Aloita uusi keskustelu

Onko meitä turhaan peloteltu ilmaston muutoksella?

Aloittaja: Pohtija Kotimaa 13.5.2019 11:51

Yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston tutkimuksen mukaan ilmaston lämpeneminen on hyödyttänyt erityisesti Suomea, Islantia, Norjaa, Kanadaa ja Venäjää. Kärsijöinä ovat olleet ennestään lämpimät maat, joissa negatiivinen vaikutus kansantuotteeseen on ollut jopa katastrofaalinen. USA:ssa ja Kiinassa ilmaston muutoksella ei ole juurikaan todettu olleen vaikutusta.

Suomessa ilmastonlämpenemisen osuus bruttokansantuotteen kasvusta viimeisen 50 vuoden aikana on ollut 48 % ja Islannissa 92 prosenttia. Lämpenevä ilmasto pidentää kasvukautta ja parantaa ihmisten hyvinvointia. Negatiivisena vaikutuksena voidaan pitää eliöstön ja kasvillisuuden muutoksia. Uhkana tietenkin on lämpimistä maista tapahtuva pakolaistulva.

Mitä Sinä tuumaat Suomen osalta ilmaston lämpenemisestä? Onko siitä maallemme enemmän haittaa kuin hyötyä? Uhkaako meitä hallitsematon pakolaistulva? Onko meitä turhaan peloteltu ilmastonmuutoksen haittavaikutuksilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 220 viestiä

Jäälauden jälkeen (n.10000 eaa) lämpötilan nousua seurasi kylmä jakso n.4000 vuotta sitten. Lämpötila nousi 1100-luvulle jota seurasi kylmä jakso eli pikku jääkausi 1600-1700 luvuille saakka. 1700-luvun puolivälistä 1800-luvun alkuun oli jopa 2 astetta lämpimämpää kuin pikkujääkaudella. Koko 1800-luku oli taas "normaalia" kylmempää, joka aiheutti mm. toistuvia katovuosia Suomessa. 1900 -luvun alusta taas lievää lämpenemistä. Nyt 2000-luvulla Ilmasto-olot vastaavat ennen "pikkujääkautta" vallinnutta lämpimämpää jaksoa, mutta ollaan vielä kaukana 6-7000 vuoden takaisesta voimakkaata lämpökaudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On peloteltu! Minäkin pelkään että ilmaston lämpeneminen pysähtyy ihmisten toimesta.Esim.+1C aste vähentää lämmityskuluja 5% joten mitä lämpimämpää sen parempi.Säästyy puuta,kaasua,sähköä ja öljyä valtavat määrät kun ilmasto lämpenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pahalta näyttää koko pallon osalta eikä siinä mikään maa selviä voittajana. Meidän lapsenlapset saavat niskaansa koko homman kun me kupsahdetaan alta pois ensin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otan tämän tutkimuksen yhtenä monista. Ilmastomuutoksessa on katsottava kokonaisuutta, eikä vaan Suomessa tulevia muutoksia. Koska ilmastonmuutos on tosiasia, niin meidän tulee ottaa täällä kotopesässämme huomioon se, mitä se tulee olemaan koko maailmassa. Jos lämpimissä maissa ennusteet ovat päinvastoin kuin Suomessa, mitä tämä aiheuttaa näissä kärsivissä maissa. Onko väestön vaellus tällöin todella huomattava , kun juuri näissä maissa on alhainen elintaso muutenkin. Jos kansainvaellus toteutuu, niin ei edes Suomi ole väestöräjähdykseltä suojassa ja ongelmat em.hyödyntäjiin jää todella negatiiviselle puolelle. Itse olen sitä mieltä, että ilmastonmuutos on otettava huomioon kokonaisuutena, emmekä todellakaan me suomalaiset säästy siltä, vaan päinvastoin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmasto muuttuu pikku hiljaa ja kaiken aikaa. Ei mitään uutta tässä suhteessa.Mahdollinen Golf- virran suunnan muutos voi viedä muutoksen toiseen suuntaan. Voihan se joku planeettakin törmätä, vai mitä? Silloinkin ilmasto muuttuu. Vihreet, nostakaa kaikki kortit pöydälle!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Aamulla kun heräsin eikä pihalla huojunut bannaani puut niin totesin: vihervasemiston vale uutisia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkeintä on että herroilla palaa rahaa kaikenlaiseen vouhotukseen.Aktiivimallin seurausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyötyä on. Kun rajan takana on jonossa tulevaisuudessa kaikki lähi-itäläiset ja etelä-venäläiset.
Pimeä ja lumeton talvi on myös kiva ja lajikato ja tautien lejiäminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Greta-profeeta tuli lievä takaisku,kun ilmastoasian edistämiseksi suunniteltu Nobelin Rauhanpalkinto meni sivu suun.
Ehkäpä pelottelu ei järki-ihmisiin niin kovin hyvin tehoakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää saada julkisuuteen julkisuuteen tiedot Turun proffien ilmastonmuutoshuuhaan kumonneesta tutkimuksesta. Tutkimus löytyy netistä. Ei ole ihme, että lehdistö ei julkaise tätä tutkimusta, koska monet puolueet ovat sitoutuneet ilmastonmuutoshuuhaaseen. Tiede muuttuu politiikaksi ja se on hyvin ikävä asia näin tärkeässä asiassa. Tilanne panee epäilemään muunkin tieteen salailua ja poliittista pelaamista kansan tappioksi. Lehdet julkaise tajutonta roskaa päivästä päivään, mutta elintärkeää tutkimusta salataan ja sensuroidaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkimukset todistavat kiistattomasti, että Suomi tulee pärjäämään ilmaston lämmetessä. Lämpötila asettuu jokseenkin Tanskan ja Pohjois-Saksan lukemiin. Ei huono!

Vilja ja puusto kasvavat. Hiili sitoutuu puustoon ja kasvillisuuteen, jonka seurauksena Suomi pääsee helposti ilmastotavoitteisiin. Ei tarvita juurikaan muita keinoja. Lisäksi Suomi tulee siinä määrin houkuttelevaksi, jotta osaavan työvoiman saanti turvataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät todista. Esimerkiksi metsät sopeutuvat hitaammin kuin lämmön ansiosta tänne leviävät niitä tuhoavat hyönteiset. Koko pohjoiseen sopeutunut luonto kituu ja kurjistuu.

Jollei sitten tapahdu se Golf-virran lämpenemiseen liittyvä skenaario, jolloin virta lakkaa äkillisesti virtaamasta. Sen ansiostahan meillä on täällä lämpimämpää kuin samalla korkeuspiirillä Alaskassa. Golf-virran pysähtymisen jälkeen meillä olisi nykyistä olennaisesti kylmempi ilmasto eikä maatalous olisi enää mahdollista Oulun korkeudella. Perämeressä olisi jäälauttoja keskikesälläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asettuu? Sinulla kun tuntuu olevan parempaa tietoa niin kertoisitko mikä on se lopullinen lämpötila mihin maapallon keskilämpötilan nousu pysähtyy?
Pitkä pimeä ja sateinen talvi. "Ei huono!"
Ja hiili sitoutuu puustoon joka yht'äkkiä onkin väärän kasvillisuuden vyöhykkeen olosuhteissa ja havupuut tykkää?
Eikä se lämötilan nousu siirrä Suomea täältä Euroopan periferiasta minnekään. Montako sellaista tutkimusta joista mainitset tiedät tai olet lukenut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt täytyy muistaa, että Suomi on pitkä maa ja jos Helsingin seudun sää muuttuukin Tanskan ja Pohjois-Saksan sääksi niin miten sitten käy esim. Oulun seudun, joka on n. 600 km pohjoisemmassa ja puhumattakaan Ivalosta, joka on Oulusta 500 km pohjoiseen. Sanoisin, että Suomi ei tule pärjäämään ja tänne voi tulla jopa kylmempää kuin nyt ja tuleekin koska me olemme matkalla kohti uutta jääkautta, joita aina silloin tällöin tulee tapahtumaan.
Kun mannerjäät ja muutkin jäät sulavat niin pohjoisen Atlantin vesi klmenee ja Golf-virta kääntyy aikaisemmin Itään, jolloin se ei enää lämmitä esim. Skandinaviaa kuten se nyt tekee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä kepulialueellahan "ilmastovouhotus" on "vihervasemmiston keksintö". Paalimuovit ja kodin jätteet savuaa samassa nuotiossa, jäteöljynkin voi kätevästi polttaa tai valuttaa maahan. Eihän ilmasto ja ympäristöasiat meitä koske. Eihän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan ihan näin?
Nykyisin tehdään hyvinkin vastuullisesti asiat myös täällä.
Ihan turhaa syyllistää ja esiintyä maailmanpelastajana, etenkään ilmanjärkeviä keinoja siihen.
Sähkö tulee töpselistä, maito kaupasta ja nyhtökaura sieltä samasta paikasta.
Niitä tulee vastustaa ja kovasti. Nälkä ajaa viimein katsomaan asioita realistisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutoshuuhaan on kumonnut pari turkulaista proffaa. He ovat sitä mieltä, että 6000 tutkijaa eivät ole hallineet matematiikkaa ja luonnontieteitä eli tutkimusalaansa, kun ovat saaneet aikaan IPCC:n haluamia ja vihervaemmistolle mieluisia tuloksia. Hiilidioksiidi on kierrossaan fotosynteesin kautta ilmiskunnan ikuinen energian lähde. Vihervaemmiston keskeinen ropakanta on aina ollut samantapaista, että ihmiskunta ei kestä kapitalismia ja aina tämä väite on kumoutunut itsekseen. Aina on ollut kiihkeitä poliittisia uskovaisia, joiden. Mielestä varakkaat ja lahjakkaat ihmiset vaaraksi ihmiskunnalle. Heitä ovat harventaneetMao, Pol Pot, Mussolini, Berija, Hitler ja Stalinin jne. Heidän vainoissa tuhottujen omaisuus on mennyt aina herrojen taskuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Kaleva uskaltaisi toimia vihreitä apostoliteta vastaan, niin juttu profeeoridta ja kehtorista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eino ....19.8.2019,8:59. Eikö Eino ole kuullut lehdistötueta. Se menisi leheltä ku lelelelta, ku tutkimusrahat rehelliseltä ja tetäväiseltä tiedemieheltä ilmastoasiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Reikäleipä sektorit evät ole oikea tapa esittää esimerkiksi CO2 kaasujen aiheuttaja periaatetta.
Sektori prosenteilla harhautetaan ihmisten ajattelu väärille urille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä ja illalla Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Palkkojen halpuutustako

S-ryhmä varmasti maksaa suomalaisille kokeille työehtosopimusten mukaista palkkaa kuten laki vaatii. Se taas on eri asi... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/