nimikettä "hyvinvointivaltio" ja pyrkii sen sisällä auttamaan kansalaisia, niin mielestäni tämä ei onnistu. Tavallisia palveluja nipistetään, kukaan ei vastaa mistään, apua ei löydy ja jos löytyy; sitä ei saa tai jonot ovat liian pitkät/siihen ei saa esim.Kelan tukea. Ennaltaehkäisy, esimerkiksi lapsiperheiden kohdalla, on olematonta. Aiemmin olikin hienosti laitettu siitä, hoidetaanko ennemmin puhjenneita paiseita, vai sivelläänkö salvaa punoittavaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos kaikille kirjoittajille. Aihe on todellakin ajankohtainen ja minusta suomessa sosiaalityö pitäisi lyödä kokonaan remonttiin ja laittaa pomot kilometri tehtaalle. Lapsissa on tulevaisuus, miksi me emme tue vanhemmuutta, miksi me emme tue vanhemopien kotona oloa, vaan haluamme että kaikki on töissä. Jopa mummot ja papat kun eläke ikää nostetaan. Kaikki pyörii rahan ja hyödykkeiden ympärillä. Siinä ei enään ihminen enään mitään paina. Sitten päivitellään ku vanhemmat uupuu ja tekevät kauheuksia ja lapset voivat pahoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisin sanoen valmiuksia huolehtia siitä, että monikansallisten firmojen omistamissa laitoksissa paikat ovat koko ajan täytettynä viimeistä sijaa myöten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kyllä. Jos virkamiehillä on varaa laittaa huostaan kalliiseen kokoomuslaiseen hoivakotiin, se on sitten yksinkertaisesti heidän kyvyttömyyttään ratkaista ongelma vaan mennäänkin sitten helpoimman tietä: maksetaan, kun ei muuta vaihtoehtoa niille rahoille keksitä, eikö? Tämä asiahan on tuttua jo vanhuspuolelta ja trendi ollut nähtävissä vuosikausia, jopa ulkomaiset sijoittaja ostavat vanhustenhoitolaitoksia ja ketjuttavat niitä, ihan niin kuin terveydenhuoltoakin. Eipä kukaan ole halunnut puuttua, ei sossut eikä muutkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi työttömätkin voivat vaatia kokoaikaista hoitoa? Miksi kotihoitoa ei tueta enemmän, miksi päivähoitoon vieminen on kannattavampaa? Onko osa-aikapäivähoitoa kehitetty (esimerkiksi juuri noiden työttömien kohdalla)? Kotihoidon pitäisi olla kilpailukykyinen vaihtoehto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että huomasit olevasi väärällä alalla. Nyt vain luovutat paikkasi pois, että siihen pääsee joku jolla on oppimis- ja työhaluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuleppas cyynikko. Kun yhteiskunta ei nimenomaan ole ollut valmis avustamaan näitä perheitä kotiin, vaan lapset on mielummin otettu huostaan kalliiseen sijoittajien rahoilla pystytettyyn hoitokotiin, jonne me veronmaksajat maksamme 100 000 euroa/vuosi/lapsi. Kysymys: Kuinkahan monta suursijoittajan parasta ystävää ajattelisit kokoomuspoliitikoista löytyvän? Ps. Sijoittajan paras kaveri ei ole koira, vaan se on toinen kokoomuslainen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähän aikaa sitten yksi lapsi oli lähtenyt tällaisesta sijoittajien ylläpitämästä laitoksesta, koska kohtelu siellä oli ollut tosi rankkaa. Miten nykyhallitus syytää rahaa tällaisella epäinhimillisellä tavalla sijoittajien taskuihin ja on samaan aikaan kiskomassa kansalta yhä enemmän pois? Tehkää nyt hiivatti välikysymys myös tällaisesta lasten kohtelusta ja sijoittajien rikastuttamisesta yhteiskunnan varoilla eettisesti erittäin epäilyttävällä tavalla!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erinomainen ohjelma! Avasi aihetta siltä kannalta, että suomessa ei enää huostaanoteta niistä vanhoista perinteisimmistä syistä. Vaan hyvin paljon myös perheistä, joita on kohdannut ihan tavallinen inhimillinen kriisi. Sosiaalityöntekijät eivät enää ymmärrä antaa oikeaa apua oikeaan aikaan ja myös luottaa ihmisten omaan selviytymiskykyyn. Kai se työn paine hoitaa juttu helposti sysäämällä lapsi valmiiseen laitokseen, on valtava.

Itse huostaanotettuna perhekodissa/laitoksissa kuusi vuotta asuneena tiedän myös, mitä tuo homma on käytännössä lapsen ja nuoren näkökulmasta. Ulospäin annetaan kuva rautaisesta ammattilaisuudesta mutta talon sisällä on täysi sekasorto koko ajan. Lisäksi lasten persoonallista erilaisuutta ei ymmärretä laisinkaan. Minun kohdalla ei tuettu sitä, että haluan esimerkiksi tosissani opiskella. Harmi, että tästä asiasta puhuminen on yhteiskunnassa tabu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tosiaankaan ymmärtänyt sellaista "laajenmpaa kokonaisuutta", että "päiväkotitouhu" aiheuttaisi perheitten pahoinvointia ja johtaisi lasten huostaanottoihin.

 

Jos olisit hiukankin perehtynyt päivähoidon historiaan, et väittäisi, että "päiväkotitouhu" on järjestetty sen takia, kun vieras on parempi hoitaja kuin oma äiti tai sukulainen vaan tietäisit, että "päiväkotitouhu" kehitettiin sen takia, että sen ansiosta myös pienten lasten äidit voitiin vapauttaa laajasti työelämän palvelukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnon kauppias myy vaikka mummonsa! Sanottiin aikanaan ja nyt kunnat ja kuntien sosiaalitoimet myivät huostaan otettuja  lapsia vähiten vaativille "hoidon" järjestäjille. Takana on raaka bisnes lasten ja perheiden hädällä. Monesti tämä hätä olisi voitu välttää pitämällä nuoresta perheestä parempaa huolta lapsen syntymästä alkaen. Meillä on ollut hyvä äitiys- ja lastenneuvolajärjestelmä, joka on "rahan puutteessa" romuttumassa, sosiaalitoimi kärsii kroonisesta työvoimapulasta, koska kukaan ei siinä hullunmyllyssä jaksa. kaikessa lapsiin ja heidän vanhempiinsa johtuvassa toiminnassa puute on pysyvistä hoitosuhteista , kun yhteyshenkilö jatkuvasti vaihtuu kuka tietää todellisen tilanteen. Hätäisesti sutaistu parin rivin maininta perheen tilanteesta voi olla miten tahansa tulkittavissa, koska kirjoittaja on jo ajat sitten vaihtanut työnantajaa väsyttyään duuniinsa "sossuna". Kysynkin: "Miksi näitä huostaanottoihin meneviä kymmeniä tuhansia euroja, ei budjetoida lisävirkoihin, perheiden taloudelliseen ja läsnä olevaan tukemisee?" Onko kunnille todellakin edullisempaa hoitaa pujenneita "paiseita", kuin sivellä vähän voidetta punoittavaan kohtaan? Sama epätaloudellinen varojen käyttö koskee tämän lastenhuollon lisäksi koko sosiaali- ja terveystoimen alaa. Ongelmaa tai sairautta hoidetaan vasta kun se on pakko tehdä, ennaltaehkäisy säästäisi miljoonia.... miljoonia ja pitäisi monesti perheetkin kasassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...keskusta ja päätökset huostaanotoista tekee kunnanhallitusten alaisuudessa sosiaalityöntekijät. Tämä lienee seuraamusta alkon palveluiden siirtämisestä tavallisille kaupoille, perheiden hajoamisista ja ihmisten itsekkyyden kasvusta - ei näitä päätöksiä puolueet tee - vaan tavalliset ihmiset kunnissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunpa vain tietäisit :). Tilaaja/tuottaja malli tekee sen että on PAKKO huostaanottaa. Joka viikko palaverissa katsotaan montako paikkaa on vapaana ja näillehän täytyy "asiakas" saada, koska muuten me maksetaan tyhjästä..ja se on totuus. Samoin nyt on sosiaali puolella sellainen "trendi" että huostaanottoja TÄYTYY olla, tai muuten sosiaalityöntekijät eivät ole hoitaneet hommiaan. Tämä toiminta on aivan sairasta..siis täällä sossutoimistossa. Olen nyt ollut hetken aikaa "harjoittelemassa" sosiaalipuolta, ja sen voin sanoa jo nyt, että en varmasti tule tälle puolelle jäämään, ennekuin tähän saadaan järkee ja ennenkaikkea päälliköt ja tekijät jotka edes hieman ajattelis omalla järjellä. Onkohan sama meninkin kaikissa suomen sosiaalipuolen toimistoissa ???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä katsoin ohjelman,varatuomari oli viisas nainen,tiesi huostaanotto asioista parhaiten.Surullista katseltavaa ja kuuneltavaa,itkettää,kun ajattelee asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

111 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/