Aloita uusi keskustelu

Onko tavaratilaus ulkomailta ekotekoa?

Aloittaja: suosin itse kotimaista laatua Kulttuuri 1.12.2019 12:32

Ekotekoa ja ilmastosuojelua vaahdotaan,
kun
samaan aikaan

tilataan tavaraa ulkomailta, mm paljon kiinalaista jne.... Onko tarpeen????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 26 viestiä

Mistä sinä lapsi hyvä osta oulunkin kaupoista mitään , kun täälä ei ole mitään.Romua on kyllä halpakaupat täynnä, mutta kun haluaa laatua ja tasokasta tavaraa niin sitä ei täältä käpykylästä saa. Minä ainakin tilaan netistä todella paljon . Ei ainakaan tarvitse haistella vanhalle viinalle ja hielle haisevia ihmisiä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin suosin kotimaista laatua ja siksi tilaan sitä suomalaista tuotetta ulkomailta.
Saan sen sieltä halvemmalla kuin täältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riisin hiilijalanjälki on karmeasti suurempi kuin perunan, esim kotimaisen naudanlihan pienempi kuin argentiinalaisen jne. Ulkomaisen tavaran lennättäminen Suomeen ei ole ekoteko. Kotimainen maatalous tuottaa ylivoimaisesti ympäristöystävällisintä ruokaa. Näin vaikka vihreät levittävät harjaisia oppejaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Höpö höpö. Se on vähän miten sitä asiaa katsoo. Riisin tuottaminen voi olla perunan tuottamista vähemmän ekologista nykyään, mutta riisin helppo ja energiaa vaatimaton säilytys tekee siitä ekologisempaa. Riisin energia-arvo on lisäksi paljon parempi kuin perunan. Riisi myöskin menee pienempään tilaan, joka pienentää rahtiin menevää energiatarvetta. Suomessa esimerkiksi ei peruna edes kasva kuin kesällä. Mutta onhan niitä maita Euroopassakin, joissa se pottukin kasvaa koko ajan . Eli suomalainen ruoka ei ole mitenkään ekologista, etenkään jos se viedään kauas tuotantopaikasta tai jatkojalostetaan . Suomessa lihataloudessakin joudutaan käyttämään energiaa, etenkin talvella. Sama hiilijalanjälki on suomalaisessa Suomessa syksyssä lihassa kuin vaikkapa Brasialialaisessa Suomeen tuodussa, mutta jos suomalaista lihaa vietäisiin Brasiliaan, suomalainen on tuplaten pahempi saaste kuin Brassi. Ravintolat käyttävät brassilihaa, koska se on tasalaatuisempaa eli parempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tietenkin.

Vihreiden mukaanhan Suomen teollisuustuotanto, lehmät, heteroseksualistit lihansyöjät ja autot ovat syypäät ilmastonmuutokseen.

Siispä on ekoteko tilata tuotteet saastuttamattomasta Kiinasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostin kivunlievittäjän. Suomessa siihen tulevat vaihto anturit maksavat 37€ 2 kpl. Tilasin samoja Kiinasta 40 kpl hintaan 8€. Jokuhan siis vetää välistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin tai miksi siitä kannattaa maksaa 150€, kun sen saa Kiinasta 5€ hintaan kotiin toimitettuna?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko huomannut että autoja ei valmisteta Suomessa ja niitä tuodaan joka vuosi kymmeniätuhansia kappaleita jotka on valmistettu muualla kuin Suomessa.Esim.Ruotsissa valmistettu Volvo on tehty Kiinalaisten omistamassa tehtaassa. Samoin maatalouskoneet tuodaan muista maista ja sitten sanotaan että vilja on kotimaista vaikka se tuotetaan/korjataan ulkomailla tehdyillä koneilla.Nyt ollaan EU:ssa ja toimitaan sen mukaisesti ja protektionismi ei ole sallittua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilasin talvitakin kiinasta hintaan 16€ toimituskuluineen.
Sama takki eurooppalaisessa verkkokaupassa 105€ ilman toimituskuluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tarpeen. Laivat kulkee Suomeen hakemaan tavaraa ja tuovat samalla tavaraa tänne. Hyvä kun tavaran valmistus on keskitetty ja siksi ei ole koko maailma tehtaita täynnä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas on turhan hölisijä kirjoittamassa. Suomalaiset kaupat itse ostavat tuotteita vaikka kiinasta samalla lailla. Miksi eivät muutkin voi sieltä tilata, vaan maksaa kaupoille niiden voitot. Samalla tehtaalla ne tuotetaan, oli sitten vaikka lapsitekijöitä. Meinaatko, että suomalaisille kaupoille tulee tekijöiksi täysikäiset tekijät. Usko, jos haluat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta. Suomalainen kauppa vetää itse välistä, verottaja vetää välistä, tulli vetää välistä jne. Siksi hinta on ihan todella törkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toki, jos rahamassi olisi paksu ettei lantomaan meinaa taipua, niin silloinhan sitä voisi olla enämpi näitten, jopa kymmeniä kertoja kalliimmalla samoja tuotteitaan myyvien kotimaisten kauppiaitten asiakkaana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapsi ja orjatyövoimaa siis kannatat?!? Isäukkoni sanoi aikoinaan; ostan kotimaista, että rasvanahkoilla olisi töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kannata ansiotonta arvonnousua näillä tuloilla. En halua maksaa valtavia ylihintoja lähes tuotteesta kuin tuotteesta paikallisille mutterikauppiaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/