Aloita uusi keskustelu

Miksi aktiivimalli ei toimi?

Aloittaja: Leikkuria saisi tehostaa Kotimaa 27.8.2019 07:19

Nytkin on te-palveluiden sivulla monta työpaikkaa joihin ei vaadita välttämättä aikaisempaa kokemusta. Miksi nämä paikat eivät siltikään täyty, vaikka työttömiä on pilvin pimein? Pitkät ajat saattaa olla ilmoitukset ilman paikan täyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 128 viestiä

Tähän on yksinkertainen syy. Sipilä teki aktiivimallilla työnhausta ns.pakollisen, varmistuksen työttömyysturvan säilymiseen leikkaamattomana. Asia tuli ilmi, kun eräs yritysjohtaja sanoi työpaikkahakemusten kolminkertaistuneen, aktiivimallin tulon myötä. Hakemuksista on liki 70% vain ja ainoastaan pakosta lähetettyjä, eivät enää reagoi hakemustulvaan, kun suurin osa käsittelyystä ja vastauksista on turhia. Tämä kääntyi nuoria, juuri valmistuneita työhalukkaita vastaan. Hyvä Sipilä, vielä tämäkin laittoman kikyn lisäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimallihan toimii heti kun pannaan toimimaan. Jos ei töitä oteta vastaan niin tuet pois. Kyllä seuraava sukupolvi näitä siivellä eläjiä jo uskoo että jotain on itsekin tehtävä. Nythän vaan ei ole pakko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen kuin ihan repeät työ innosta, niin jos sitä työtä ei vaan ole, niin paha siinä on myöskään töihin lähteä. Ei siinä auta mikään malli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Voiskohan syy olla siinä että työvoima on vain niin laadutonta ettei työpaikat täyty?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisi syy olla työnantajassa, joka kuvittelee että 9€/pvä riittää palkaksi. Ja loput hoitaa Kela.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimalli oli aivan loistava idea. Aktivoidaan työttömiä töihin. No... ideasta toimivaksi malliksi ei ole, koska työkaluja TE-palveluiden työntekijöille ei löytynyt, joilla olisi pystytty ohjaamaan työttömiä hakemaan ja motivoitumaan pienistäkin pätkä töistä .Soitto kolmen kuukauden välein työttömälle: että mites menee? samalla tavalla seuraavat kolme kuukautta.
On totta, että TE-palveluiden sivuilta löytyy paljon työpaikkoja puhelinmyyjille, kokeille, lähihoitajille, siivoojille jne. Lähdeppä siinä sesonkikokiksi tunturiin. Maksa kallista vuokraa tunturissa ja kotikaupungissa (ei kannata luopua vuokrakämpästä, mistä sesongin jälkeen uus kämppä).
Itsestähän kaikki lähtee. Ymmärrän hyvin työttömiä jotka turhautuvat hakemaan töitä kun ei saa töitä pienellä palkkatoiveellakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä kirjoittelee Mamman Pojat ja Tytöt joilla ei minkäänlaista käsitystä tosi asioista,kirjoitellaan vaan mutu tuntumalla ja mitä naapurin,naapurin mammat ja papat kuulleet kyliltä,kas kun Persuja ei syyllistetä tähänkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... Että kotona on kivempaa. Jos elintaso ei työssä ollessa nouse, miksi myydä vapaa-aikansa pilkkahintaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ei ole aitoja työpaikkoja,joiden palkalla elättää itsensä ja muut "Läheltä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksikään dosentti ei ole kyseenalaistanut aktiivimallia. Vain SDP:n politrukit ovat päättäneet tuomita aktiivimall. Rinteen hallits ei voi lopettaa aktiivimallia, koska alqkäki on edessä ja se lopetus muistetaan seuraavissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Krista Kiuru piti aktiivimallin romuttamista viikon juttuna. Kiuru itse aiheutti YLE-veron syntymisen kahdessa viikossa 2011. Se oli Kiurun juhla-aikaa. Kiuru vastusti koko sen seljän vuoden ajan Sote-uudistuksen syntyä ja ilmeisesti nykyhallituksessa puoli vuotta. Olisi kannattanut pitää vauhtia ja hoitaa näitä asioita heti kersällä. Nyt on liian myöhäistä, kun persut ovat syöneet hallituksen kannatusta ruton lailla. Joka puolella soi Perussuomalaisten joulukellot kajahtavat ja lapsikuorot ylistävät klooria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dosentti olen tuominnut aktiivimallin pelkäksi leikkuriksi,työpaikat jotka on aktiivimallilla luotu on nämä 1h/viikko töissä katsotaan työlliseksi,vaikka saavat edelleen työmarkkinatukea.Eli Sipilän hallituksen työllistäminen oli täyttä valetta.Rinteen hallitus lopettaa leikkuri aktiivimallin ensivuoden alusta,nyt olet lukenut Dosentin totuuden aktiivimallista,niin älä enää anna kenenkään vääristellä sitä mitä on aktiivimalli leikkuri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Uudenmaan, Kymenlaakson, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

En muuttais lokeroon enään millään tuli joskus 80 luvulla sitä kokeiltua suorastaan hirvittäviä paikkoja. Lue lisää...
KJ J

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/