Aloita uusi keskustelu

Kuka muistaa missä Oulussa?

Aloittaja: paljasjalakanen Kulttuuri 12.1.2012 12:48

Kun tuon rautasillan aikaisemmista tiedoista ei monilla hauakaan niin kuka muistaa missä seuraavat paikat/laitokset olivat: Junneliuksen limukkatehdas, Schriginin puutarha, linja-autokoritehdas, Oulujoen tiilitehdas, Vuolevin autotalli,Yläsiirtola, Alasiirtola, PortArthurr, vanhempi lääninsairaala, kaupungin kunnalliskoti 70v sitten, Kastellin häkki, Iskon kaatopaikka, saksalaisten kasarmit, Kastellin talo, Timosen kunnalliskoti, hiihtomaja kastellissa, radiomastot. Tullista tulleet saakoon armahduksen muut menköön tutkimaan kirjoja kirjastoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 96 viestiä

Yläsiirtolako? Vuodesta 1908 täällä on asuttu. Tarkistin aikoinani kaupungin arkistosta.Meleko tuttu paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan vain lorun kun olin Tuiran koulussa,ja se menee näin "ottakoot te nähneet Artturin täitä niillä on pitkät sarvet ja kilikello kaulassa".Tuiran luistelukentän muistan kun se oli siellä radan varressa nykyisen Bertel Jungin tien paikkeilla.Muistan myös ne punaiset talot jotka olivat Intiön vesitornin radan puolella ja ne olivat tietojeni mukaan Åströmin nahkatehtaan taloja?Vanhaikotia radan toisella puolen nimitimme poikaporukassa "hurulaksi".Ps. Olihan siinä vieressä Oulun puukaluste ja AGA kaasutehdas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä taisin tulla samalla junalla Riihimäeltä:) Muistan kun "kapulassa asuttiin",SS1 (sotilassairaala 1)aidatulla alueella jossa Neuvostoliiton nootin aikaan pimennettiin ikkunat ja vartiomies kierteli aluetta ja kulkulupakin piti olla että pääsi kotiin.Patosiltoja pitkin menin Tuiran kouluun ja tietenkin kävellen.Propsit ja tukkilautat uivat alta.Koskiuomasta pyydettiin lohta kun padot suljettiin ja sitä oli joskus ihan myydä asti.Tuiran luistelukentän muistan jossa oli parakissa baari eikä kukaan juonut kaljaa koska sitä ei siellä myyty,vaan joimme kuumaa kaakaota nallekarkkia suussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuolevin autotalli taisi olla sama kuin myöhemmin Koskilinjojen autotalli -nimellä kulkeva rakennus. Tätini ja hänen miehensä olivat töissä siellä. Siis Koskelantiellä, Koskelassa, Suolamännyn jälkeen vasemmalla puolella tietä. En tiedä lääninsairaalaa muuta kuin nykyinen Kontinkankaan terveyskeskuksen vuodeosasto (?), Kunnalliskoti oli lähellä lääninvankilaa ja rautatietä. Sen ohi pyöräilimme polkua pitkin Tuiran uimalaan kesäisin. Kastellin häkki oli nykyinen valoristeys Kajaanintien ja Oulunsuuntien risteys. Oulunsuuntietä ei tainnut olla, Torpantie yhtyi Kajaanintiehen. Kajaanintietä kuljettaessa eteenpäin tulee Lämsänjärven alue ja pikkuinen Lämsänjärvi, minkä rannalla hiihtomaja oli. Talvisin hiihdin lapsena jopa useita kertoja päivässä Nokelasta hiihtomajalle. Silloin ei ollut, Mäntylää, Kaukovainio "loppui" Hiirosen vanhainkotiin ja Pohjantiekin rakennettiin vasta 70-luvulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kunnalliskodin sikalan aitaukset olivat törmällä radanvarressa. Jokseenkin vesitornin kohdalla, kaupungin puolella rataa. Lauta-aita, mutta niin harva, että siat näkyivät ja haju tuntui. Aidan ja ratamontun reunan välissä kulki kapea polku.
Vaikka en oululainen ollutkaan, kuljin usein siitä ohi, veljeni asui Koulukadulla ja toinen joen takana lähellä armeijan parakkeja, taisivat olla saksalaisten jättämiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäpä muistan misä oli Junneliuksen huvila. Siinähä se oli uiton päärakennuksen vieresä. Koskitielä, siinä, misä myöhemin katasteltiin autoja ja kuskikokelaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiiä nuista häkeistä, mutta Toppilansillan kupeessa hartaanselänpuolella on öljyvana. Haiseeki. Tulee kaupunginvarikon puolelta. muistaakseni siin oli lähellä oli 50-luvulla jonku öljy-yhtiön säiliöt. lieneekö valumia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillan tuntumassa oli kolmen öljyyhtiön varastot ja paikalliskonttorit = Gulf oli lähempänä siltaa toppilasta tullessa oikealla ja samalla puolen oli Esso nykyisellä puistoalueen paikalla ja Shell oli siellä Bertel Jungintien ( kiertotien ) ja Hartaantien melkein kulmauksessa siellä meni ennen sen niminen tiekin kun simpukkakuja nykyisten korkeiden kerrostalojen paikalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Synnytyssairaala sijaitsi siinä edelleenTuirantiellä olevassa sen suuntaisessa keltaisessa talossa (ellet sitten ole yli satavuotias, jolloin olet syntynyt vastaavassa paikassa Sonnisaaressa - sitä taloa ei enää ole).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Artturilaisena tiedän.Vuolevin autotallit oli Tarmontiellä Koskilinjojen varikkoa vastapäätä. Alasiirtola ( Artturi) on nyt Välivainio. Yläsiirtola on Puokkarin ja Kemiran (Typpi Oy) välissä.Läänin sairaala nykyinen Kontinkangas. En ole varma Vanhasta läänin sairaalasta.Itse synnyin Tuirassa Nukkelassa ja samalla tontilla oli niitä sairas osastoja .Rakennukset vielä paikallaan.Saksalaisten kasarmit oli nykyisen Alppilan paikalla.Koulukavereiden koteja oli niissä kasarmeissa.      Radan takana Tuirassa oli Pikku-Perliini ja Matriitti . Merikoskenkatu oli Huvilatie

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pojat elokuvassa häiritti se, kun sanovat menväsä vaikka karjasillalle, niin juoksivat väärään suuntaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aluksi erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Olin aikanaan ammattiliiton jäsen. Ei mulla valittamista, hyvin menee. Lue lisää...
ONNELLINEN.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/