Aloita uusi keskustelu

Onko meitä turhaan peloteltu ilmaston muutoksella?

Aloittaja: Pohtija Kotimaa 13.5.2019 11:51

Yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston tutkimuksen mukaan ilmaston lämpeneminen on hyödyttänyt erityisesti Suomea, Islantia, Norjaa, Kanadaa ja Venäjää. Kärsijöinä ovat olleet ennestään lämpimät maat, joissa negatiivinen vaikutus kansantuotteeseen on ollut jopa katastrofaalinen. USA:ssa ja Kiinassa ilmaston muutoksella ei ole juurikaan todettu olleen vaikutusta.

Suomessa ilmastonlämpenemisen osuus bruttokansantuotteen kasvusta viimeisen 50 vuoden aikana on ollut 48 % ja Islannissa 92 prosenttia. Lämpenevä ilmasto pidentää kasvukautta ja parantaa ihmisten hyvinvointia. Negatiivisena vaikutuksena voidaan pitää eliöstön ja kasvillisuuden muutoksia. Uhkana tietenkin on lämpimistä maista tapahtuva pakolaistulva.

Mitä Sinä tuumaat Suomen osalta ilmaston lämpenemisestä? Onko siitä maallemme enemmän haittaa kuin hyötyä? Uhkaako meitä hallitsematon pakolaistulva? Onko meitä turhaan peloteltu ilmastonmuutoksen haittavaikutuksilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 158 viestiä

Tosiasia on ettei meille kerrota kaikkea, se että kertomatta jättämisellä estetään pakokauhu ja sen seuraukset. Kun eräs ydinvoimala tämähti niin seurauksista valehdeltiin hyvinkin karkeasti ettei ihmiset sekoaisi syöpäpelkoineen, seuraukset tiedetään tänäpäivänä mutta eipä niistä juurikaan puhuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdysvaltalaisten tiedemiesten mukaan merien pinta voi nousta 2 metriä ilmastonmuutoksen takia ja sadat miljoonat ihmiset joutuvat muuttamaan nousevan meriveden tieltä.
Olemmeko valmiit ottamaan heitä keskuuteemme asumaan, meillähän on lääniä mihin asettua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihervasemmiston historia on täynnä huikeita valheita ja ilmastonmuutoshuijaus on tavanomaista heille. Hölmö seillaiseen uskoo, kun historia on pelkkää valetta täynnä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkkaa Faktaa Pohtija!

Kiitos siitä:
Itsestäni ilmastonmuutos on vain progagandaa
jolla väistetään ihmiskunnan maailmanloppu.
Se on "makeanveden loppuminen"!.

Amerikka on jo ostanut kaikki Afrikan makeavesi altaat?

Koska makeaa vettä ei saa viedä enää tankeneissa se pullotetaan ja viedään amerikkaan.

Tulevaisuudessa Makea vesi tulee loppumaan!
Se on Fakta?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään luin uutisen, jossa luki, kuinka nuorille pitää saada lisää mielenterveyspalveluita, kun heille tullut ahdistusta ja masennusta, johtuen ilmastomuutoksen uhkasta.
Itse sanoisin, että nuorison ehdoton ilmastoteko on kerätä kaikki muoviroska yms. luonnosta pois, heti, tässä ja nyt, sillä vuosikausia seurannut, kuinka nuoret heittävät ostamiensa tuotteiden pakkausjätteet surutta kadulle tai luontoon, vaikka roskis olisi vieressä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Onkohan tuossa hiilijalan jälkiselityksissä mitään järkeä? Ilman saastuminen kertoo, että ilmassa on saastetta. Mitä merkitystä on keskimääräisellä yksittäisten ihmisten hiilijalanjäljillä, jos suurimmat saastuttajat ovat Intian tai Kiinan teollisuuslaitos.

Ilmassa on edelleenkin saasteita siellä eniten, vaikka tuo saasteen määrä kuinka jaettaisen kansojen väkiluvulla. Eikö silloin pitäisi koittaa puuttua näiden maiden saastuttamiseen sen sijaan, että höpistäisiin saastuttamisesta yhtä ihmistä kohti?

Ja että Sitrakin näpräilee jo tämmösiä laskelmia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Donnabionda (rekisteröitynyt käyttäjä) 18.5.2019 15:55. Kiinalla on lupa saastuttaa 2030 asti eli mitä täällä säästetään teollisuustuotannossa siirretään kiinaan tehtäväksi ja nimenomaan hiiltä polttamalla tuotettavaksi. Raaka-aineet viedään kiinaan ja takaisin öljyä suunnattomasti polttamalla. Siiten vihreetvasurit kampittaneet ydin ja vesivoiman tuotantoa. Vihreet tekee kaiken väärinpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on, mutta nyt ymmärrän mistä on kiikastanut. Vihreillä oli ongelmia eräässä Helsinkiläisessä ravintolassa, ei mennyt yksiin ruokalistan kanssa, sitä on oikein selvitelty somessa. Jos kerran lehmät söi laitumella tultaessa liikaa tuoretta ruohoa, tuli niille möyrytauti. Nyt päästään asiaan, kerta jotkut ihmiset ovat jatkuvasti nälissään, tulee joskus varmasti mielenhäiriöitä, tästä varmasti johtuu myös tämä ilmastonsuojelu, jonka takia halutaan verottaa kansa kivikauteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreet on pelotelleet meitä semmoset 50 vuotta poliittisella maalimamaloppuvaleilla. Aina on ennustukset menneet pieleen ja menne jatkossakin. Aina on pelastus muka sosialismia ja Neuvostoliiton mallin mukainen hirviövaltio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autoilu on vähentynyt ilmasto vouhotuksen vuoksi ja samalla valtion verotulot autoilusta vähentynyt ,nyt kun valtio on velkainen niin autoilua pitäisi lisätä vaikka 20 prosenttia niin valtio olisi velaton ,autoilusta tuleva vero määrä on 8,3 miljaardia eli melkein sama kuin ansioja pääoma vero yhteensä ja tuotamaton ja tappiolinen pyöräily lopetettava joka ei tuota veroa vaan vie sitä pyöräilyteitten rakentamisella ja kunnosa pidolla ,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisten määrä lisääntyy noin miljardilla 13 vuodessa. Eipä taida kasvihuonekaasujen mikään vähennys riittää, kun tulee uusia suita ruokittavaksi koko ajan vain lisää. Helpompaa voisi olla yrittää rajoittaa väestönkasvua vaii annetaanko luonnon hoitaa vähennys sitten joskus tulevaisuudessa inhimillisen katastrofin kautta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä, mistä puhut, on kielletyllä listalla, jopa meillä eräällä uskonto ryhmällä. Kehitysmaissa lapsi on mahdollisesti lapsityövoimaa ja vanhusten turva, kun muuta hankintakeinoa ei ole. Siis ihan tabu asia, jopa vihreille. Kyllä tosin luonto sen itse hoitaa, joko sotimalla tai eräänlaisilla taudeilla. Karmeaa sanoa, mutta taudit/sotiminen tekee ennalta ehkäisevää työtä, siitä niille kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä ilmastohöpötys on vuosisadan huijaus.
Sisäpiiri vaan haluaa rikastua määräämällä kansalaisille erinäisiä maksuja, nauravat takanapäin kuinka hyväuskoisiin kansalaisiin uppoaa kaikki valheet !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kerroppa miten ne ympäristöverot Suomen budjetista valuvat jollekin "sisäpiirille"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmaston lämpeneminen on ilmeisen tosiasia. Ehdottoman varmaa tietoa sen syystä ei kuitenkaan ole. Hiilidioksidipäästöjä kannattaa joka tapauksessa pienentää, vaikka varmuutta sen toimivuudesta ei ole.

Keinot ehkäistä nykyteknologialla hiilidioksidipäästöjä vaikuttavat vähäisiltä, eikä päästöjä tulla saamaan ajoissa kuriin. Esimerkiksi Saksa on investoinut ja investoi edelleen massiivisesti uusiutuvaan energiaan, kuitenkin sielläkin hiilidioksidipäästöt ovat kasvaneet eivätkä pienentyneet. Onneksi sään lämpeneminen ei ole niin paha juttu kuin fanaattiset puolueaktiivit ja luonnonsuojelijat ovat antaneet ymmärtää. Suomi ei ole pahimpien kärsijöiden joukossa.

Uusiutuvan energian käyttöönotto, sähköautot, tuulimyllyt tai lihan syönnin lopettaminen eivät tule ratkaisemaan päästöongelmaa. Nyt tarvitaan järeämpiä keinoja. On kehitettävä teknologiaa miten hiilidioksidi saadaan otettua savukaasuista talteen ja miten se voidaan varastoida. Kehittelytyössä on edistetty. Uusi teknologia pitää ottaa ensiksi käyttöön niissä kohteissa, joissa päästöt ovat suuria, tehtaissa, lämpölaitoksissa ja yleensä lämmityksessä.

Ilmastonsuojelu on muuttumassa fasistiseksi tai uskonnolliseksi ilmiöksi ja muistuttaa keski-aikaista anekauppaa. "Osta sähköauto, lopeta lihan syöminen, hanki metsäpala hiilinieluksi", niin pelastut!

Niin kuin tämänkin Juttupalstan kirjoituksistakin käy ilmi, monet ihmiset eivät enää usko pelotteluun. He näkevät tai haluavat nähdä merkkejä aivan toisesta suunnasta.

Ovatko sään ääri-ilmiöt tai luonnon katastrofit todellisuudessa lisääntyneet, ovatko jäät sulaneet tai maapallon lämpötila kohonnut, johtuuko lämpötilan nousu kasvihuonepäästöistä? Epäilyksistä huolimatta useimpien sydämissä kytee pelko ihmisten ja koko maapallon tulevaisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmaston lämpeneminen aiheuttaa yhä kiihtyvää, hallitsematonta pakkolaistulvaa.
Joten erityisesti persujen pitäisi olla huolissaan hiilidioksidin lisääntymisestä ilmakehässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luonto korjaa ihmisen- tai luonnon omaa tekemää virhettä, muunmuassa Lämpötilan nousulla jolloin CO2 imeytyminen kasvustoon lisääntyy.
Näin tasapainon säilyttäminen on luonnollista, eikä Lämpötilan nousu ole uhkatekijä vaan luonnon säätömekanismi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kukaan ei pelottele Intiaa ja Kiinaa, jotka saastuttavat ilmastoa todella rajusti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et tiedä Kiinan ilmastotavoitteista tai -toimista mitään ja siltä pohjalta päättelit ettei siellä tehdä mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi