Aloita uusi keskustelu

Tuntematon sotilas

Aloittaja: Itsenäinen Suomi Kotimaa 6.12.2018 14:33

Väinö Linnan Tuntematon sotilas Edvin Laineen ohjaamana on parhaimpia elokuvia mitä on tehty. Katson joka itsenäisyyspäivä Tuntemattoman sotilaan, joka juhlistaa koko päivän, kaikki kunnioitus edesmenneille ja nykyisille sotaveteraaneille unohtamatta Lottia ja Suomenhevosia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 80 viestiä

Tuosta Laineen Tuntemattomasta on tullut jonkinlainen pyhä evankeliumi itsenäisyyspäivälle.Jo riittää sen esittäminen. Vaikka Mollbergin Tuntematon tilalle jos kerran se pitää se esittää.
On se parempi kuin Laineen filmi. Näyttelijätkin ovat oikean ikäisiä. Kaikella tavalla se on parempi kuin Laineen, jonka filmi on vanhentunut ja aikansa elänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvää kannattaa aina esittää ja Laineen Tuntematon sotilas on loistava elokuva ja onhan itsenäinen Suomikin vanha jo 101, tuota sotaa ei voida enää käydä 2000 luvulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Louhimiehen ohjaamassa Tuntemattomassa sotilaassa on mukana sellaista, jota ei ole muissa. Tällä tarkoitan Rokan tarinaa, joka jossain määrin sisältyy Louhimiehen versioon. Rokan tarina lienee vaiettu totuus Suomessa, koska Suomen viranomaiset etsivät po. henkilöä sodan jälkeen Suomesta. Etsitty pakeni Ruotsiin perheineen ja eli siellä alkuun väärällä nimellä. Suomen viranomaiset eivät ole häntä tavoittaneet. Asia on juupas eipäs, riippuen historian tutkijoista, eli vaiettu asia, joka ei kestä virallista totuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ilman "Rennymaista" Pyrotekniikkaa tulos olisi ollut Katasrooffi!!
Muutama "Putoushenkilö",tai "KIMMO" ei olisi voinut pelastaa mitään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edvin Laineen tuntematon on loistava! Joka kerran siitä paljastuu uusia ulottuvuuksia ja huumori on loistavaa. Sodan itse kokeneet näyttelijät sisäistävät roolinsa uskottavasti. Muut versiot eivät ole kommentoinnin arvoisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiväthän Louhimiehen tuntemattoman näyttelijät ole oikeaa sotaa nähneetkään eivätkä pysty samaistumaan kuin Laineen näyttelijät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edvin Laineen tuntematonsotilas on ehdottomasti se oikea ja paras elokuva. Itse ihmettelen eniten sitä miten punikit ja siviilipalvelus miehet edes kehtaavt katsoa kyseistä elokuvaa. Koska tuskin se mitään heille antaa päinvastoin nostaa vihan tunteita sotilaita kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylinäytelty yltiöromanttinen, idioottimaisia kliseitä sisältävä surkea elokuva (kaikki versiot), jota kukaan itsenäistä ajatusta (lue älyä) tuottava ihmisolio ei halua katsoa eteenkään itsenäisyyspäivänä. Sairas perinne, jollaista en tiedä minkään muun itsenäisen kansakunnan harrastavan itsenäisyyspäivänä. Menettelee muiden elokuvaviihteiden seassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"idioottimaisia kliseitä sisältävä surkea elokuva, joita kukaan itsenäistä ajatusta tuottava ihmisolio ei halua" puheissaan toistella, kuten usein kuulee "oikeiden miesten suusta". Nämä ovat niitä jotka osaavat elokuvan roolisanat ulkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi meillä itsenäisessä Suomessa on valinnan vapaus, eihän näitä elokuvia ole pakko katsoa voi tehdä ihan muuta, vaikka lähteä lenkille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, Laineen Tuntemattomassa on käytetty myos aitoja armeijan TK kuvaajien tositilanteissa kuvaamia marssi- ja taistelukuvauksia siellä täällä elokuvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, ja itselle ainakin nämä TK-kuvaajien tallentamat materiaalit kolahtaa. Suomenhevosten antama panos ihastuttaa ja toisaalta vihastuttaa. Ihastuttaa kun nekin antoivat korvaamattoman panoksensa kommunismin ja bolsevismin patoamiseen ettei meistä tullut osa Neuvostotasavaltoja. Vihastuttaa että viattomat luontokappaleet joutuivat osaksi ihmiskunnan tähän asti järjettömintä selkkausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekniikalla pystyy tekemään mustavalkoista kuvaa ja monistaa sekä huijata miten vaan . Peilejä käytetään illuusioissa . Taustamaalaukset lavasteet. Äänitteet päällä. Kamera liikkuu ei välttämättä tausta. Ei edes uutiskuviin voi luottaa. ( Älkää vaan antako rahaa keräyksiin kun huijaavat) . Elokuva on kirjailijan keksitty tarina sodan ajoista eikä mikään tositarina edes henkilöt. Kuka ymmärtää sen vihan ja ahneuden määrän millä venäläiset hyökkäsi Suomeen tai osmanit ottomaanit Eurooppaan ?? Sulttaaneilla on ahneuden synti. Tosielämässä he ovat raiskanneet ja ryöstäneet aina . Kuten nykyäänkin jos ette jo ole huomannut sitä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en katso enää yhtään "Tuntematonta sotilasta". En kenenkään versiota. Sotaa näkee muutenkin liikaa TV-ruudusta. Ja mitäpä tuota itsenäisyyttä hehkuttamaan, kun EU on sen meiltä kuitenkin vienyt pala palalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kolmesta eri versiosta ei ole ymmärtänyt, mitä itsenäisyys tarkoittaa, niin turhaan Tuntematonta enää katsoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"EI kannata katsoa". Just niin. Siinäpä se .
Kirja ja Laineen Tuntematon on antimilitaristinen ja sodan vastainen, mutta monet katsoo sitä kuin komediaa, Rahikaisen ja Vanhalan huulenheitto jää mieleen parhaiten. ja tietysti Riitaojan pelkuruus, jolle nauretaan. Olisivat nuo naurajat olleet itse sodassa tai edes sodan aikaista sukupolvea, ei naurattaisi.

Laineen Tuntematon joutaa vanhentuneena ja aikansa eläneenä pois ja ensi vuonna 6.12. tilalle Mollbergin Tuntematon. Se on noista kolmesta paras.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Remonttiyrittäjät ja koko bisnesporukka yhdistyksellä ymmärtää ettei saatu maine ole sattumaa. Lue lisää...
Sori

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi