Aloita uusi keskustelu

Täytyykö vanhenpien korvata lapsen törttöily?

Aloittaja: Aulis Kotimaa 12.4.2011 17:53

Jos seitsämän vuotias lapsi aiheuttaa toiselle vahingon niin onko se vanhenpien lompakosta pois. Meillä kohta seitsämän vuotta täyttävä poika naarmutti naapurin uuden ja kalliin auton pellit kivellä. Teki pojan perkele kunnon naarmut lähes joka paikkaan mihin ylsi. Myös lommoja tuli. Kahakkaan osallistui myös naapuriperheen samanikäinen poika.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 90 viestiä

Meillä parkkipaikalla lapsi naarmutti auton,autossa oli vakuutus joka korvasi,omavastuu vaan piti maksaa.Tosin olisihan sen oikeusteitse voinut ehkä saada naarmuttavan lapsen vanhemmalta muttei viety sitä sinne asti.Aina kun on kyseessä alaikäinen,niin lapset korvausvelvollisia.Kotivakuutus on hyvä jos lapsi heittää vaikka kiven naapurin ikkunaan,ei maksa kuin oma vastuuden.Muutoin olisi tuhansia euroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaisissa tapauksissa kannattaa asia viedä oikeuteen jos vanhemmat eivät maksa ja jos päätös on se että lapsi on vastuussa teoistaan niin käräjäoikeuden päätöksellä voi laittaa kulut ulosottoon ootille kun lapsi tulee siihen ikään että velka alkaa konkretisoitua muhkeiden korkojen saattelemana tai jos päätös on että vanhemmat maksaa niin ulosotto on sitä varten että se toimii perien korvaukset kaikkia konsteja käyttäen ja se voi käydä vanhemmille todella kalliiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos lapsi ymmärtää tekonsa seuraukset, on lapsi vastuussa. Jos vanhempi on laiminlyönyt valvonnan tai kasvatuksen , voi vanhempi olla vastuussa. 7-vuotiaan kohdalla käytös on tuossa tapauksessa ollut jo melkoisen huonoa, koska 7-vuotiaan tulisi useimmiten jo ymmärtää teon seuraukset. Se ei kuitenkaan ole varmaa, tapauskohtaista, voi olla, että lapsi on tai ei ole korvausvelvollinen. Vanhemmat eivät voi valvoa 7-vuotiasta koko ajan pihapiirissään, valvontaa ei ole laiminlyöty, jollei kyseinen tai vastaava käytös ole ollut toistuvaa, sama pätee kasvatukseen. Teko kuitenkin kertoo kasvatuksen ongelmista, mutta se ei vielä välttämättä tarkoita, että olisi kasvatuksen laiminlyönnistä kyse.

Luultavasti lapsi on korvausvelvollinen ja vanhemmat eivät, koska lapsen tulisi itse ymmärtää tekonsa seuraukset. Toisaalta usein 7-vuotiaiden ei katsota olevan korvausvelvollisia.

Voi siten olla, että taho, jonka kohdalle vahinko on osunut, joutuu itse kärsimään vahingon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietysti kuuluu vanhemmille korvata oman lapsen tekemä vahinko. Meille kävi entisessä asuinpaikassa sama juttu. Lapsi naarmutti automme kylkeä, toiset lapset tiesivät kuka tekijä oli. Vanhemmille kerrottiin asiasta, mutta he eivät tehneet elettäkään korvatakseen vahingon, eivät edes pahoitelleet tai käyneet keskustelemassa asiasta. Naapurisovun vuoksi jätimme asian siihen, mutta vieläkin ihmettelemme vanhempien käytöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko sulla unohtunut opettaa lapselle toisen omaisuuden kunnioittaminen tai/ja tottelevaisuus omia vanhempia kohtaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Heittäydy köyhäksi niin ei tarvitse maksaa, yritä siirtää vahinko jotenkin veronmaksajien piikkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen kun on kateellinen ,niin se toivoo naapurin auton hajoavan !
Ameriikkalainen kateuksissaan aikoo hankkia samanlaisen.
Ettet vain pikku hutikassa ole puhunut tai ääneen toivonut naapurin uuden auton hajoamista ?
Asia on niin vanha jo ,että tällainen leikinlasku sallittakoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

millanen vakuutus teillä on ? kotivakuutus ? otappa selvää, lapsi on lapsi kuitenkin.. kerro kuin kävi ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai vanhemmat vastaa lastensa tekemiset, kuka muu? Vai ajattelitko että verorahoilla korvataan kurittomien kakaroiden teot!
Opeta lapsesi oikeille tavoille, tuhot vaan suurenee sitä mukaa kun "kullannuppu" kasvaa isommaksi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka se voi olla vanhempien lompakosta pois! Ei tule kuuloonkaan!
Valtiohan meistä ja lapsista vastaa.
Et vain ole huomannut, että siellä ne korvaussummat Jutan ja Jyrkin ensi vuoden budjetissa tulevat töröttämään entiseen malliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse korvata, jokaisella on suomalaisessa yhteiskunnassa täysi vapaus ilman minkäänlaista vastuuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On sanomattakin selvää jos alaikäinen lapsi teke vahinkoa vanhemmat korvaa. Voit ottaa myös vakuutuksen kyseisiä vahinkoja vastaan. Ei aivan normaali lapsi tuollaisia enää 7 vuotiaan tee mitä kirjoitit. Kannattaa käyttää lasta ADHD - testeissä jos epäilykseni osuvat oikeaan häntä voidaan auttaa. Teen ADHD - testejä vuosi tasolla 15 - 25 testiä ja tiedän mistä on kyse.

Se myös voidaan katsoa joissakin tapauksissa lieventäväksi asian haaraksi. Psykiatrin lausunon perusteella - psykiatrin lausunto on varmempi kuin, psykologin. Olen joutunut kirjoittamaan aina jonkun todistuksen vuosittain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoittiko minulle nyt aikunen ADHD - potilas? Monet potilaani tosin lapset hokevat tuota HEKO! HEKO! termiään. Olen miettinyt johtuisikko se taudin kuvasta? Tai PULTTI POIS OHJELMASTA . . . jota aikoinaan esitettiin? Vai ehkä kummastakin . .. . hmmmmm.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se valitettavasti on niin että huoltaja maksaa jos on laiminlyönyt lapsen vahtimisen,lapsen iällä ei ole väliä jos on alle viisitoista vuotias..Paikallaan seisova auto ei ole syyllinen vandalismiin.Mikäli et maksa ja asia menee käräjille niin ulosoton kautta voi naapurisuhteen muuttua niin että vandaalin perhe muuttaa kun asunto menee vasaran alle mikäli se on oma.Muuten se otetaan tilistä tai sosiaaliturvasta jätettävän pakollisen osuuden jälkeen lähtee ns.löysät pois niin kauan kuin naarmut on maksettu tai enintään 15v.Toivottavasti auton omistajalla on täys kasko joka myös maksaa, ei vahingon vaan tahallaan tehdyt naarmut.Siinä kun on ilkivaltavakuutus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen on lähtökohtaisesti vahingonkorvausvelvollinen eikä edim. Vanhempia voida pistää maksumieheksi asiasta jota ne ei ole tehneet. Mutta tuhotyöstä aiheutunut velka kasvaa korkoa ja odottaa täysikäisyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos sulla, toivottavasti on kotivakuutus, sovi auton omistajan kanssa asia, ja laita vakuutus töihin! Mahdollisen omavastuun auton omistaja maksaa mielellään, jos pojat yksissätuumin todistettavasti auton naarmutti.
Näin säilyy naapurisopu, jos sitä on ennestään olemassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

164 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Kerropa minullekin nuo yhteiskunnan hyvätuloisille jakamat sosiaaliavut ja kuinka yhteiskunta muutenkin auttaa hyvätuloi... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi