Aloita uusi keskustelu

50-kymppiset

Aloittaja: Ö Kulttuuri 22.7.2019 15:05

Onko joltain unohtunut matematiikka, kun näkyy olevan nykyään paljonki 50-kymppisiä, 60-kymppisiä jne. Näin 3-kymppisenä ihmetyttää, jos noita Metusalemeita tuntuu olevan kokoajan enemmän. Toisaalta ehkä olen vain huono ihminen, kun en ymmärrä "50-kymppisen" eli 500-vuotiaan elämänkokemusta? Vai onko tämä joku muoti-ilmiö taas, kuten "ketä"-sanan väärinkäyttö? Onko tuttavani 21-kymppinen täytettyään juuri vuosia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 26 viestiä

Eihän mainostelevisiokaan osaa oikein tavuttaa, miksi siis kenenkään tarvitsee enään opetella kirjoitustaitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi se kertakin riittänyt, osasit sentään tämän kirjoitusvirheen huomioida, kaikki eivät tätäkään osaa oikein kirjoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Juuri(kin) silleen. Jopa ns. ammattilaiset sekoilee ja tuntuu että oikeinkirjoitustaito on kadonnutta kansanperinnettä. LOL ja niinku...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin juuri. Luin Ylen tekstitv-uutisista, että ulkomaille maksetaan Suomesta eläkkeitä 600 000 miljoonaa euroa vuodessa. Se oli kuulemma vielä vain pieni osa kokonaiseläkemaksuista. Huimat on luvut ja eläkemenot uutisen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se elämä oli elämää silloin, kun me oltiin nuoria. Sinulla ei ole muuta kuin some. Meillä oli elämää ja sitä ei enää ole monellakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä oikein aloitustasi, mutta sen verran tajuan, että olet nuori ja haukut sinua vanhempia. Itse olen 50-vuotias ja olenpa onnellinen siitä, että en ole 30-vuotias. Olen kokenut, olen onnellinen, rakastunut, on kaikkea. Elämän kokemusta tai tyhmyyttä voi olla, ei kaikilla, elämä ei edes kaikille tuo viisautta. Oletko jotenkin elämääsi tympääntynyt vai kateellinen nuorekkaille ja viisaille ihmisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinun kannattaisi harjoitella kirjoitetun tekstin ymmärtämisen taitoa. Siis sitä, että mitä kirjoittaja oikein on tarkoittanut kun on sanansa noin asettanut.

Eihän aloittaja tuossa haukkunut ketään. Eikä osoittanut kateutta ketään kohtaan. Ehkä hän oli kuitenkin hieman tympääntynyt siihen, että niin monilla ihmisillä vaikuttaa olevan kovin huono kieliopin osaamisen taito. Aloittaja otti lopuksi myös kantaa erääseen eteläisestä Suomesta peräisin olevaan muoti-ilmiöön, joka kirjoitettuna näyttää ja puhuttuna kuulostaa pahalta. Mutta tuokaan kannanotto ei kohdistunut yhteenkään tiettyyn ihmiseen eikä ihmisryhmään.

Siis luehan aloitus uudelleen. Jospa näiden antamieni vihjeiden avulla voisit ymmärtää aloittajan sanoman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rappiota se on, koska ketä ei ole mikään murresana, kuten joku ölövi, vaan ihan yleiskielen pronomini

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuunteleppa Ismo Alangon viiskymmentä plus ja ymmärrät asoita vähän paremmin.
Väitän, että olimme se sukupolvi, joka sai elää ja tehdä asioita ilman ylenpalttista somepaskaa ja muuta vertailua olemattomaan.
Lujaa on menty, eikä hävetä yhtään, jokainen päivä on eletty, siksi elämä on.
Nykyinen somen normittama elämä on kovin erikoista ja keinotekoista. Hankkikaa elämä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä elämässä on varmaa ainoastaan kuolema, ja jokainen meistä vanhenee. Tulee sairauksia yms. Olen 55v, ylpeä siirä, rakastan heviä ja rokkia.. Ikä on vain ikä, mieliala on ihan muuta. Elä kuin vikmeistä päivää, sillä elät vain kerran, tässä elämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai niin huonosti on asiat siulla. No, minä 55 v nainen olen kyllä juurikin työurani kovimmassa kohdassa. On hyvä työ, ei pieniä lapsia enää hoidettavana, elämässä kaikki reilassa ja seksi maistuu erittäin hyvälle mieheni kanssa. Vanha en ole ja jokaisesta vuodesta olen enemmän kuin kiitollinen. Nyt on aikaa itselle ja harrastuksille. Kyllä minua hieman säälittää, jos 30 v pitää rueta nyt jo pelkäämään ikääntymistä noin paljon?! Mistä sinä sitä elämänkokemusta toiselta saat? Ite kuule se pitää hankkia ja sillä mennä eikä luulotella muita pistelemällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä ja illalla Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/