Aloita uusi keskustelu

PISA-tulokset

Aloittaja: Pavlov Kotimaa 3.12.2019 17:51

Onkohan kukaan opetushallinnon henkilö huomannut tarkastella tämän alati pinnalle nousevan PISA-menestyksen laskusuhdanteen olevan yhteydessä tiettyihin trenditietoisten opettajien kovin arvossa pitämiin suuntauksiin, joita lisääntyvissä määrin pusketaan SOTEN lailla käyttöön.
Puhutaan siis esimerkiksi tästä itseohjautuvuudesta ts. konstruktivismista saati inklusiivisesta opetuksesta.
Ideat ovat kauniita ja osin toimivia, mutta olisiko kuitenkin niin, että meillä täällä Härmässä heittäydytään edes rahtusen liian innokkaasti suoraan syvään päätyyn? Pitäisi ensin kokeilla, osaako uida ensinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 15 / 15 viestiä

Ohi mennen katsoin uutislähetystä, josta ruudulle läväytettiin suomalaislasten oppimista ns. Pisa- tuloskäyrinä vuosien varrelta ja täytyypä sanoa, että tulokset laskeneet kuin lehmänhäntä.
Ihmettelin vielä, miksi uutisissa hehkutettiin tuloksia hyviksi, vaikka käyrät osoittivat vallan muuta ja vieläpä kerrottiin, kuinka 2/3 pojista lukee vain silloin kun on pakko eli yritetäänkö meille kertoa muunneltua totuutta tästäkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä yritetään kertoa imartelevaa valhetta. Pisa -tulokset laskee, koska muu maailma viisastuu suhteellisesti. Heilläkin on nykyään mahdollisuus oppia esimerkiksi internetin kautta. Suomi on aina kuvitellut itsessään liikoja ja julkaissut valheita. Meillä ihmiset lukee kirjoja, jotta saavat jonkun pienen tiedon. Onko siinä mitään järkeä? Sillä ennen päästiin sitten pätemään.
Muistan kuinka esimerkiksi Suomen Puolustusvoimat oli maailman paras armeija, kun suomalaiset analysoivat asiaa ja motivoivat kansansa ihmisiä. Totuus on ihan toinen. Maailmalla armeijoita nähneenä voin sen ikävän tosiasian kertoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esimerkiksi Ruotsissa. Suomessa ruotsinkieliset lukiot pärjäävät hyvin. Kuinka monta prosenttia heillä on siirtolaisten lapsia luokissa/kouluissa oppilaiden määrässä, verrattuna suomenkielisiin kouluihin? Peruskoulu on avain hyvään jatko-opiskeluun. Hurjaa "meininkiä" katsoneena monikielisessä koulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laskusuhdanteen selittää osin ns. maahanmuutto. Oppimisvaikeudet korostuvat mahanmuuttajien kouluttamattomassa ja kieltä osaamattomassa osassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Taitaa lukuhaluttomuus sataa ns. persujen laariin. Mitä vähemmän lukutaitoa, sitä hanakammin maistuu valmiiksi pureskellut puolittotuus a'la populismi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se lukeneille maistuu kaikki kusetus. Eivät osaa kyseenalaistaa mitään. Lukemisen ongelmat lapsilla johtuvat keskittymisen ongelmista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pisa -tulos on maailmalla iso vitsi, jota me suomalaiset jaksamme jalustalle nostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pisa on maailmalla ihan oikeasti iso vitsi. Ei sen perusteella kannata mitään johtopäätelmiä tehdä. Vastikään siitä oli juttuakin silloin kun viimeksi Pisa-tuloksen sijoitus heikkeni. Suomalaiset on oman järjen käytössä melko loppusijoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkenna. Missä "maailmalla"?

Mikään ei ole helpomaa kuin tuollainen tyhjänpäiväinen "mutustelu". Esitä väitteellesi todisteet tai ole kommentoimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kait noin lukenut mies osaa itse hakea sen tiedon? Vai meinaatko lukea kirjaston kaikki kirjat sen tiedon saadaksesi?
Täällä ei julkaista linkkejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt osui lukenutta leukaan aika pahasti? Meneekö pasmat sekaisin, kun asiat ei olekaan niin kuin vanhoissa kirjoissa kerrottiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/