Aloita uusi keskustelu

Kuinka minihautajaiset voi järjestää?

Aloittaja: Tarkan euron talous miettii jo nyt Kulttuuri 16.4.2017 17:43

Kuinka pienet hautajaiset voikaan järjestää? Olen sanonut lapselleni, että peijaiset ovat pois laskuista ja ilmoittelu lehdissä täysin pannassa. Eli ei mitään muuta kuin tuhkaus ja kaikki puheet ja kahvittelut heti pois eikä kenellekään etukäteen tietoa asiasta. Valittajille karkki suuhun ja nopeasti pois.

Jos joudut eläessäsi aiheen äärelle, kuinka niukan tilaisuuden voi järjestää tulematta paheksutuksi? Voiko mennä kirkon sijaan suoraan haudalle ja pyytää sen pakollisen seurakunnan palkollisen lukemaan Isä meidän ja se on siinä?

Voiko pienellä paikkakunnalla kilpailuttaa alan yrittäjät? Siis arkun/uurnan hinnat? Voiko kukkapuskat tuoda junassa etelästä? Voiko olla pitämättä peijaisia?

Tiedän tapauksen, jossa isohkon perheen nuori lapsi menehtyi äkillisesti. Ymmärrän täysin omaisten kiusaantuneisuuden, kun puolivieraita ihmisiä lappasi ovesta ja portista suurten kukkien kanssa ja itketti omaisia. He kärsivät tilanteesta eniten.

Voitteko olla edes tunkematta surun hetkellä taloon tai pihalle, jossa ette muutenkaan juuri piipahtaneet, saati eläessä auttaneet/tukeneet? Ja pliis! Ei virrenveisuuta, tekopyhät vanhat naiset!
Isäni kuollessa joku sukuun ilmeisesti kuuluva vanha nainen änkesi tupaan ja alkoi ohuella, kimeällä äänellä veisata virsiä. Kauhea tilanne, alkoi vielä siinä naurattamaan.

Kysyttyäni kuka veisaaaja oikeastaan oli, se piipitys loppui kuin seinään. Ei ole etäsukulainen enää tervehtinyt 10 vuoteen, saati käynyt. Pelolla odotellaan seuraavaa serenadia.

Mielestäni lehdissä ilmoittelut, ruokinta ja isot kukkaseppeleet ovat mauttomuuden huippu. Elossa olevat lapset ne rahat tarvitsevat, eivät hautausurakoitsijat saati kuolevien kukkien myyjät tai pitopalvelut. Lapset ovat tulevaisuutta, eivät tuollaiset hyötyjät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 65 viestiä

Minä haluaisin testamentata ruumiini hyötykäyttöön, ja se tapahtuisi polttamalla jätteenpolttolaitoksella. Siitä kaupunkilaiset saisi kaukolämpöä. Mahtaakohan tuo olla mahdollista Suomessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanat ihan kuin minulta,noin minäkin ajattelen ja lapsille ajatukseni esiin tuonut! Pois KAIKKI turhat puheet ja krumeluurit en ole eläissänikään niitä kaivannut! Amen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erosimme koko perhe kirkosta tietyistä syistä. Menimme naimisiin maistraatissa paikalla 2 lähintä omaista. Hautajaisjärjestelyistäkin on sovittu. Oma kantani, ettei yhtä ainutta kukkalaitetta, höpöpuhujaa tai tekoitkijöitä. Jos vainajalta jää rahavaroja niin hautajaisissa tulee juoda Koskenkorvaa ja pitää hauskaa. Kaverin bändi saa soittaa vaikka heviä jos sattuvat olemaan hengissä. Tuhkat Lappiin mielellään tunturiin - ja se on siinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistelenpa aikoinaan ysäriluvulla mainiossa "Villi Pohjola" sarjassa vainaja ammuttiin katapultilla järveen kalojen ruuaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kutsu vain pappi hautajaisiin. Tai jos et kuulu kirkkoon, jtä kunnan huoleksi ja jätä itse menemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Jos hautajaisista puhutaan , niitä ei tarvitse järjestää ollenkaan. Hoitaa vaan homman muuten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerro tästä vuokra-arkkuasiasta.Miten pitää toimia ja mitä se maksaa.En ole kuullut asiasta,mutta hyvä idea varmasti.Jostain olen saanut myös käsityksen ,että vainajan voi ensin tuhkata ja laittaa uurnaan.Sen jälkeen siunaustilaisuus läheisten kesken ja uurna maahan tai miten kussakin srk:ssa on järjestetty.Aivan laillinen homma,,,muualla maailmassa toimitaan usein näin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miniruumis, miniarkku ja mini ruumisautoksi. Ruumis käärinliinaan eli vanhaan mattoon ja hautajaiset nyyttikesteinä. Budhalaisena ruumiin voi poltella takapihalla ja tuhkan voi kaataa vaikka naapurin pottupeltoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelastusarmeija hoitaa minun hautaukseni ja juridiset toimet.
Lähiomaisia ei ole enää -kiitos Pelastusarmeijalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän Pelastusarmeija hoitaa, mutta vaatii kiitokseksi, että testamenttaat omaisuutesi heille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en kyllä haluaisi jättää mitään Pelastusarmeijalle, joka mielellään ottaisi perintöjä vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Radiossa pyörii koko ajan Pelastusarmeijan testamenttikierrosmainos. Olivat juuri siellä Oulussa, nyt kai Mikkelissä.
Mielestäni ihmisen pitää muistaa ennen kaikkea omia sukulaisiaan, olivat ne sitten lapsenlapsia tai joitain muita, ei pultsareita tai sellaisia, jotka tuhlaavat rahat heti.

Suku on ihmiselle se tärkein juttu, vaikka kihinöitä elämäntaipaleella riittääkin. Kyllä suvusta löytyy joku, jolle tuikata rahat. Menee verisukuun, ei maailman tuuliin.

Ja mikä sanoo, mihin se armeija ne rahat oikeasti käyttää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäskö laittaa viimeiseksi toivomukseksi, että se saa pitää perinnön, joka järjestää hautajaisetkin? Pienellä kylällä saattaisi tulla jopa tunkua hautajaisten järjestelijästä! Olisipahan juttuseuraa loppuaikoina, ei tarvitsisi yksin makoilla kuolinvuoteellaan! Olisi varmaan monenlaista pappia viimeistä voitelua järjestämässä, vaikka en kuulukaan mihinkään kirkkokuntaan. Pienellä paikkakunnalla kun tiedetään nuo omaisuusasiatkin tarkkaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman lähiomaisia ja testamenttia varat menisivät valtiolle. Entäpä hautaustoimet silloin !
Testamentissani on tarkoin määritelty kaikki hautaukseeni liittyvät asiat yksityiskohtaisesti.
Viime vuosisadan alussa oululaisilla oli kaksi hupia: käydä asemalla seuraamassa junantuomia ja käydä Pelastusarmeijan kokouksissa Kansankadulla - "Kävitkö kokkouksessa ?"
Sukulaiseni ovat aikoineen kuuluneet tavallaan Pelastusarmeijan ystäviin. Myös minä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoittaa omiin hautajaisiin muistopuheen, rehellisen sellaisen. Että niinkuin terveiset juhlakalulta. Saattaahan se suu loksahtaa monelta siinä soppalautasen äärellä auki. Inhoan maireita tekopyhiä lauseita. Annanpa tulla rehellistä puhetta elämästäni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mie ajattelin ihan samaa ja lisäksi muistitikulle musiikki, mitä pitää soittaa. Lisäksi lista heistä, jotka saa tulla hautajaisiin! Tämä paketti kuoreen, jonka joku jälkeläinen tietää ja avaa ennen juhlia. Minun hautajaisissa ei tarvitse surra, muistella voi halutessaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tornitalot ja korona

Hissit on tosiaan melkoisia viruspesiä. Kun joku sairas tai piilosairas aivastaa hississä, jää sinne leijumaan viruksia ... Lue lisää...
Ätshii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille