Aloita uusi keskustelu

ViherVasemmistosta vaalien voittaja...

Aloittaja: Tyyne Kotimaa 15.4.2019 08:35

... samalla kun persut ja muut oikeistoporvarit joutuivat tyytymään väheneviin kannatuslukuihin. Tulevaisuus on ViherVasemmiston ja nuorten naisten ja se on hyvä asia se... Vai mitä mieltä olet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 49 viestiä

Kun sinä käväiset seuraavan kerran ruokakaupassa, niin osta vihreä melooni. Kotiin päästessäsi halkaise se ja katsele sitä ihan rauhassa.

Vihreitä ja vihreätä meloonia yhdistää yksi asia:

Kumpikin ovat vihreitä vain ulkopinnaltaan, mutta tulipunaisia sisältä. Vihreät oli vihreä viimeksi Koijärvellä ja puolueeksi muodostuttuaan sen kaappasi äärivasemmisto.

Nykyään nuoriso ja koulutetut naiset huijataan äänestämään "vihreätä ihmisystävää" Haavistoa. Hän on ihan jotakin muuta kuin hänestä luotu mielikuva on. Haavisto on tulipunainen sisältä.

Ajatelkaa nyt ihmiset järjellä miettiessänne puoluekannatuksianne! Miksi te äänestätte ihmisiä, jotka ovat vain meidän kaikkien lompakoillamme. EU vie jo kaikki rahamme ja jos te päästätte valtaan vihervasemmiston, niin sitten pitää kaikkien elää velaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No vaalien voittajat olivat pienituloisten ja työntekijöiden asemaa sekä julkisia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita puolustaneet puolueet, jotka myös ovat vaatineet ilmastopolitiikan kunnianhimon tason merkittävää nostoa. Jotkut vain vastustavat tätä suuntausta...Miksihän jotkut pitävä vanhusten aseman ja elämän parantamista vouhotuksena?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Siis yksikään maahanmuuttaja ei ollut hyväksymässä suomalaisten sotaveteraanien ja kansaneläkeläisten toimeentulon heikentämistä, mutta niitä hyväksymässä oli peräti 38 perussuomalaista. Vaikka demareiden johtoasema jäi erittäin niukaksi ja persujen tulos huolettaa monia suomalaisia, ovat eduskuntavaalien suurimmat voittajat selvät. SDP, vihreät ja vasemmistoliitto kasvattivat sekä paikka- että äänimääränsä. Kannatustaan nostivat toisin sanoen puolueet, jotka ovat kuluneen vaalikauden aikana olleet porvarihallituksen sosiaaliturva- ja koulutusleikkausten äänekkäimpiä kriitikoita, ja jotka eduskuntavaalikampanjan aikana selvästi nostivat tasa-arvon ja kunnianhimoisen ilmastopolitiikan kärkivaatimuksiksi. Persujen vahva kannatus osoittaa kuitenkin, että vasemmistolla vielä on paljon työnsarkaa sen osoittamiseksi, että keisarilla ei ole vaatteita. Koko persujen viime vaalikauden eduskuntaryhmä oli mukana hyväksymässä pienituloisiin ja koulutukseen kohdistuvia leikkauksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykypersuila on sama puolueohjelma mitä Soinin persuillakin oli. Eli puolue on yhä sama vaikka muuta persut väittävät...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikähän tässä mättää?
Vihrät on oikeistopuolue, niin Haavisto julisti muutama päivä sitten. Mutta eivätkö he sitten olekaan "oikeistoporvareita"? [Ehkä kuiteskin isukki ja äiskä on?]
Oikeisto kontra vasemmisto -eroa ei voi kuitenkaan nyt tuon ristiriidan takia määrittää.

Niin tai näin, mainitsit persut erikseen, joten verrataan nyt vähän sitten siihen:

Ennen vaaleja Persuilla oli 17 paikkaa, saivat nyt 39, eli 2,3-kertaistivat paikkalukunsa. Eli lisää 22 paikkaa, eli lisäystä 130 %.

Ennen vaaleja Vihreät+Vassarit, oli 22 paikkaa, saivat nyt 36, eli 1,64-kertaistivat paikkalukunsa. Eli lisää 9 paikkaa, eli lisäystä 41 %.

Paikkamuutoksilla Persut siis peittosivat mennen tullen Vihervassarit, ja Persuja yksin on jo enemmän kuin Vihreät+Vassarit yhteensä. Näyttäisi siltä, että persut jo yksin voittivat vihervassarit.

Vaalien voittajana yleensä pidetään (ainakin minä pidän) sitä puoluetta, joka saa eniten paikkoja: SDP voitti, se sai eniten paikkoja...ja ryhtyy muodostamaan hallitusta. PS oli toinen, kun sillä on yksi paikka vähemmän kuin SDP:llä.

Vihreillä on nyt vaikea tasa-arvo-ongelma eduskunnassa, heillä edustajista naisia on 85 % ja miehiä vain 15 %. Ehkä Vihreitten olisi tämän vaalikauden oltava hissukseen tasa-arvo -asioista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väittämällä täysin päinvastaista Haavisto koittaa peittää todellisuuden. Haavisto on itse tulipunainen sisältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, hyviä pääministereitä vihreillä tyrkyllä !
Touko Aalto piti olla valttikortt,i jota hehkutettiin joka välissä.

Pekkakin puhuu niin mukavasti, että vaimo taisi äänestää jo sen takia !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eduskunnassa on kyllä oikeistolla enemmistö ja mm. Kokooomus sai yhden lisäpaikan.
SDP ei ole viellä ainakaan kasannut hallitusta ja ei ole ollenkaan varmaa että saako Rinteen tunari sitä edes kasattua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansa antoi vahvan tuen tehdylle politiikalle, porvarit 130 ja vasurit 70, soiko yhtään kellot?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta puolue joka voitti vaalit on vasemmistopuolue ja on nyt pääministeripuolue ja on nyt kasaamassa vasemmistoa miellyttävää hallitusta. Hih hih hii....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sdp ole mikään vasemmisto puolue..
Ne on pahemman kerran unohtanut työtä tekevän kansan ja tulos näkyy surkeana "vaalivoittona".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persuilla on pokeria väittää, että vain he ovat työväenpuolue joka hyväksyi kikyt sun muut duunareiden kyykytykset...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

puoluetta. Demarit koittavat vain olla ölöveinä 0,2%:in turvin. Hehee! Kaikissa vaalien jälkeisissä haastatteluissa demarit jaksavat muistuttaa olevansa Suomen Suurin Puolue. Jos peruussuomalisten nousu olisi saanut aikaa vielä päivän, niin voitto olisi tullut monella prosentilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulossa on sellainen matokuuri niin rikkaille, köyhille kuin vähävaraisillekin, että vasemmisto joutuu kääntämään takkinsa ja vihreät tarttumaan vesuriin, ettei tilanne ihan karkaa käsistä. Mutta tulevaisuus on nuorten, ollut aina ja ennenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi