Aloita uusi keskustelu

Palkat julkisiksi, hieno juttu

Aloittaja: Rehellisyys maan perii Kotimaa 11.2.2019 18:22

Sitten näkee, että kuka valittaa turhaan olevansa köyhä ja kenellä taas on oikeasti takalisto auki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 13 / 13 viestiä

Ei taida suomi olla tällaiseen valmis. Kateutta esiintyy aivan liikaa ja työt jäävät tekemättä jos tietää, että naapuri tienaa euron enemmän kuin itse.

Näkeehän tuon jo joka vuosi, kun verotiedot julkaistaan. Aikamoista juttujen repimistä ja ihmisten riepottelua. Mitä se on sitten kun sama alkaa tapahtua myös työyhteisöjen sisäpuolella?

Tässä käy niin, että ne jotka ovat ansainneet ahkeralla työllä itselleen jonkun meriittikorotuksen, niin he tulevat menettämään sen jatkossa. Ja vain siksi, koska firman laiskimmat työntekijät niin vaativat ja vetoavat palkkatasaarvoon.

Samalla firma todennäköisesti tulee menettämään juuri sen kaikkein ahkerimman työntekijän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietysti palkkojen julkistaminen aiheuttaa kateutta, epäoikeuden mukaisuutta jne..., mutta itse mietin sitä, että tällä toimenpiteellä voisi oikaista ns. palkkaeroja, joista puhuttu vuosikymmeniä naisten ja miesten välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on tulospalkkaus eli urakkapalkkaus. Tämä koskee miehiä kuin naisiakin. Kaikki ovat samalla viivalla. On siis paljolti itsestä kiinni paljonko päivä/kuukausi liksaksi muodostuu. Siellä menee aika usein 65 kiloinen 165cm pitkä säännöllisesti kunnostaa huolta pitävä nainen heittämällä ohi reilusta satakiloisesta elämänkoulun käyneestä rapamahasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sillä on väliä mitä palkkaa tulee, kun omaisuus voi olla jotain aivan muuta ja sitä ei kukaan tiedä nykypäivänä mitä omistaa, kun niitä ei verotiedoista näe.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Siis minä ole matalapalkkainen, mutta en ole tyhmä, niinpä kuulunu ovat pienemmät kuin pöljillä elämän muille suorittajilla ja enemmän jää siis käteen menojen jälkeen, vaikka elän laadukasta elämää perheeni kanssa. Meillä ole hienoja autoja ja kulisseja, mutta meillä on esimerkiksi osake ulkomailla jota vuokraamme. Toki meillä hieno asunto on, siis sisältä hieno ja kodikas. Autokin jonkunlainen. Aikalailla menee fifty sixty menojen kassa sen osakkeen osalta, mutta saamme olla siellä aina talvet periaatteessa ilmaiseksi. Toki jos vuokraisimme talvellakin, meillä olisi enemmän rahaa, mutta sitten joutuisimme olemaan talven Suomessa, Oulussa, ja se jos joku on ankeaa ja kallista. Saattaa olla että menisi säästöt henkisen tyhjyyden paikkaamiseen ja ilman hakemiseen keinotekoisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ay liikehän tässä saa nokilleen kun jäsenistölle selviää miten valtavia palkkoja heidän jäsenmaksuillaan maksetaan liitossa löhöäville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sillä on merkitystä kuka on köyhä tai rikas,lakkojahan sillä saadaan aikaan,tällä tasapalkka lakia syötetään,huuhaa-ajatus koko juttu,ekä Persut ole olleet aloitteellisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin tulee onnistumaan. Jos tuleekin niin joutuu vaan kuuntelemaan kateellisten ulinaa. Jokainen tekee itse työsopimuksensa ja allekirjoittaa sen tai tai ei. Turha ulista muiden palkoista. Itse jos en ole tyytyväinen omaan palkkaani en ulise toisten palkkoja itselleni vaan pyydän palkankorotuksen ja jos ei onnistu niin vaihdan firmaan missä maksetaan enemmän.

Ulinoitsijat eivät tule saamaan koskaan parempaa palkkaa koska sitä palkkaa ei nosteta ulisemalla vaan töitä tekemällä. Ugh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tuosta voi nyt olla erimieltä kuka saa hyvää palkkaa ja kuka ei. Kyllä se tuo esimiehien nuoleskelu tuottaa isonkin palkan korotuksen. Olen ollut työnantajilla joissa on jaettu rahaa sisältäviä kirjekuoria ns. hyville työntekijöille lisä bonuksena sekä kaikki liikenevät palkankorotukset ovat menneet aina pärstäkertoimen mukaan. Ja kun on vielä sellainen työ missä ei voi oikein kontrolloida kuka saa mitäkin aikaseksi esim. paperinkääntäjät jotka huiskii menemään isojen paperinippujen kera joissa ei mitään tärkeää edes ole. Ja on niitä jotka ovat koulutettuja tiettyyn työhön ja niitä joilla ei koulutusta ja silti kouluttamaton saa huiskin enemmän palkkaa, no miellyttää esimiehen silmää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa työskennellä minihameessa ja tiukassa puserossa niin esimiehen silmää miellyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kyllä siinä tuntee ittesä ahdistuneeksi kun joutuu noissa lokeroissa asumaan mutta pakkohan se jossain on asua. Täytyy ... Lue lisää...
Metsä mökin Tonttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille