Aloita uusi keskustelu

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Aloittaja: mietiskellyt asiaa Kotimaa 19.6.2019 02:21

Suomi ja suomalaiset ovat maailman kärkijukkoa, kun ajatellaan osamista monilla aloilla: on digiosaamista, taitavia lääketiteen harjoittajia, on eteviä yrittäjiä, on ahkeria työntekijöitä, on vaikka mitä hienoa. Vai onkohan sittenkään niin? Työttömyys on korkea, valtionvelka on korkea, maahanmuuttajiin ei osata suhtautua siten, ettei sekin asia olisi ongelma. Onko täämä maa sittenkään niin erinomainen, kuin ymmärretään ja annetaan ymmärtää. Olemmeko vain aivopestyjä niin, että kuvittelemme olevamme parempia ja etevämpiä kuin muut kansat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 65 viestiä

Suomella menee huonosti mutta ei se keskiverto kansalaista paljon haittaa kun se ei ymmärrä sitä. Tämä maa on ns. PA ja sen näkee monissa paikoissa kuten esim. miten teitä ja väyiä kunnostetaan, jotka kuitenkin ovat toimivan kansantalouden perusta. Niitä kunnostetaan "hartiapankki" menetelmällä ja siksi nytkin Oulu-Kemi välisellä tiellä ei tapahdu juuri mitään kun rahat on loppu. Muukin julkinen infra rapistuu ja valtion omaisuutta on myyty tasaisin välein. Tänään uutisoitiin, että maassamme elintarvikkeet maksavat eniten Euroopassa. Tämä ei ole mikään ihme koska niiden elintarvikkeiden hinnoissa on veroja 42% eli melkein puolet. Uusi hallitus aikoi nostaa polttoaineiden hintaa (veroa) ja taas sekin korotus tulee asiakkaan eli meidän kaikkien maksettavaksi ja ruoan hinta vain nousee.
Milloinkohan tämän maan kansalaisilla tulee mitta täyteen ja se nousee barrikaadeille vastustamaan nykyistä menoa mitä nämä poliitikot pitävät yllä.
Tämä maa on melkein konkurssissa suuriin mittasuhteisiin paisuneen julkisen hallinnon ja riittämättömien vientitulojen puutteen takia ja jostain pitäisi pian löytää uusi Nokia, joka olisi taloutemme veturi. Nyt meillä ei sellaista ole, eikä ole näköpiirissäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitokset aloittajalle siitä, että puolankalaiset ja kaikki muutkin pessimistipertit saavat aiheesta valittaa kuinka kaikki on Suomessa huonosti ja muualla niin mahdottoman hyvin. Kun saa purkaa pettymystään täällä Juttutuvassa niin kenties siinä jollain jää pari juhannusolutta ottamatta ja pari tuhannen jurrissa suoritettua uintireissua jää väliin. Silloin on alkuviikosta muutama lapsi edelleen isän hellässä huomassa ja isäpappa tienaa roposia silmät punaisina perheensä elättääkseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietojärjestelmät ainakin julkisella sektorilla on täysin epäonnistuneita. Tälläkin hetkellä 600 lääkäriä tuijottaa "tiimalasia" ruudulla, koska järjestelmät tökkivät. Ennen lääkäri pystyi hoitamaan 4 potilasta tunnissa, nyt 2-3. Samaa koskee koko hoitohenkilökuntaa, joka joutuu kirjaamaan potilastiedot ylös. Ei tarvita lisää henilökuntaa, vain toimivat järjestelmät ja potkut nykyisten hankinnasta vastaaville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on liian byrokraattinen. Virkamiehet ajattelevat asioita liian suppeasti vain oman hallinnonalansa kautta. Esimerkkiä siiderin verotus. Viro ja Latvia rommauttavat veron, Suomi nostaa 41 %. Pelastuuko nyt suomalaisten ja maahanmuuttajien terveys? Tuonti räjähtää ja Suomen verotulojen kannalta "verovapaata" sidukkaa nautitaan Lapissa asti. Kuriositeettina mainittakoot että itseäni veronkorotus ei koske.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Se on juuri näin. Virkamiehet ovat sulle mulle työpaikan saaneita urpoja. Kaksoisraide pitää saada, niin päästään pohjoisestakin hakemaan alkoholia Virosta. Miten tilaaminen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maa, jossa järjestetään uudet vaalit vahvan korruptioepäilyn vuoksi.
Maa, jossa oikeistopopulisteilla vahva valta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin Ruotsilla työttömyys on alhaisempi, teollisuus monipuolisempi, urheilumenestyskin on parempi, jos sellaisesta välittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

plus laskeva työttömyysturva ja velvollisuus ottaa vastaan mitä työtä tahansa mitä tarjotaan ja kuten sanoit mistä tahansa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiasiahan on se, että osaaminen Suomessa ei ole huippuluokkaa, koska se kytketäänvain Pisa-tutkimuksiin, jossa peruskoululaisten osaamista verrataan muihin maihin. Miten on yliopistojen opintotasot verrattuna muihin maihin? Ainostaan yksi yliopisto yltää 100. parhaimman joukkoon. Se ei ole todellakaan hyvä tulos. Tästä johtuu se, että tutkimus on todella surkeaa verrattuna globaalisesti muihin maihin verrattuna. Ei peruskoululaisten opiskelutaito ennakoi samaa kuin yliopistoissa valmistuvien tieto/taito-osaaminen. Suomalaisten osaamistaso ei todellakaan ole maailman huippuluokkaa, vaan siihen on panostettava erilaisella koulutuksella, jossa oppilaat hyvin varhaisessa vaiheeessa tiedostavat oman opinahjonsa ja alkavat myös siihen panostamaan jo niinkin aikaisessa vaiheessa kuin peruskoulussa. Peruskouluvaiheessa suunniteltu opiskelu tähtää haluamaansa tieteeseen. Näin ei ole Suomessa kuten parhaimmissa yliopistovalvioissa muualla maailmassa. Todella muutosta opiskeluun tarvitaan, eikä luulla että joku Pisa-tulokset antavat mahdollsiuusden hyvään tulevaisuuteen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yliopistosta valmistuu pöljäksi lukemalla, ja se on juuri se suomalaisen kilpailukyvyn este.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on tai muuttuu huonoksi seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Muonio ja Enontekiö pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

186 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille