Aloita uusi keskustelu

Varhaiskasvatuksen opettajien palkat

Aloittaja: Kotimaa 17.9.2019 09:53

Myös oulun kunnan alueella on tullut vastaan sellainen tosiasia, että auki oleviin varhaiskasvatuksen opettajien tehtäviin ja sijaisuuksiin ei löydy opettajia. Sen sijaan paikkoja joudutaan täyttämään lastenhoitajilla ja sosionomeilla, joiden koulutus sisältää pedagogisia opintoja vain murto-osan siitä, mitä varhaiskavatuksen opettajilla. Koulusta valmistuneet varhaiskasvatuksen kanditaatit jatkavat yleensä suoraan maisteriksi, osittain siksi koska pääsevät täten selvästi paremmille palkoille. Haluammeko me veronmaksajat vanhempina, että lapsemme saavat huonompitasoiset valmiudet päiväkodista pärjätä myöhemmin koulussa ja tätä myöten elämässä? Siis, hyvät kuntapäättäjät, nostakaa varhaiskasvatuksen opettajien palkat sille tasolle, että alalle riittäisi jatkossa motivoituneita ja osaamiseltaan korkeatasoisia varhaiskasvattajia, eikä päiväkodeista tulisi vain lasten säilytyspaikkoja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 33 viestiä

Hei. Varhaiskasvatuksen opettajan paikkoja ei "täytetä sosionomeilla". Näillä sosionomeilla on yleensä suoritettuna sosiaalipedagogiset opinnot, jotka oikeuttavat heidät käyttämään varhaiskasvatuksen opettajan nimikettä ja tämä näkyy myös heidän tutkintotodistuksessa. Eli ovat opintojensa laajuudessa verrattavissa täysin yliopiston kautta tuleviin kandeihin. Sosiaalialan ammattilaisena tulee myös enemmän osaamista koko perheen kanssa tehtävästä työstä ja ymmärrys siitä että varhaiskasvatus on myös tärkeä osa ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä. Itse maksan mielelläni veroni siitä hyvästä, että päiväkodissa on monialaista osaamista. Koulutustaustaan kyttäämättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosiaalipedagogia on eri asia, kuin kavatuspedagogia. Minä ainakin haluan oikean varhaiskasvatuksen opettajan eskarissa lastani opettamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oma ammattiliittomme on niin pässi että hehkuttaa opiskelupaikkojen lisäämisen puolesta! Palkat ja työolot kuntoon niin satoja jo valmistuneita ammattilaisia voidaan saada houkuteltua takaisin töihin. On todellista hölmöläisten peiton jatkamista kouluttaa ihmisiä alalle jolla joukkopako on arkea. Espoo, Vantaa, Helsinki mm.nostivat palkkoja, toivottavasti Oulukin tekee niin. Ja huom! Yksityisissä päiväkodeissa opettajan ja hoitajan palkat vielä huonommat kuin kunnalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunta-alan työehtosopimuksessa alin mahdollinen varhaiskasvatuksen opettajan palkka on 2367 euroa. 

 Helsinki 2594€ 

 Espoo 2610€ 

 Kauniainen 2661€ 

 Vantaa 2550€ 

 Turku 2418€ 

 Tampere 2434€ 

 Oulu 2389€ 

 Jyväskylä 2367

Hyvä että Oulu sentään 22e yli alimman mahdollisimman kunta-alan vakaopen palkan!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tahdosta se on kiinni. Mikäli Oulussa halutaan panostaa korkealuokkaiseen lasten varhaisopetukseen ja kasvatukseen, niin silloin palkkoja nostetaan. Tulee tuossa mieleen, kun Toppilan entisten öljysäiliöitten maa-alue putsattiin, niin hinta-arvio oli aluksi 40-50milj euroa. Kun se arvio nousi lähemmäs sataa miljoonaa, niin ihmeesti löytyi kaupungin kassasta rahat ja grynderit pääsivät taas rakentamaan kovan rahan asuntoja ja tienaamaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Näinhän se tuppaa olemaan. On mietittävä halutaanko pitää opettajat myös varhaiskasvatuksessa toki sitä arkea voi pyörittää myös muilla koulutuksilla. Rikkaus on kyllä moniammatillisessa työympäristössä etu kaikille mutta opettajuutta soisi arvostettavan kun tiedetään tieteellisen tutkimuksen nimissä että hyvä pedagogiikka on eniten ennaltaehkäisevää kun katsotaan lapsen kehityksen ja oppimisen haasteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On todella vaikea saavuttaa nykysillä resursseilla, oli oppiarvo mikä tahansa. Ylisuuret ryhmät, joissa tuen tarpeiset lapset (useampia samassa ryhmässä) samassa sopassa. Saa siinä olla melkoinen pedakoomikko, postin pakettilajittelijan saadessa samaa, reilun 15e:n tuntipalkkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä hyvän pedagogin on helpompi hallita sitä suurempaakin ryhmää kuin henkilön, jolla niitä taitoja ei ole. Osaamista löytyy myös tuentarpeisten kanssa työskentelyyn. Pedagogiikka ei lisää resurssia, mutta helpottaa ryhmän arkea. Ja sosionomitkin ovat vakan ammattilaisia ja päteviä, mutta eivät kaikki. Ja palkka on surkea, siitä ollaan kaikki samaa mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosiaalipedagokiikan kurssien sisältö on tyystin erilainen, kuin mitä kasvatuspedagokiikan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun tarhan tädit alkoivat leikkimään opettajia, oppimistulokset romahtivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opettajamitoitus?
Kestääkö kuntien talous lisärasituisia?
Houkutteleeko varhaiskasvatus hoitoalan työntekijöitä parempien ansioiden pariin?
Pitääkö varhaiskasvatuksen opettajalla olla käytössään kouluavustaja?
Mitä sosialidemokraatit ajsttelevat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä nyt kenkä puristaa, kun sinä et tiedä mitä sosialidemokraatit ajattelevat?

Yleensähän sinä tiedät sosialidemokraattien ajatukset paremmin kuin sosialidemokraatit itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lastentarhaopettajan palkka ei ole kiinni siitä, onko hänellä kandidaatin vai maisterin tutkinto. Kandidaatin tutkinto pätevöittää toimimaan lastentarhaopettajana. Jos haluaa päiväkodin johtajaksi, on oltava maisteri.

Palkka (n. 2300 e/kk) on todella huono, sillä koulutus on kuitenkin yliopistotasoinen alempi korkeakoulututkinto. Samaa palkkaa saat Prisman kassalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimitys on muuttumassa ja entiset lastentarhanopettajat ovat nyt varhaiskasvatuksen opettajia. Maisteriksi opiskelleet menevät usein koulun puolelle opettajiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varhaiskasvatuksen opettaja (vaikka olisi maisteri) EI pääse alakouluun opettajaksi, jos hän ei ole erikseen käynyt luokanopettajan opintoja! Se on ihan eri tutkinto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti aivan yleisesti katsotaan, että muihin ammateihin verratessa pitkät kesälomat kuittaavat osan opettajien huonommasta palkkatasosta. Ehdottaisinkin, että opettajat luopuvat ylipitkistä kesälomistaan ja työnantaja tulee varmuudella vastaan palkankorotusten muodossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille