Aloita uusi keskustelu

Työpaikka jossa työntekijät tarkoituksella lusmuilevat

Aloittaja: Palkka 50% työtehosta Kotimaa 19.7.2019 13:48

Olen ollut nyt muutaman kuukauden uudessa työpaikassa ja täytyy kyllä sanoa, että on aikamoinen muutos edelliseen työpaikkaan verrattuna. Tässä uudessa työpaikassa työntekijät tahallaan lusmuilevat ja tekevät työt selkeästi hitaammin kuin todellisuudessa pystyisivät. Usein tuntuu, että ei täällä paikassa kyllä palkkaakaan kuuluisi maksaa kuin ehkä reilut puolet todellisesta.
Edellisessä työpaikassa totuin tekemään oikeasti töitä palkkani eteen ja jotenkin nyt tuntuu jopa absurdilta, että palkka maksetaan näin paljon tehottomammasta työpanoksesta. Ei siinä minun puolesta omalta kohdaltani mitään, mutta mieleen vain tulee, että paljonkohan tällaisia taktisesti alitehoisia työpaikkoja maassamme loppujen lopuksi onkaan. Ei ole sen puoleen kummakaan jos tämmöisen tuottavuuden tiimoilta pitää tehdä maanlaajuisesti kikyjä sun muita ja sitten kärsivät kaikki työntekijät niissä muissakin työpaikoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 63 viestiä

Toimistotöissä vietetään paljon aikaa somessa. Tiedän yhden firman, jossa oli yritetty estää työkoneilla pääsy facebookiin, mutta työntekijät keksivät keinon kiertää se esto. Sitten on taas ammatteja, joissa ei oikein pysty lusmuilemaan, kuten bussikuski. Äkkiä huomaa, jos bussi ei liikukaan aikataulujen mukaisesti vaan seisoo jossakin huoltsikan pihassa. Monessa firmassa on laitettu autoihin gps-seuranta, jolloin näkevät, missä auto on. Ylipitkästä kahvitauosta soittavat perään ja pyytävät palaamaan työn ääreen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kymmeniä vuosia sitten joku oli neulonut villapuseroa, valtion paikassa. Kuinka lie nuo kuntien työpaikat.lepääkö työnippu pöydällä ja siinä väkeä kuulumisia kertoo. Huhuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haittatyöntekijä ja haittasuomalainen ovat käsitteitä, joista tulisi puhua enemmän.
Suomalainen on perinteisesti kova työntekijä. Siispä maassa maan tavalla tai ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, mutta jos se "haittasuomalainen" onkin perustavaa laatua oleva suomalainen. Eikö silloinkin pitäisi toimia "maassa maan tavalla", vai onko tapa se mitä kaipaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Monissa työpaikoissa tietyt työntekijät tekevät valtaosan töistä. Osa pyrkii vain lintsaamaan. Palkka on kuitenkin sama.
Joskus oikeudenmukaisuutta tuo työpaikkojen vähentäminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä töissä paljon keskustelua asioista ja pohditaan ja tehdään töitä. Aloittaja, miten se lusmuilu näkyy siellä töissä? Oletko aivan varma, mitä itse teet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päätetyöskentelytyöpaikat ovat kaikkein pahimpia lusmupaikkoja. Siellä vaan surffataan joko päätteen kautta netissä tai omalla puhelimella. On muuten kokemusta, todella kiva tehdä töitä niin kuin töissä kuuluu, kun toiset vaan surffaa netissä. Esimiehet ei puutu tähän, vaikka sanoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun kyllä pitää päätetyöskentelyssä tehdä ihan töitäkin. Varo vähän sanoja. Meidän firma ei pyörisi kyllä, jos me päätetyöskentelijät emme olisi tekemässä töitä. Kerrohan miten teidän työpaikka sitten pyörii??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän kuulostaa aivan kuin meidän menolta. Firma työllistää n. 200henkeä ja suorittavassa työssä saa lusmuilla ja nukkua niin paljon kun haluaa kunhan työt tulee tehdyksi. Eli siis aamuvuorossa ei välttämättä ole mitään työtä. Töihin mennään vaan tappaamaan aikaa pahimmassa tapauksessa. Oi kuulkaa, kyllä on käynyt mielessä että miksei voi olla kotona. Välillä toi homma tuntuu tältä osin kiusaamiselta kun pitää istua töissä vaikka kotona olisin ihan oikeitakin hommia tehtävänvä. Eipä toi yövuoro paljoa parempi ole. Iltavuorosta puhumattakaan. Niin ja on ihan yksityisen sektorin työpaikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkälaisen kultamunan yksityinen onkaan keksinyt kun ei toiset ytitykset ole syöneet markkinoilta pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa niillä muilla on enemmän luovuutta ja todellista osaamista, niin heidän ei tarvitse niska limassa tehdä kuten sinä.
Puurtajat ei monestikaan osaa kehittää työtään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän sen työn kehittämisen hoida työnjohto? Nysvärit on aikaa töissä. Ikäviä lusmuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten teillä kuluu aika siellä töissä? Itse varmaan viiltäisin kanavat auki siinä tylsyydessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja niinpä se aloittaja on taas tuollaiseen työpaikkaan on kärsimään hakeutunut.. varmaan lomittajaksi, joka tehokkuudellaan vakipaikkaa halajaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uudet näkee parhaiten mitä idiotismia suomalainen ahkeruus ja työelämä on. Kaikki itsensä tyhmäksi lukeneet pitäisi sanoa ensimmäisenä irti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

9.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/