Aloita uusi keskustelu

Palkkojen halpuutustako

Aloittaja: Läsä Kotimaa 16.10.2019 06:17

Vai on S-ryhmä hommannut 50 kokkia Filippiineiltä! Aivan varmasti saataisiin työvoimaa Suomestakin jos maksettaisiin "säällinen" palkka, jolla tulee toimeen ja pystyy rakentamaan tulevaisuutta. Mutta kun ei niin ei, turha luulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 58 viestiä

Ihmisten tuontia Suomeen. Osin on kyse halvemmasta työvoimasta, se on saletti. Tässä on kuorossa on mukana nykyinen hallitus, aikaisemmin kokoomus havitteli muitten työllä parempaa tuottoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole kun S-ryhmä työllistää itse nämä henkilöt niin suomalaisen tessin mukaan maksetaan palkat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pelkästään S-ryhmää voida syyttää, sillä monet yritykset jo ajat sitten huomanneet kuinka halpuutetaan työvoima ihan kotimaisin konstein eli määräaikaisia putkeen halvemmalla ja vot, tulos nousee.
Katselin aamulla erään oululaisen yrityksen tuloskehitystä, jossa varsin selvästi näki, kuinka vakituista väkeä vähentämällä jopa 17%, tulos kasvanut kuitenkin edellis vuoteen huimasti.
Pelkäänpä pahoin, että Suomessa kasvaa tämä ns. pelolla johtaminen, jossa työntekijä joutuu luopumaan osasta palkastaan tai tekemään ylitöitä palkatta, että työpaikka säilyisi.
On varsin yleistä työnantajalta sanonta, että jos ei nämä järjestelyt kelpaa, tuossa on ovi, tulijoita tilallesi riittää tai työsi ottaa joku muu tehtäväksi, voit mennä.
On suorastaan kornia puhua ammattitaitoisten työntekijöiden puutteesta, sillä kysymys ei ole siitä, vaan haluttomuus maksaa työntekijälle kuuluvaa oikeaa palkkaa, jolla oikeasti tultaisiin toimeen.
Työnantajien moraali ja halu huolehtia työntekijän hyvinvoinnista painunut katastrofaalisen alas, jossa työntekijä nähdään vain rahareikänä, rasitteena ja automaattina, jonka on tuotettava hyvää tulosta yritykselle, halvalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Pääministeri Rinne sekä ministerit Harakka ja Ohisalo ilmoittaneet viime viikolla Suomen ryhtyvän käyttämään entistä enemmän halpatyövoimaa ja luopuvan tulijoiden taustojen ja ammattipätevyyden tarkistuksista eli SDP, SAK ja Vihreät maksattavan tämänkin hulluuden kovemmilla tuloveroilla, kellä suomalaisella enää on kunnollista työpaikkaa, ja syömävelalla. Se on sosialismia parhaimmillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoitat täysin virheellistä tietoa. Kukaan nykyhallituksen ministereistä ei ole ilmoittanut ajavansa maatamme käyttämään entistä enemmän halpatyövoimaa, vaan ainoastaan nopeuttaa työperäistä maahanmuuttoa aloille, joille ei jostain syystä saada rekrytoitua kotimaisia osaajia. Halpatyövoimaa työmarkkinoillemme ei haikaile kukaan muu kuin osa yrittäjistä, jotka haluavat saada halpatyövoiman mahdollistamana isomman osan firman tuotosta omiin taskuihinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Rinne,Harakka ja Ohisalo eivät aja sellaista kyykytyspolitiikkaa,kuin Sipilä ja Orpon kokoomus,tämä on totuus,siksi kokoomus istuu nyt oppositiossa,heidän rahanahneus meni liian pitkälle,yrittivät teetättää töitä ilmaiseksi köyhällä kansalla rikastuakseen vielä enemmän.Tosi röyhkeää toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

S-ketju meni juuri siihen samaan boikotti listaani, niin kuin moni muukin palkanmaksua välttelevä firma...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sinun pakko ole s-kauppoihin mennä, ei sinun ole pakko armeijaan mennä, ei sinun pakko ole kirkkoon kuulua jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskon - ei olen varma, että nykyinen kansanrintamahallituksemme hoitaa tämän suomalaisten kokkienkin palkka-asian kuntoon, kunhan saa ensin hankittua terveyskeskuksiin 1000 uutta hyvin palkattua lääkäriä ja 4000 hoitajaa, sekä täytettyä muut vaalilupauksensa, Aivan heti se ei tapahtune, sillä suomalaisten kokkien palkka-asia ei kuulunut vaalilupauksiin, Kärsivällisyyttä!
Tosin nuo filippiiniläiset ilmeisesti pystyvät rakentamaan Suomeen tultuaan tulevaisuutta, lienevät pienempiruokaisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostopoikotti s kaupalle kun syrjii suomalaisia
Muualta saapi samat tuothheet halavemmala ,iliman poonus korttia
Mien ainakhhaan ala syömhhään vilippiniläisten pöperöä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sinun olekaan mikään pakko, ei ole mikään pakko mennä armeijaan, ei ole mikään pakko mennä töihin jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

S-ryhmä varmasti maksaa suomalaisille kokeille työehtosopimusten mukaista palkkaa kuten laki vaatii. Se taas on eri asia, jos työvoimaa ei ole saatavilla Suomesta, niin tällöin on työntekijöitä saata ulkomailta. Hyvä esimerkki halpatyövoiman hankkimisessa on Espanja, joka pyrkii saamaan Ecuadorin kansalaisia Espanjaa, koska Eu:n lainsäädännössä on porsaanreikä, jossa pystytään mahdollistamaan halpatyövoiman hankkiminen sinne!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko koskaan kuullut vuokrafirmojen töistä ja heidän alihankkijoille välitetyistä töistä. Kannattaisi tutustua. Siitä on kaukana työsuhteen noudattaminen verrattuna siihen, että yritys palkkaa itselleen aidon oikean työntekijän.

Näitä paskaduunin tarjoajia riittää, joiden tarjoamilla sopimuksilla ei suomessa elä ilman valtion eli veronmaksajien tukia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se murheellista, että kansanrintamahallitusta myöten tänne kahmitaan siirtolaisia halpatyövoimaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun s-Ryhmä maksaa suoraan sen palkan niin suomalaisen tessin mukaan se menee, se voisi mennä myös suomalaiselle työntekijälle mutta kun karu totuus tänä päivänä on että osaa suomalaisia ei työ vaan kiinnosta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/