Aloita uusi keskustelu

Maassa maan tavalla - kesämökkeily on osa suomalaisuutta

Aloittaja: rauhaa rakastava mökkikies Kulttuuri 15.6.2019 15:28

Tärkeä osa suomalista kulttuuria - ja mikä paikka rentoyrravalle TYLNteolle - mökkeily pitää meidät vireessä - kyllä. Saunominen on arvokas perinne - osa kulttuuria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 15 / 15 viestiä

isällä oli merenrannalla huvila ja mulla on järvenrantamökkeilyä nykyisin...ja ihanaa on ja oli. uidaan ja muuta kivaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin pari viikkoa sitten mökkeilemässä ja eipä ollut virkistävä reissu. Hirveä tuuli , paskainen vesi järvessä, kalat limaisia ja mustia, paskahuussi pihanperällä, ulkosauna ja isäilmaongelna, ihan kuten suomakaisilla mökeillä perinteisesti. Se meni viinahommiksi ja kauhea krapula pois tullessa. En minä vaan yleensä lomilla juopottele, jonkun oluen otan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Olen Suomessa syntynyt, suomalaisten lapsi, mökkeilyä ei edes isovanhemmat harrastaneet vaikka olisivat jo reilusti yli 100 vuotiaita. Saunassa en lapsena edes käynyt kuin harvoin, nyt saatan käydä väliin kun sellainen tässä asunnossa on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lenita Airisto ja Niilo Tarvajärvi kuuluvat suomalaiseen kulttuuriperintöön kuin Aino ja Väinämöinen Kalevalasta. Kyllä heidän showtaan sitten ahkerasti seurattiin silloin joskus, kun isä mustavalkotelkkarin osti ja oli koko kulmakunnan väki kamari täynnä kattelemassa.
Sekö Lenita on sanonut jotakin 'sopimatonta' saunasta tai mökkeilystä, vai mistä Lenitan tähän vedät? Olen melkein luullut, että jos Lenita ei ole kokkari, se on piilopersu vähintään. Ehkä moitti mökkeilypukeutumista tai saunapyyhkeitä, varmaan jalkineita tai sukkia? Lenita on niin huolellinen noissa asioissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saunomiseen ei erikseen mökkiä välttämättä tarvitse.
Semmonen viikko pari mökillä kesässä kyllä piisaa hyvin monelle, joten omistusmökkiäkään ei moni välttämättä tarvitse. Mutta on heitäkin, jotka kyllä tykkää mökkeillä koko kesän, silloin omistusmökki, jos siihen varaa, on ihan paikallaan. Usealla on mökki perintönä, niin että mitään hankintaan ei tarvita, jos ei remontin tarvetta sitten. Mökkeilköön kukin, niin kuin voi. Useimmitenhan mökillä saa olla ihan omassa rauhassa tai läheisten kanssa rauhassa.
Tai olkoon mökkeilemättä, jos niin haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja saunominenhan on rentoutustapa meille suomalaisille ollut aina.

Ja jopa synnytykset on hoidettu aikoinaan saunassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä sitten? Itse en käy saunassa kuin talvella ja jos satun olemaan mökillä jossa ei muuten saa peseydyttyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mökkeily on ihan kaikissa maissa tapana ollut aina myös Suomessa.Kylpylät samoin on yleinen tapa terveyden hoitoon joka maassa. Ollut aina myös matkustelu sekä opistomatkat. Jos tulet kehitysmaasta voit mennä sinne opettamaan toisia esim.terveyttä tai siisteyttä tai uimataitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saunominen on suomalaisten luuloissa terveellinen. Muualla maailmassa saman asian aja aurinko ja meri!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntiin, Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraaviin Lapin kuntiin: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi