Aloita uusi keskustelu

Suomalaiset SS-sotilaat

Aloittaja: Vieraan kypärän alla Kotimaa 8.2.2019 21:30

Olivatko syyllistyneet sotarikoksiin? En joutanut kuuntelemaan. Olen kyllä muutaman kirjankin lukenut vuosia sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 1572 viestiä

Me kaikki tiedämme , että kaikki ss-miehet tekivät sitä mitä Saksan sodanjohto halusi. Siitä ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä.
Siksi en ymmärrä tätä jappasua, kaikkenlaista selittelyä, asian kiertelyä ja uskomattomia selityksiä niiden toimista.
Vastaushan hyvin yksinkertainen ja selkeä eli tekivät sitä mitä esimiehet käskivät ja natsien teot me suunnilleet tiedämme.
Se on siinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksa maksaa eläkettä Belgialaisille SS sotilaille. onko meillä hoidettu sosiaalietuudet. vissiin ÄlyVasenmisto on pimittäny asian

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulepas, kun se on semmoinen juttu, että meidän ÄlyVasenmisto ei voi vaikuttaa siihen, kenelle Saksan valtio maksaa eläkettä, kenelle ei.

Eikä voi muuten vaikuttaa Noskekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saivatko suomalaiset SS-miehet sotilaseläkettä Saksasta, sillä ainakin belgialaiset, brittiläiset, sveitsiläiset ja ruotsalaiset SS-miehet ovat saaneet viime aikoihin asti sotilaseläkettä Saksasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tässä vaiheessa tuo asia kuuluu käytännössä vain omaisille eli eiköhän jätetä se suosiolla heille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaiken tämän uudelleen viritetyn keskustelun lomassa kannattaa myös muistaa se, että eivät kaikki saksalaiset sotilaat ja korkein johtokaan olleet Hitlerin ja hänen politiikkansa ihalijoita.
Jokainen tietää mikä oli Operaatio Valkyrie. Attentaatti Hitleriä vastaan 20.heinäkuuta 1944.
Yksi Valkyrien toimeen panijoista oli korkea-arvoinen upseeri
Claus von Stauffenberg.
Ikävä kyllä operaatio epäonnistui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä! Versailin sopimuksen jälkeen Venäjä oli rakentamassa Saksan uutta armeijaa,joka oli täysin ylivoimainen muihin verrattuna 1940.Toimittamalla Terästä,öljyä,viljaa jne. Saksaan.
1941-43 Saksa pääsi heittämällä Moskovan porteille,jäätyen paikoilleen.
Opetti samalla miten pitää sotia,jotta pärjää.
"Ainsansrubbenit" tappoivat ihmisä esim. sullomalla heitä kirkkoihin tms. rakennuksiin ja talot tuleen.
Venäläisiä joukkoja kujetettiin kohteiden ohitse,jolloin ei tarvinnut yllyttää hyökkäämään.Voin kuvitella,miten kävi ensimäiselle vastaan tulevalle Saksalaiselle.
Ps. Suomalaisen kuuluivat "Ainsansrubbenissa" ryhmään C.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Wow, 1500 vastausta aloitukseen olivatko suomalaiset SS- sotilaat sotarikollisia...

Sota näyttää olevan edelleen se johon palaamme ja palaamme määritellessämme omaa identiteettiämme. Osalle on täysin mahdoton tunnustaa sen mahdollisuuden todennäköisyyttä, että omat isovanhempamme olisivat samanlaisia kuin vastapuolen, ihmisiä sodassa jotka syyllistyvät virheisiin ja rikoksiin.

Se että sotaan ajautumisen (talvistota) tai sotaan hakeutumisen (jatkosota) (lapinsota) syyt saattoivat osin johtua isovanhempiemme virhearvioista, on yhtä vaikea hyväksyä, kuin omat virheemme. Siksi tarvitaan hyvää ja puolueetonta tutkimusta ja vanhojen myyttien murtamista, jotta seuraavalla kerralla ei tarvitsisi tehdä samoja virheitä, jopa rikoksia.

On täysin mahdollista, että osa SS- vapaaehtoisista tekivät juuri sitä mistä heitä syytettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

'Puolueetonta tutkimusta' - Tenavatähdelle sisällöltään tuntemattomaksi jäänyt termi. Sen tilalla on pakkomielteenomainen tarve alentaa sotaveteraaneja ja harmitella Suomen selviämistä II maailmansodan koettelemuksista. Suomen osallisuuden II maailmansotaan päätti tänne hyökännyt valtio, Neuvostoliitto. Ilman tuota hyökkäystä historia olisi ollut toinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

että kuinka Suomi olisi välttänyt Jatkosodan ja samalla selvinnyt vapaana ja itsenäisenä vuoteen 1945 samalla tavalla, kuin toteutuneen sotahistorian kautta. Kerropa se. Me odotamme mielenkiinnolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kerrohan sinä puolestasi, että tarvitaanko noin yleensä sodan voittamiseen naisten, lasten ja sotavankien murhaamista. Voisin jossain määrin hyväksyä natsi- saksan liittolaisuuden olosuhteiden pakkona, mikä muuten on ulkomaillakin yleinen tapa suhtautua suomen ja natsi- saksan liittolaisuuteen.

Ongelma vain on, että osa tiesi viimeistään siinä vaiheessa, kun itse oli todistamassa natsien hirmutekoja, niin silmien olisi pitänyt avautua ja osoittaa todellista rohkeutta kieltäytyä "sotimasta murhaajien ja ryöstäjien kaverina". Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, ei sotarikollisten hyysääminen pitäisi olla sallittua kenellekään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrätkö sinä nyt kirjoittavasi kuolleista ihmisistä? Annat kuolleille ohjeita ja kerrot mitä he tiesivät ja tekivät...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiukan taitaa Tenavatähti olla lapsellinen. "Kieltäytyä sotimasta murhaajien ja ryöstäjien kaverina". Uskooko kommentoija , että sota-aikana noin vain kieltäydytään palveluksesta tai esimiesten käskyjen noudattamisesta ? Enemmän realismia toivoisi kommentteihin, vaikka kuinka idealistinen haluaakin olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tenavan siteeraamassa "Hakaristin ritarit" kirjassa kerrotaan kuinka saksalaisupseeri haukkui suomalaiset suurimmiksi koskaan näkemikseen raukoiksi koska he olivat kietäytyneet teloitustehtävästä. Olivat siis kieltäytyneet tottelemasta esimiehen käskyä joka periaatteessa olisi pitänyt merkitä teloitustuomiota tai vähintään kurileiriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SS-vapaaehtoisten joukko-osastoissa sotilailla oli suuria vapauksia eikä pahoja seuraamuksia yleensä ollut, jos nyt ei suorastaan rintamalta karannut. Asiat hoidettiin puhumalla, diplomatialla, unohtamalla tai epäkelpona kotiuttamalla. Eihän Waffen SS:ssä ollut muutenkaan pokkurointia samaan tapaan kuin Wehrmactissa.

Paras esimerkki oli SS-Charlemagne, jossa oli koulutusaikaan kapinassa vähän yksi jos toinenkin porukka ja kaikesta mahdollisesta valitettiin, ranskalaiseen tapaan (lue esim. 'For Europe' -teos). Toisaalta saman divisioonan miehet olivat viimeisiä Berliinin puolustajia, täysin toivottomassa tilanteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On aika luontevaa, että natsi-Saksan armeijassa sotineilla suomalaisilla ss-sotilailla oli samanlainen toimenkuva kuin saksalaisillakin sotilailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen voi miettiä kummat ulkomaille lähteneet toimivat Suomen etujen puolesta Otto-Ville Kuusinen porukoineen vai Suomalaiset vapaaehtoiset SS sotilaat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät kummatkaan Suomen puolesta. Molemmat ovat toimineen vieraan maan etujen puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toki muun muassa Jokipii korostaa kirjansa otsikkoa myöten SS-pataljoonamme merkitystä Suomen etujen puolustamisessa, mutta tosiasia on, ettei se nyt aivan merkityksetön ollut. Kuusisen porukan toimet olivat puolestaan täysin maamme etujen vastaisia. Ero on huima.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Suomi pystyy turvaamaan hyvinvointivaltion, ja hyvät julkiset palvelut kaikille kansalaisille mutta ei tietenkään presii... Lue lisää...
Tenu Tane

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi