Aloita uusi keskustelu

Onko meitä turhaan peloteltu ilmaston muutoksella?

Aloittaja: Pohtija Kotimaa 13.5.2019 11:51

Yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston tutkimuksen mukaan ilmaston lämpeneminen on hyödyttänyt erityisesti Suomea, Islantia, Norjaa, Kanadaa ja Venäjää. Kärsijöinä ovat olleet ennestään lämpimät maat, joissa negatiivinen vaikutus kansantuotteeseen on ollut jopa katastrofaalinen. USA:ssa ja Kiinassa ilmaston muutoksella ei ole juurikaan todettu olleen vaikutusta.

Suomessa ilmastonlämpenemisen osuus bruttokansantuotteen kasvusta viimeisen 50 vuoden aikana on ollut 48 % ja Islannissa 92 prosenttia. Lämpenevä ilmasto pidentää kasvukautta ja parantaa ihmisten hyvinvointia. Negatiivisena vaikutuksena voidaan pitää eliöstön ja kasvillisuuden muutoksia. Uhkana tietenkin on lämpimistä maista tapahtuva pakolaistulva.

Mitä Sinä tuumaat Suomen osalta ilmaston lämpenemisestä? Onko siitä maallemme enemmän haittaa kuin hyötyä? Uhkaako meitä hallitsematon pakolaistulva? Onko meitä turhaan peloteltu ilmastonmuutoksen haittavaikutuksilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 210 viestiä

Pitää saada julkisuuteen julkisuuteen tiedot Turun proffien ilmastonmuutoshuuhaan kumonneesta tutkimuksesta. Tutkimus löytyy netistä. Ei ole ihme, että lehdistö ei julkaise tätä tutkimusta, koska monet puolueet ovat sitoutuneet ilmastonmuutoshuuhaaseen. Tiede muuttuu politiikaksi ja se on hyvin ikävä asia näin tärkeässä asiassa. Tilanne panee epäilemään muunkin tieteen salailua ja poliittista pelaamista kansan tappioksi. Lehdet julkaise tajutonta roskaa päivästä päivään, mutta elintärkeää tutkimusta salataan ja sensuroidaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkimukset todistavat kiistattomasti, että Suomi tulee pärjäämään ilmaston lämmetessä. Lämpötila asettuu jokseenkin Tanskan ja Pohjois-Saksan lukemiin. Ei huono!

Vilja ja puusto kasvavat. Hiili sitoutuu puustoon ja kasvillisuuteen, jonka seurauksena Suomi pääsee helposti ilmastotavoitteisiin. Ei tarvita juurikaan muita keinoja. Lisäksi Suomi tulee siinä määrin houkuttelevaksi, jotta osaavan työvoiman saanti turvataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät todista. Esimerkiksi metsät sopeutuvat hitaammin kuin lämmön ansiosta tänne leviävät niitä tuhoavat hyönteiset. Koko pohjoiseen sopeutunut luonto kituu ja kurjistuu.

Jollei sitten tapahdu se Golf-virran lämpenemiseen liittyvä skenaario, jolloin virta lakkaa äkillisesti virtaamasta. Sen ansiostahan meillä on täällä lämpimämpää kuin samalla korkeuspiirillä Alaskassa. Golf-virran pysähtymisen jälkeen meillä olisi nykyistä olennaisesti kylmempi ilmasto eikä maatalous olisi enää mahdollista Oulun korkeudella. Perämeressä olisi jäälauttoja keskikesälläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asettuu? Sinulla kun tuntuu olevan parempaa tietoa niin kertoisitko mikä on se lopullinen lämpötila mihin maapallon keskilämpötilan nousu pysähtyy?
Pitkä pimeä ja sateinen talvi. "Ei huono!"
Ja hiili sitoutuu puustoon joka yht'äkkiä onkin väärän kasvillisuuden vyöhykkeen olosuhteissa ja havupuut tykkää?
Eikä se lämötilan nousu siirrä Suomea täältä Euroopan periferiasta minnekään. Montako sellaista tutkimusta joista mainitset tiedät tai olet lukenut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä kepulialueellahan "ilmastovouhotus" on "vihervasemmiston keksintö". Paalimuovit ja kodin jätteet savuaa samassa nuotiossa, jäteöljynkin voi kätevästi polttaa tai valuttaa maahan. Eihän ilmasto ja ympäristöasiat meitä koske. Eihän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Onkohan ihan näin?
Nykyisin tehdään hyvinkin vastuullisesti asiat myös täällä.
Ihan turhaa syyllistää ja esiintyä maailmanpelastajana, etenkään ilmanjärkeviä keinoja siihen.
Sähkö tulee töpselistä, maito kaupasta ja nyhtökaura sieltä samasta paikasta.
Niitä tulee vastustaa ja kovasti. Nälkä ajaa viimein katsomaan asioita realistisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutoshuuhaan on kumonnut pari turkulaista proffaa. He ovat sitä mieltä, että 6000 tutkijaa eivät ole hallineet matematiikkaa ja luonnontieteitä eli tutkimusalaansa, kun ovat saaneet aikaan IPCC:n haluamia ja vihervaemmistolle mieluisia tuloksia. Hiilidioksiidi on kierrossaan fotosynteesin kautta ilmiskunnan ikuinen energian lähde. Vihervaemmiston keskeinen ropakanta on aina ollut samantapaista, että ihmiskunta ei kestä kapitalismia ja aina tämä väite on kumoutunut itsekseen. Aina on ollut kiihkeitä poliittisia uskovaisia, joiden. Mielestä varakkaat ja lahjakkaat ihmiset vaaraksi ihmiskunnalle. Heitä ovat harventaneetMao, Pol Pot, Mussolini, Berija, Hitler ja Stalinin jne. Heidän vainoissa tuhottujen omaisuus on mennyt aina herrojen taskuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Kaleva uskaltaisi toimia vihreitä apostoliteta vastaan, niin juttu profeeoridta ja kehtorista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eino ....19.8.2019,8:59. Eikö Eino ole kuullut lehdistötueta. Se menisi leheltä ku lelelelta, ku tutkimusrahat rehelliseltä ja tetäväiseltä tiedemieheltä ilmastoasiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Reikäleipä sektorit evät ole oikea tapa esittää esimerkiksi CO2 kaasujen aiheuttaja periaatetta.
Sektori prosenteilla harhautetaan ihmisten ajattelu väärille urille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelotellaan samoin kuin muillakin uskonnoilla. Ilmastosta puhuminen on Suomen valtiouskonto jolla etsitään aiheita korottaa veroja ja lisätä valtion kulutusrahoja joita voi sitten lahjoitella kehitysmaihin ilman vastiketta.Ps.Myös hyviä EU virkoja voidaan ostaa näillä verotuloilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmasto muuttuu se on selvä mutta mikä on ihmisen osuus siinä. Maapallon ilmasto on muuttunut moneen kertaan jo ennen kuin ihmistä oli edes keksitty ja siitä on todisteitakin. Nyt käynnissä olevalla ilmastonmuutoksella ollaan tekemässä bisnestä. Ihminen on tietysti osaltaan kiihdyttänyt prosessia, joka olisi tapahtunut ilman ihmistäkin ja tulee tapahtumaan vaikka kaikki autoilu ja teollisuus pysäytettäisiin välittömästi. Suomen ja muidenkin Pohjoismaifen osalta ilmaston muutos näyttää huonolta koska tänne tulee jääkausi kuten on tullut useasti aikaisemminkin. Koska jäätiköt ja mannerjäät sulavat muuttaa Golf-virta suuntansa kun ne sulavat tarpeeksi ja tänne Suomeen tulee kylmä. Oletteko koskaan miettineet miksi Grönlannin nimi on englanniksi Greenland eli vihreä maa. Tämä mielestäni kertoo, että se alue on ollut joskus sula ja tulee sulamaan nytkin.
Ilmastonmuutoksen suurin kiihdyttäjä ei ole teollisuus, eikä autot vaan se, että täällä maapallolla on liikaa ihmisiä. Meitä kekkuloi täällä jo yli 7 miljardia, joista ainakin puolet on liikaa. Tulemme näkemään muutaman kymmenen vuoden kuluttua sellaisen kansainvaelluksen, että ei ole ennen nähty. Afrikan väkiluku kolminkertaistuu niin silloin siltä mantereelta tulee ihmisiä meillekin niin paljon, että syntyperäinen suomalainen voi olla vähemmistönä silloin tässä maassa. Sitäkänmei onneksi allekirjoittaneen tarvi olla näkemässä mutta meillä on jo syntynyt kokonainen sukupolvi joka sen tule näkemään ja kokemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomasin ympäristövaliokunnan puheenjohtajan Hannu Hoskosen ? kannanoton: "Tämä ilmastovouhotus on karmeinta populismia, mitä olen urani aikana nähnyt ja kuullut. Lapsetkin otettu mukaan pelottelukamppanjaan." Tässä siis puheenjohtajan mukaan oikeaa populismia vihreellä maalilla sutattuna. No se on hänen näkemyksensä, jonka moni varmaan jakaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä lämpöisiä aikakausia tulee ja menee.Eikös Grönlantikin ole joskus ollut vihreä,nyt jäässä ja taas muuttumassa vihreäksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Geologian historia on täynnä mullistuksia ilman ihmisen syytä. Aurinko oikuttelee. Turun yliopiston kaksi tutkijaa ovat tutkimuksissaan päätyneet päivastaiseen tulokseen kuin vallitseva yleinen mielipide. Vastuullinen media vaikenee, vaikka luulisi jutun olevan jymyuutinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne papparaiset ole enää minkään yliopiston tutkijoita ja ilmastotieteilijöitä eivät koskaan. Polttotekniikan parissa tehty aktiiviura ei pätevöitä kahta harrastelijaa ilmaston prosessien ymmärtämiseen, saati ilmastotutkimuksen keihäänkärjiksi. Eikä Maaseutumedia julkaisualustana tuo tieteellistä uskottavuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaiken...18.8.2019,18:03. Nyt kyllä pomppasi. Nämä Proffat ova lämpö ja virtaustekniikan asiantuntijoita, joidenka ammattitaito on koeteltu. Mistäs muka tiedät heidän taidoistaan. Heidän ainutlaatuiset taitonsa näkyi siinä, että he paljastivat laskuvirheet ja huvittavat IPCC:n
hyväksymät laskujen heuristiset muuttujat, jotka ovat mahdottomia mitata luonnosta, joiden edes etumerkit eivät ole kenekään toedossa. IPCC on hyväksynyt plus etumerkit, vaikka asiassa ei ole todellisuudessa varmuutta. . Nämä proffat huomasivat, että Ilmatieteen laitoksella ei ole riittävää asiantuntemusta heidän laskujensa tarkastamiseen. Proffan laskut ovat julkisia ja virheitä niistä ei ole löydetty. Proffat ovat tehneet aiheen tutkimusta 4 vuotta. Huolestuttavaa näissä asioissa on se, että poliitikot tekevät päätöksiä tutkimuksien rahoituksesta, vaikka kyseessä on pohjimmiltaa kannatuksen tuottaminen tai oman mielipiteen tukeminen politiikan kisoissa. Huomoitavaa on, että nämä tutkijat ovat eläkeläisiä ja heidän taloutensa on turvattu, sillä nuori tutkija ei uskalla vaarantaa talouttaan, jos tutkimuksen tulos loukkaa poliitikkojan mielipiteitä. Tieteen vapaus on pahasti vaarassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläkkeellä olevan prof. Kauppisen ja lehtori Malmin käsikirjoitus ' No experimental evidence for the significant anthropogenic climate change ' ei ole tutkimus vaan pelkästään lyhyt, kuusisivuinen tarkastamaton käsikirjoitus, joka on laitettu nettiin arXiv - sivustolle. Prof. Timothy Osborn ja lukuisat muut tutkijat ovat löytäneet käsikirjoituksen materiaalista lukuisia virhepäätelmiä. Näitä arvioita voi lukea Climate Feedback - sivustolta. Arvioiden perusteella vaikuttaa siltä, että käsikirjoitusta ei voida pitää vakavasti otettavana tutkimuksena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Emeritus...18.8.2019,21:40. Kyseessä ei ole se tutkimus, vaan kyseessä aivan toimen tutkimus, johon täällä on viitattu. Se oikea on kooltaan 29 sivua ja katsoin juuri sitä hallussani olevasta kirjasesta. Tästä tutkimuksesta ei ole läydetty virheitä asiantuntijatasolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä siinä on, että pitää samat asiat hokea joka käänteessä?

Juuri päinvastoin. Hyvällä itsetunnolla varustetut sanoo ja tekee eikä meinaa. Valittajia täällä kyllä piisaa. Nämä harv... Lue lisää...
Sehän on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi