Aloita uusi keskustelu

Oletko koskaan nähnyt oikein viisasta miestä, kyseli Veikko Huovinen

Aloittaja: Barr Kulttuuri 1.1.2014 10:49

Minä olen "nähnyt" ainakin yhden. Tänään TV1:ssä haastateltiin Paavo Haavikkoa. Haavikko esitti ajatuksia, jotka suuresti poikkesivat vallitsevista käsityksistä ja nykyajan konseksustesta. Ei juuri arvostanut nykyistä elämäntapaa, jossa mm. suurinta osaa lapsia kuvitellaan ihmelapsiksi.

Onko nykyaikana ketään, jota voisi kutsua oikein viisaaksi? Itselle ei tule mieleen yhtäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 94 viestiä

Täyttä totta, eikä mikään vitsi:
Mikkään ole niin viisas kuin insinööri.
Paitsi diplomi-insinööri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viisaista miehistä puheenollen-miksi raamatussa mainitut itämaan tietäjät eivät voineet olla Ruotsista?
Sieltä ei valitettavasti löytynyt kolmea viisasta miestä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huovinen ei ole koskaan kysynyt "Oletko nähnyt viisasta miestä?"

Sensijaan tällaisen kysymyksen esitti Huoviselle taannoin muuan aikakauslehti ja
siihen Huovinen vastas, että on nähnyt. Hän on Keijo Korhonen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ettäkö ei ole ollut?
Miettikääpä! Kyllähän se oikein viisas on olllut ja mennytkin jo : Armei Kanninen? tai sitten joku muu Kanninen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Eikös se ollut Aapelin romaanissa Vilippus Rummukainen joka oli nähnyt sen oikein viisaan miehen. Kaikella kunnioituksella Veikko Huovista kohtaan, Toisaalta niitä viisaita miehiä / naisia saisi näkyä enemmänkin , ainakin hallituksessa kun siellä ei vielä kovin montaa ole näkynyt

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no ,mutta ,kuka se viisauden?ei ole sellaista vielä syntynytkään,tälle maankamaralle(luulempa niin)tietoviisaita kyllä on ,mutta he ovat vain opetelleet sellaisiksi,jok ei ole viisautta vaan opittua viisautta.ymmärsikö jokin lukija mitä tarkoitin,se on jo jonkinlaista "viisautta"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulussa ei tule viisaaksi vaan oppineeksi. Oma viisaus tulee jo eletystä elämästä sekä tähän astisesta elämänkokemuksesta, mielestäni esimerkiksi se että tein menneisyydessäni paljon virheitä joista seuras se että piti nousta pohjalta ylös, sieltä vain vahvat nousee, en tarkoita että olisin muita parempi ehei, mutta se että myönsin omat virheeni ja teen vastasuudessakin niin ja pyrin elämään paremmin niin se kasvattaa viisautta sekä opettaa tuntemaan omaa itteään, siitä tulee toinen viisaus kun olet rehellinen itsellesi ja tunteillesi ja tutkit itsesi läpikotasin myäös ne huonot puolet.
Koko ajan oppii elämässä ja se viisaus kasvaa vain sen myötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kouluissa opitaan viisaaksi saamalla tietoa ja harjoittelemalla järjen käyttöä. Nöd on kyllä aivan väärässä oppineita kadehtiessaan. Viisautta ilman kokemusta ja tietoja ei voi olla, älykkyys ei ole välttämätöntä. Olen tavannut monia hyvin viisaita joiden älykkyys ei ole kovin nokkelaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ke Teuvio Hakkaraiselle ehdin eilen kertoa muutaman asian. Hän oli kanssani samaa mieltä - on siinä/ tässä viisas mies

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ehkä nykypäivään. Mutta Platonin oppilasta Aristotelestä sanottiin viisaaksi mieheksi, koska hän kehitteli poikkitieteelisesti, anatomiasta, matematiikasta, tähtitieteesta, runouteen ja kaikesta niistä väistä pohdistoja ja filosofisia ajatuksia.

Mutta Aristoteles ei oikein hyväksynyt tuota viisaanmiehen titteliä, vaan han sanoi, että "Sokrates oli oikeasti viisasmies, sillä hän pystyi sanomaan, että ei oikesastaan tiedä mitään,"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen nähnyt loputtomasti erilaisia viisaita miehiä ja naisia.
Ihmissielun erikoinen piirre on, että tietämätön ja epäviisas ankkuroituu usein yhteen huteraan ideaan ja on vaikka valmis kuolemaan uskonsa tähden. He vihaavat julkeasti uusia asioita ja ideoita. Utelijaisuus on heistä aivan hullua, pahe ja typerää. Epäviisas etsii sielulleen hallitsijaa ja on siksi kyvytön muodostamaan omia arvoja ja asenteita.
Sitten viisas ihminen etsii tietoa innoissaan uusien asioiden ja näkemyksien löytymiseksi ja on ikänsä utelias. Viisas muuttaa arvojaan ja ajatuksiaan herkästi. Nämä ovat mielestäni ääripäitä asiassa. Viisas pystyy keskittymään opiskeluun ja luo itse arvonsa ja asenteensa.
Sitten on mielestäni ääripäiden välissä suurimmat määrät ihmisiä, joissa on ääripäiden ominaisuuksia sekoitettu monenlaisissa suhdeluvuissa.
Helposti näkee, että näin se pitää yhteiskunnassa asioiden olla. Käsipelillä töitä tekevän ei pidä miettiä rautatangon asemaa maailman kaikkeudessa, vaan sahata se piirustuksen mukaan poikki ja vetää jenga päähän. Hänen on syytä uskoa, että esimeihet osaavat työnsä. Sitten on ihmiset, jotka piirtää piirustukset. Helposti tulee piirtäjillä houkuttavaksi kommunistiset arvot, jolloin nähdään itsensä kommunismin etujoukoksi, joka luo käsityöläisten yläpuolelle älykköjen ihanneyhteiskunnan uuden ylivarakkaan yläluokan, jota ei mitkään säännöt, moraali ja lait sido lainkaan. Tämä luokka hoitaa kansaa kuin reipas maanviljelijä rikkaruohoja kitkemällä ja hyötykasveja suosien ja lannoittaen. Tuhohyönteiset tuhotaan armotta tehokkailla myrkyillä lopullisesti. SItten hoidetaan kotieläimiä orjamaisissa oloissa ja heitä käytetään vetojuhtina jne. omaisuuden lisäämiseksi. Yöksi heidät pistetään kahleisiin syömään niukkaa ja yksipuolista apetta. Kahleissa heille esitetään maanviljelijää hyödyntävää ropakantaa. Tätä mallia on Platon esittänyt ja ideaa on kokeiltu monella tapaa pari tuhatta vuotta ja lopulta huonoksi havaittu. Valistuksen aika oli irrottelu tästä yhteiskunnallisesta ideasta, mutta se ei kaikkia miellyttänyt. Yhteiskunnan muutos nähtiin heikkolaatuisen uskonnon syyksi, jolla ei valistusta saanutta kansalaista pystytty kahlehtimaan ja huumaamaan. Kehiteltiin uusi uskonto kahlehtimaan henkisellä ylivoimalla ja älyn työkaluilla ihmisiä. Uusi uskonto sekoitti valtakuntia ja maailmaa. Se aiheutti pari maailmansotaa. Tämän uskonnon vaikutus on porvarillisen vallankumoksen takia menettänyt merkitystään hyvin paljon, mutta tämän uskonnon kahtiajakoinen kansan jakotapa kiehtoo vallanhimoisia älykköjä hiukan vieläkin. Suomessa on esim. yliopistoihin muodostunut älykkäiden pätkätyöläisten joukko, jotka eivät voi oikein hyväksyä tavallisen alemmaksi oletetun kansan korkeaa elintasoa ja turvattua elämää oman epävarmuuden oloissa. Nämä älyköt ovat sukujensa parhaita edustajia ja heidän asemansa voi olla silpputyössä epäoikeudenmukainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

YLEENSÄ SE ON VAITELIAS KOLMAS MIES

Maskuliinisuudella ei ole tekemistä viisauteen mutta miehen on eriarvoisessa yhteiskunnassa helpompi esiintyä viisaana, eikös vaan. Kansakuntaamme on johdettu läpi vaikeiden aikojen, eikö se osoita viisautta, vaikkakin joukossa myös tyhmyyskin tiivistyy. Virheetkin pitää kestää ja myöntää, näin tekee oikein viisas ihminen. Vielä viissampi ihminen pyrkii korjaamaan virheensä ja kaikkein viisain ihminen vielä pyytää anteeksi aiheuttamaansa harmia. Kolme cowboyta ratsasti, kolmas kääntyi takaisin kotiin, hän ei ollut oikea cowboy, vaan oikeen viisas mies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein viisasta en ole nähnyt, mutta monia liikaviisaita jututetaan joka päivä tv-uutisissa. Ero ei ole suuri. Silmä kuitenkin harjaantuu pian erottamaan nämä viisauden lajit esim. korvien asennosta. Hevosilla on havaittavissa sama ilmiö, elekieli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

LIIKAVIISAITA RIITTÄÄ 12.1.2019 21:56 on tuonut esiin kansassa olevan älykköjen vihan. Se ei ole perusteeton ilmiö, vaan taustalla on vuosituhansia esiintynyttä älykköjen valtaa. Kansa on saanut huonoissa oloissa ja vajavaisesti usein ravittuna tuottaa enemmän ja vähemmän älykkäille yläluokille suurta hyvinvointia ja laadukasta elämää. Kansoja on hyvin kauan kahlehdittu erilaisten uskontojen ja arvojen kahleisiin tuottamaan ylemmiksi sorvatuille yläluokille ja heidän valtaa käyttäville palvelijoilleen. Koulutusjärjestelmät ovat olleet aina tukemassa älykköjen luokittelua erilaisille vallan portaille. Rehellinen älykköjen luokittelu on kansan etu, mutta etuoikeuksiin perustuva älykköjen luokittelu ei ole yhteiskunnalle aina hyödyllinen. Saksalaiset näkivät ensimmäisessä maailmansodassa selkeästi, että englantilaiset sotilaat oli aasien johtamia leijonia. W.C. Churhill kertoo elämänkerrassaan vanhempien yhteiskunnallisen aseman eli korkean aseman aateliston vesan koulutiestä ja noususta korkeaan yhteiskunnallisen asemaan. Hän ei ollut sittenkään lahjaton huonosta opiskelukyvystä huolimatta, mutta moni muu sai asemansa yhteiskunnasta ilman todellisia älykön lahjoja. Vai oliko niin, että WC oli tietoinen, että koulumenestys ei ole tarpeellista. Saksalaiset näkivät, että englannin yhteiskunnassa varakas ja heikkolahjainen vesa joutui upseerin uralle kuten WC. Napoleonin menestys saattoi liittyä siihen, että hänen armeijassa menestys tuli lahjakkuuden perusteella. Kansan asema herrojen vallan alla ei ole ollut koskaan helppoa, kun vallanpitäjät ovat riidelleet ahneuttaan keskenään pienessä ja suuressa mittakaavassa ja älykäs alammainen on ollut vain peliväline massan keskellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään on televisiossa näkynyt useampiakin oikein jälkiviisaita miehiä. Tasavallan presidentistä lähtien...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

JUmala on yksin viisain ja voimme häneltä saada myös itsellemme viisautta. Viisas on sellainen henkilö, joka kuuntelee aina Jumalan ääntä eri asioissa ja silloin hän on oikealla tiellä ja elämä sujuu oikeaa raidetta eteenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kuulet sen jumalan puhuvan niin soittele, olis mielenkiintoista minunkin joskus kuulla jumalan puhetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"JUMALA ON VIISAUS"

Ja kun seuraavan kerran juttelee, laitan se nauhalle juuri Sinua varten!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi