Aloita uusi keskustelu

Suomi rakentaa ilman valvontaa?

Aloittaja: Vastaava Hästääjä! Kotimaa 12.8.2019 21:25

Aikoinaan se kuului kuntien Rakennusvalvonnalle,mutta se koettiin turhana normistona.Edellisen hallituksen aikana.
Niimpä,nyt rakentaja voi ottaa vastaan itse itseltään vaativiakin kohteita.
Onhan meitä Vastavalmistuneita Insinöörejä mukana,mutta meiltä ei kukaan kysy mitään.
Vain Rahoittajaa kuunnellaan!
Suun aukaiseminen tietäisi uran loppua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 28 viestiä

Salaojia ei osata tehdä ja eristeet kastuu jo rakennusvaiheen aikana ja pakettiautojen kilometrikorvaukset vie viimeisetkin rahat rakennuttajalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa rakennetaan myös loistoristeilijöitä. Ei niitä mikään "Rakennusvalvonta" käy ikinä tarkastamassa. Silti ne seilailevat maailman merillä ja pahoissa myrskyissä, joita nämä tänne maalle rakennetut talot eivät kestäisi. Laivojen rakentajilla on oma valvonta. Laivan henkilökunta tarkastaa itse kaikki merenkulkuun liittyvät asiat ennen laivan lähtöä. Sen lisäksi on erityinen turvallisuuden luokitusjärjestelmä. Samantapainen järjestelmä on käytössä myös matkustajakoneissa, joissa voi matkustajia olla kerralla jopa 500-1000 matkustajaa. Lentokoneessa aina ennen lähtöä tarkistetaan koko koneen kaikki toiminnot. Rakennuksissa luotetaan siihen, että pelasihan se eilenkin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan niitä laivoja uponnutkin ja lentokoneita pudonnut myös rakentajien tekemien virheiden vuoksi. Eikös esim. vasta vuonna 2017 käyttönotetut Boeing 737 MAX 8 lentokoneet ole olleet lentokiellossa kun kaksi niistä putosi, niissä olleiden virheiden vuoksi. Rakennusalalla ongelma ei ole valvonta vaan se, että kun löytyy rakennusvirheitä niin ei löydy tahoa joka vastaa niistä (katso Yle A-studio 12.8.2019).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taviksen on palkattava asianajaja, joka valvoo ennen talon rakentamista, että säädetyt vakuudet on talletettu, ja oma valvoja pitämään silmällä, että talo myös rakennetaan säädetyllä tavalla. Jos tavis tästä huolehtii, niin menetyksiä ei tule, mutta jos ei, niin kukaan ei jälkikäteen vastaa mistään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Näin se on! siitä ne laajat homevauriot heti tai muutamen vuoden kuluttua johtuvat. Entisaikojen rakennukset ne ns. rintamamies talot ovat vieläkin hirsiltään ja laudoituksiltaan kovia, kuin salarakkaiden elimet. Vinttikamarin parisängyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä oli vain se ero, että sen rintamaiestalon olivat talon omistajat itse rakentaneet. Tiesivät miten se toimii ja miten sitä pitää huoltaa. Nämä nykyasukkaat tulevat taloonsa kuin pellossa elämään.. huoltoa ei välitetä tehdä kun kaikki voidaan panna rakentamisen syyksi - huono siivoaminenkin. Ja kohta sitten home haisee..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rintamamies taloista oli KAHTA pääversiota ne oli puolitoista kerroksisia. Ne olivat järestään hirsirunkoisia poikkeuksiakin oli. Ei niitä useinkan talonrakennuttajat itse tehneet niissä oli rakennusvalvojat. Ja homma piti hoitaa ammattitaidolla rakentajien osaajien toimesta. Sillä rahoituksesta huolehti suomen valtio! Niin oli Vennamon tuon hankken puuhamiehen ja ohjeiden toimeen panijoiden määräys. Toki jos talon tarvitsija osasi pykmestarin tai kirvesmiehen taidot . . mikäs sen PAREMPAA!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siihen aikaan kun rintamamiestaloja rakennettiin, ei rakennusvalvontaa ollut edes olemassa siinä laajuudessa kuin nyt. Puhumattakaan, että olisi ehtineet valvomaan rakentamista kohta kohdalta. Näin varsinkin maaseudulla ja pienissä kaupungeissa. Rakennustarkastajat kävivät kyllä tarkastamassa sokkeliraudoitukset ja antoivst ohjeita valutöille. Kyllä suuri vastuu jäi talon omistajille. Toki usein apuna oli joku kokeneempi kirvesmies varsinkin runkovaiheessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

NYT KIRJOTETAAN ! rintamamies talojen rakentamisesta ei yleensä rakentamisesta. Kun valtion rahoituksella silloin rakennettiin NIMENOMAN niillä työmailla valvottiin valtion toimesta rakentamisen laatua ja oikea oppisuutta. Tässä asiassa sinulla on tietämättömyyden aukko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rintamamiestalo on ikuinen remontti, ja huomaa hajusta vaatteissa ja hiuksissa sellaisessa asuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan jutustelua nämä tekstit tässä ketjussa.
Rakennusvalvonta on edelleen olemassa ja se on vain tullut tarkemmaksi mitä ennen.
On viranomaisvalvonta ja ulkopuolinen valvonta.
Kaikista valvontakäynneistä tehdään dokumentaatio ja niitä on säilytettävä lähes ikuisesti.
Jokaisen työmaan on myös itse suoritettava omavalvontaa, joka dokumentoidaan myös.
Täällä kirjoittelevat lämpimikseen, jotka eivät asiasta tiedä mitään.
Minä tiedän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellisuudessa etenkään viranomainen ei tee mitään valvontakäyntejä vaan ainoastaan tarkistaa, että paperit ja suunnitelmat ovat kunnossa eli lyö niihin tarkistusleiman, jotka sitten arkistoidaan eli virastoista on tullut käytännössä vain kirjastoja. Pääasiallisesti valvonta on siis ainoastaan omavalvontaa ja kannattaa katsoa mitä tapahtuu, jos rakennuttaja laiminlyö omat velvoitteensa maanantain 18.8.2019 A-studio "Puurakentamisen edelläkävijä laiminlyö takuukorjauksia ja asukkaat pelkäävät mittavaa laskua."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyttä potaskaa tuo.
Joutuu tilaamaan työvaihetarkastukset viranomaiselta.
Pakollisia ne ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät ne ole työvaihetarkastuksia vaan rakennusluvassa määrättyjä katselmuksia. Niistä yksi tärkeimpiä on aloituskatselmus, jossa myös pääsuunnittelijan on oltava vastaavan mestsrin ja rakennushankkeeseen ryhtyvän kanssa läsnä. Siellä rakennustarkastaja antaa ohjeita rakentamiselle. Ohjeiden noudattamisesta vastaa vastaava mestari ja töitä valvoo paikallisvalvoja(omakotityömaalla usein omistaja) Muita katselmuksia ovat esim pohjakatselmus, perustuskstselmus, runkokatselmus, muuttokatselmus ja lopputarkastus. Lopputarkastuksessa on pääsuunnittelijakin läsnä,utta välikatselmuksessa vain vastaava mestari. Lisäksi rakennustyömaalla on oltava kvv-työnjohtaja, joka vastaa LVI-töistä ja pitää niistä omat tarkastuksensa myös viranomaisten kanssa. Sähköpuolella on myös oma luvat omaava sähkötyönjohtaja, joka tarkastaa ensin asennukset ja tarkastuttaa sitten asennukset jollakin varmennustarkastudyhtiöllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta sanasi, sikäli että työvaihetarkastukset tehdään itse myös.
Mutta tilataanhan viranomaisilta myös työvaihetarkastuksia.
Esimerkiksi pommisuojan raudoitustarkastus.
Turhaa jankutusta tämä sikäli on, että ihan väärässä luulossa ollaan, ettei rakentamista valvota.
Kunnon yrityksissä se on moninkertaista ja läpinäkyvää.
Virheitä ei peitellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Rakennusvalvonta valvo muuta kuin sille kuuluvia asioita. Toki puuttuu asiaan jos katselmusreissullaan huomaa laiminlyöntejä tai joku tekee ilmiannon. Tärkeämpi väestönsuojan raudoituksen tarkastaja on raudoituksen suunnitellut suunnittelija, joka on vastuussa suunnitelmien oikeellisuudesta. Rakennustarkastaja katsoo vain päällisin puolin ja katsoo samallauotakin asioita työmaalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös tuo kuntien rakennusvalvonta ole ajettu alas jo ainakin 1990-luvun loppupuolelta lähtien eli tästä syystä Lipposen hallitus lopetti myös rakennustekniikan koulutuksen Oulun yliopistossa tarpeettomana. Kuntien rakennusvalvontavirasto ei käy enään edes rakennuspaikalla vaan se vain antaa lupapäätökset ja myös leimaa piirustukset, mutta mitään varsinaista rakennustarkastusta ei suoriteta kunnan toimesta. Rakennuksilla on siis siirrytty itsevalvontaa eli rakennutaja valvoo itse itseään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitatko, että Rakennusvalvonnan pitäisi valvoa "ettet revi rahojasi" eli et rakenna tai rakennuta taloasi väärin etkä jätä taloasi huoltamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kukaan ei ostaisi näitä ala-arvoisia pahvitaloja niin laatua olisi pakko nostaa. Ilmeisesti kuitenkin menevät hyvin kaupaksi. Suomalainen haluaa sekundaa halvalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Mistähän johtuu kaunasi oikeasti ay-liikettä kohtaan? Olet työnantaja joka on määrätty lakituvassa maksamaan lain mukais... Lue lisää...
tämä on jo vainoamis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.11.

Fingerpori

22.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/