Aloita uusi keskustelu

Uusi nimilaki sallii antaa lapselle aika erikoisia nimiä ? Hyväksytkö ?

Aloittaja: Muna-Peikko Kotimaa 23.8.2019 19:15

Vuodenvaihteessa tullut uusi nimilaki sallii lapselle annettavan neljä etunimeä ja nimen hyväksyminen on paljon väljempää. Vuodenvaihteen jälkeen ja jo aiemminkin lapsille on annettu Suomessa mm. tällaisia nimiä: Kapteeni, Timanttitiina, Peikko-Maria, Menninkäinen, Muna, Paavi, Muumi, Farao, Stalin, Joulu, Juhannus, Oksu,Massi,Olmi,Kaamos,Ruma,Pulla
Muru,Nokia,Likka,Lada,Hymy,Jaa,Kalja,Kossu,Olvi,Piri,Nauris,Kaali,Omena,Kookos,Muna,Kana,Kala, Peura,Karhu,Puuma,Pupu. Eräille kaksosille on annettu nimeksi ainakin Irkkuli ja Orkkuli. Hylättyjen listaan kuuluvat ainakin Jeesus, Jumala, Perkele ja Saatana, Betonia. Millä oikeudella kaiken maailman vatipäät saavat pilata lapsensa elämän pelkästään oman ideologian, tai vain idiotismin takia siihen asti, kunnes lapsi täyttää 18 vuotta !??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 30 viestiä

Otsikon perusteella ajattelin, että mitäpä se mulle kuuluu, mitä nimiä ihmiset antavat lapsilleen.

Jos kuitenkin kertomasi on totta, mielestäni lapsiasiavaltuutetun pitäisi ruveta töihin, ja heti. Onko hän puuttunut asiaan millään tavalla?

Myös vanhemmat vaikuttavat heitteille jätetyiltä, kipeästi hoivaa tarvitsevilta. Hehän kertovat nimivalinnoillaan, ettei heillä eikä heidän vastasyntyneillä llapsillaan ole enää mitään menetettävää.

Mielestäni yhteiskunnan pitäisi tarjota turvaa ja huolenpitoa näille ihmisille eikä paiskata jotakin tyhjänpäiväistä kieltolakia antamaan vaikutelmaa, että "homma on hoidettu".

Minua ihmetyttää kuitenkin yksi nimi, miksi se on kiellettyjen nimien listalla. Jeesushan on aivan tavallinen nimi erityisesti latinoilla niin kuin Mohamedkin on tavallinen nimi muslimeilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai sentään mitä tahansa aloituksessa mainittuja hyväksytä.
Sen tiedän, että yksi jalkapallohulluisä olisi antanut pojalleen nimeksi Arsenal. Pappi ei hyväksynyt, vaikka ihmeen paljon hyväksytään mitä oudoimpia.

Nyt on yli sata vuotta vanhojen junttinimien aika. Luultavasti ikivanhoista hautakivistä käydään hakemassa nimiä.
Nimien muoti kiertää. Joku nimiasiantuntija ennusti, että pian tulee 1940- luvun nimet muotiin, kuten: Seppo, Raimo, Pentti, Esko, Martti, Eero tai tytön nimiä: Liisa, Maija, Kaija, Pirkko, Pirjo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvien ja perinteisten suomalaisten nimien kutsuminen junttinimiksi lähinnä osoittaa omaa ilmeisen syvää ns. junttimaisuutta.
=//

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä noita nimiä on annettu ja läpi menneet. Sitäpaitsi pappi ei päätä hy äksytäänkö nimi vai ei. Nimien hyväksyttävyyttä valvovat maistraatit ja kiistatapauksissa asiantuntijaelimenä oikeusministeriön nimi lautakunta ratkaisevat mikä kelpaa mikä ei. Viimeinen sana on kiistoissa on korkein hallinto-oikeus. Sitäpaitsi lapselle voidaan antaa myös yhdistelmäsukunimi esim. Virtanen-Korhonen taikka Korhonen-Virtanen. Asian tekee myös vähän mutkikkaaksi se, että vuoden alusta Toinen vanhempi saa olla Korhonen - Virtanen ja toinen Virtanen - Korhonen. Eli kiistaa voi tulla kumpi yhdistelmäsukunimi lapselle. Lapsen nimeksi voi siis tulla vaikka Paavi Stalin Farao Muna Pohjankukko - Lauma. Nimilain uudistuksen myötä myös aviopuolisot voivat ottaa toistensa nimen taikka keksiä itselleen uuden sukunimen, vaikkapa Röllimetsä. Tämä on faktaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Korjaan, aviopuolisothan ovat tähänkin asti saaneet ottaa toistensa nimen, mutta nyt se on laajentunut koskemaan myös avopuolisoita, jotka ovat voineet keksiä itselleen uuden sukunimen esimerkiksi Röllimetsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimilautakunta on viimevuosina hylännyt nimiä jotka ovat aivan hulluja, esim. Ravenheart, Pasintero, Hukka, Karhukuningas, Lyricpoet, KingJames, Occo, Eevaingrid, Sweethoneybeebambi, Lucifero, Sälli, Eversti, Pinkbutterflytaina ja Xstina. Olisikin mukava kuulla millaiset erikoiset nimet ovat kauniita eikä lähinnä mielenvikaisten tuotosta !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotamme Poikavauvaa,jonka nimeksi tulee Pimputin,Pomputin,tai Simputin....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oi että kiva et laitetaan persoonallisia nimiä.
Mielestäni on kummallista käyttää näit tusina nimejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillä oikeudella saavat pilata jos vihaavat lapsiaan? Lapsia pitää tehdä jonkun tähden? Ei saa ehkäistä ja joka vuosi tulee uusi. Kautta-aikojen meillä psykiatrialla on ollut selvää että erikoisen nimen saaneella ihmisellä ei ole ollut terveet vanhemmat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En hyväksy. Erääseen uskonlahkoon kuuluvien lapsilla on todella ihmeellisiä nimiä, aikoinaan kirkkoherranvirastossa Oulussa oltiin tarkkoja nimistä - mutta tällä mafialla on omat papit jotka kastaa mitä vain, ei ne Helsingistä kylele ohjeita.
Saati kun lapsikatraan nimet oli samalla alkukirjaimella kuin koirapentueet. :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarvitsee kuitenkin jonkilaisen käsityksen lapsen ja lasten maailmasta. Saattaa nimen takia karahtaa suksi kiville jo alkutaipaleella jos vanhemmilla on tarvetta tulla huomatuksi. ja näitähän on. Tulee myös kalliiksi yhteiskunnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästähän on Johnny Cash aikoinaan laulanut tyyliin "se mikä ei tapa, vahvistaa".
Jospa joku niistä neljästä on siedettävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopineeko aiheeseen,lapsena kuulin tarinaa tytöstä jolle oli annettu nimeksi , Naima Muisto Matilda.
Saattavat löytyä nykyisestäkin nimipäiväkalenterista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun pappojeni nimet olivat Juho ja Elias, taas ne nimet ovat huippusuosittuja.
Juhoa on sanottu myös Janneksi, yhtä suosittu nimi tänään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

131 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille