Aloita uusi keskustelu

Päivi Räsänen - wanhojen arvojen puolustaja

Aloittaja: aviomies ja rouvansa Kulttuuri 13.7.2013 08:20

KYllä joku tolkku pitää olla tietyissä paapomisessa,
homoja ja lesboja paapotaan muutenkin liikaa -

hyvä että on joku vanhanajan tolkun nainen....Päiville ruusuja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 167 viestiä

Radiossa ja telkkarissa toitotetaan, kuinka paljon kirkosta eroamiset ovat lisääntyneet Päivi Räsäsen kannanottojen takia.
Miten tuo on selittävissä? Ei Päivi edusta kirkkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Päivi tietenkään virallisesti edusta kirkkoa, mutta hän kyllä edustaa aidosti uskovaisia ihmisiä tavallisen tapauskovaisen kirkon jäsenen näkökulmasta. Kukaan tuskin voi kiistää sitä, että Päivi Räsänen on vilpitön kristitty ja ihminen joka uskoo oikeasti kirkon oppeihin. Suuri osa suomalaisista kirkkoon kuuluvista ei ole kumpaakaan. Ulostuloillaan Räsänen muistuttaa näitä joulukirkkokristittyjä siitä, mitä kaikkea he oikeastaan ilmoittavatkaan kannattavansa kutsuessaan itseään kristityiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdotatko, että luovumme moraalistamme ja laistamme. Niiden sijasta alamme noudattaa Mooseksen lakia. Silloin torien reunamille pitää kerätä nyrkinkokoisia kiviä, joilla kuolemansyntiin syyllistyneet lynkataan. -Tutki Raamatusta, mitä ovat kuolemansynnit.

Minusta nykyinen moraalimme,joka vastaa nykyajan ihmisen ymmärrystä on parempi, kuin muinaisten ihmisten maailmankuvaan perustuva alkeellinen moraali.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Päivi. Luomalle ja muille voi laittaa kesän kunniaksi leningin päälle. Sopeutuupa paremmin ylpeys porukkaan. Onneksi itse saan olla pelastettu. Sääliksi käy nuita, jotka kulkee laveaa tietä. Leipä papit ovat evankeliumin varkaita ja susia lampaiden vaatteissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kerro, Alpo hyvä, minulle millä keinoin sinä olet onnistunut pysyttelemään kaidalla polulla luiskahtamatta siltä sivuun ja tullut sillä tavalla pelastetuksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Päivi nyt on oikeassa. Kirkko seuraa Raamatun opetuksia. Vai aikooko se kirjoittaa Raamatun uusiksi? Monet ovat nyt vihaisia ja kato käy ja kirkon ovet paukkuvat, kun massat vyöryvät ulos sieltä. Mitä ihmettä kirkko oikein meinaa? Ketä nyt mielistellään? Ajetaanko kristinuskoa alas?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Räsäsen arvot ovat niin aataminaikaisia, että ne eivät sovi nykyaikaiseen yhteiskuntaan, vaikka kuinka yrittäisi sovittaa.

Räsäsen arvot ovat nopeasti katoavaa kansanperinnettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkäpä, mutta ne ovat raamatun muikaidia, toisin kun arkkipiispa Luomalla. Kehtaa vielä sanoa , että jospa tuntisimme raamattua paremmin. Taitaa olla luomalla tulla sata selitysteosta ennen raamattua .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raamatusta voi kaivella vain ns. rusinat pullasta ja selittää niitä. Kukaan ei nykyisin ainakaan ääneen kannata sitä, että kuriton poika pitää viedä kaupungin reunalle ja kivittää hänet kuoliaaksi. Näin siellä yhäkin käsketään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivi ei eroa kirkosta ja tuli järkiinsä ja sehän on hyvä asia. Ei se asioita mihinkään muuta, että kirkosta eroaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Räsänen on pelkkä "rusinat pullasta"-uskovainen.

Noloa että vielä nykyäänkin joutuu tuollaisia näkemään, ja vielä nolompaa että häntä pidetään esillä mediassa vuodesta toiseen. Perinteisesti höppänät on osattu jättää omaan arvoonsa eikä niitä ole päästetty ääneen missään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Semmoista Päivi R kyselisin, että miten sinun tapasi suhtautua vähemmistöihin eroaa sellaisten äärijärjestöjen kuin vaikka kansallissosialistien ajattelusta. Että onko se jotenkin parempaa evätä vähemmistöiltä, kuten homoilta oikeuksia, kun sen tekee Mein Kampfin sijaan raamatun taakse piiloutuen. Sitä voisi herkästi ajatella, että tässä eletään sivistysvaltion sijaan sellaisessa yhteiskunnassa, joka katosi historiaan ja saikin kadota.

Uskonto on niin herkkä asia, että tässä saa nytkin kieli keskellä otsaa taiteilla, ettei tulisi loukanneeksi ketään uskovaista. Mutta uskovaisilla lienee erivapaus loukata niitä, jotka raamattu määrittelee vähempiarvoisiksi. Siihen riittää että edustaa väärää seurakuntaa, sukupuolta, rotua, tai seksuaalisuutta. Kannattaa ymmärtää, että suurimman osan mielestä Raamattu on ihan ihmisten kirjoittamaa tekstiä ja kuten kaikki ymmärtää, ihminen on erehtyväinen. Pyhät kirjat ovat käteviä siinä, että niillä voi perustella ihan mitä tahansa sen kummemmin miettimättä.

Juttutuvan aihevalikossa on uskonto, mutta uskonto on aihe mistä ilmeisesti pitää ja saa kirjoittaa vain positiivisessa mielessä. Vuoden 2018 lopussa evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuului 69,8 % väestöstä, kun osuus vuonna 1950 oli 95 % ja 85 % vuonna 2000. Veikkaisin että suurin osa tuosta 70 prosentista on sellaisia, jotka kuuluvat kirkkoon samalla kiihkolla kun omistavat kirjastokortin.

Siksi onkin kummallista, ettei meidän uskonnottomien mielipidettä hyväksytä samalle viivalle uskovaisten kanssa. Uskontoja, kirkkoa, uskovaisiakin voi tai ainakin pitäisi voida arvostella 2000- luvun Suomessa ilman pelkoa sensuurista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän Päivi on siinä ihan oikeassa, että kirkon pitää ottaa tässä asiassa selvä rooli ja kertoa kantansa asiaan. Sen jälkeen papit toimivat, kuten kirkko on ilmoittanut asian olevan. Eihän tämä nyt tämän vaikeampaa voi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkko käykin kamppailua siitä, että kumpi on toisen yläpuolella: heidän oma kirkkolaki vai Suomen perustuslaki...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Salaseura satanistit ja noidat muu uskoiset käy eksyttään joten ei kannata mennä mukaan niiden Babylon juttuihin siinaille. Lahkot kiroaa armahdettuja ja vihaavat kirkkoa johon kuuluvat joten heillä on tämä vuohipukki oinaan sarvi pikku peto Kreetalla merkki. Susia lammasten vaatteissa koska he ovat raatelevia eikä rakastavia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Piispa antoi selventävän vastauksen, mikä ei tätä ongelmaa poistanut. Joten kirkko jatkaa päättämättömällä tyylillä, ja ihmettelee, mihin jäsenet katoaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, on tämä nyt kyllä aika vaikeaa. Ei sillä että Päivi eroaisi kirkosta, olisi kirkon jäsemäärään ainoastaan positiivinen vaikutus. Sen sijaan ihmettelen miten vielä 2019 voi joku olla niin taikauskoinen kuin Päivi ja unohtaa, että eduskunnan/ hallituksen pitää kaikissa toimissaan edistää tasa-arvoa ja yhdenmukaisuutta. Niin paljon kuin Sipilää olen täällä morkannut. se hänen kunniakseen pitää sanoa, ettei hän julkisesti sekoittanut politiikkaa ja uskontoa sen enempää kuin teki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

112 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/