Aloita uusi keskustelu

Mansikka maalle töihin?

Aloittaja: Mansikka Kotimaa 13.7.2019 17:33

Taasen tuli uutisissa että suomalaisia ei saa mansikan pomintaan. Suomalaisten halu Mansikkamaalle on vähentynyt 1990 luvusta lähtien. Mansikat jäisi peltoon ilman ulkomaalaisia työntekijöitä.
Tuossa luin lehdestä kun joku poimii 17€ edestä tunnissa, ja taasen hitaampi 10€ edestä.
Kyllä minua ihmetyttää tämä suomalisten " laiskuus". Vaan onko nyt liian hyvät avustukset?.
Tämä on kaiketi sitä vapaatakadsvatusta että ei vaadita nuorilta mitään.
Minusta on vanhempien aika katsoa peiliin, sieltä tähän tilanteeseen se syyllinen löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 177 viestiä

Jos ulkomailta ei tulis halpaa työvoimaa, mansikoiden poimimisesta jouduttaisiin maksamaan enemmän, jolloin työ kiinnostaisi esim. suomalaisia nuoria. Kuka tyhmä nyt menee kykkimään kuudelta aamulla mansikkapuskille ja viettää kahdeksan tuntia paahteessa, jos voi päästä sellaiseen kesätyöpaikkaan missä on kohtuulliset olosuhteet tai parempi palkka?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos saa yli 10€ tunnissa se on suomalaisten TES:n mukaista palkkaa. Jos Ukrainalaiset pääsee 17€ tuntipalkkaan niin minusta se ei ole huonosti.
Tutkikaapa eri alojen TES sopimuksista palkkataulukkoja niin tulette huomaan kuinka pienet palkat maillä suomessa on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy sanoa. Hittoon eu:sta, reikoille eikä saksalaispankkiireille yhtää rahaa eikä myös ulkomaalaisille/ulkomaille eikä "turisteille", sopeutumiseläkkeet hittoon + muu "kansanedustajien" tuhlailu, yritystuet, urheilusta (juosta voi ilman tukiaki), taiteesta (ilman taidetta elää ja voi netist katella kuvia ja kuunnella musiikkia). Eikä veroparatiiseihin omaisuutta. Mikset noita maininnut? Työtönhän se pahin onkin. Noista niistä säätöjä syntyisi eikä tarttis työhalukkaiden työttömien, opiskelijan tai muuten pienituloisen kituuttaa. He tarvitsevat rahaa elämiseen. Nuo muut mainitsemani eivät ole pakollisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menisin heti mansikkamaalle töihin. Voisivat laittaa työilmoituksia nettiin niin ihmiset hakisivat töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Paljonkos maksaa sopeutumiseläkkeet + muut mihin "kansanedustajat" työntää rahaa, eu, kreikat, saksalaispankkiirit, yritystuet, minne lie muualle tyrkkivätkään. Niin miten se työttömän pieni tuki menikään? Miksi hitossa et noista maininnut mitään? Ainii, ne työttömäthän ovat se kaikista pahin, jotka haluaisi TEHDÄ TÖITÄ, MUTTA KUN NIITÄ EI OLE!!!!!!! Eikö mene jakeluun sitten mitenkään? Järjestä töitä tai pidä suus kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä mansikkamaalla olisi työtä, eikö kelpaa? Ennen oli kelvattava tai oltava ilman rahaa. Kerran kun kotona tuli pyydettyä rahaa isä antoi pyykkikorin ja sanoi metsässä olevan rahaa, mustikoita joita kylän kauppias ostaa. Mulla on vieläkin kiikari jonka ostin marjan poiminnalla ja heinätöillä, jalkapallo ja puukko on kadonneet. Nyt vaaditaan opiskelijoille lomapalkkaa kun työnteko ei maistu. Nykyihminen ei tiedä köyhyydestä mitään, rahaa saa ilman työntekoa enemmän kuin sai 60 luvun työmies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliskohan kuitenkin niin, että vanhemmat tietävät millaista oli ennen ja voivat myös tietää millaista on nykyään. Nuoret ovat entisajoista ihan vain kuulopuheiden varassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ukrainassa 5kg mansikoita maksaa 5€. Meillä Suomessa sama määrä maksaa 35€.
Eli ei ihme jos rahalla on ostovoimaa 7x enemmän kun sitä käytetään on mielenkiinto tehdä töitä ihan toinen. Uskon että 3000€ kuukausipalkalla toimiva Suomalainen opettaja ottaisi mielellään kesätöitä 21000€ kuukausipalkalla, vaikka mansikanpoimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viron venäjän Ukrainan mansikkaa suomalaisena hinnan takia. Ja sekin ihme on että myyntikojuja luki Ukraina/espanja mustikkaa ja ne oli pensas mustikkaa. Että kyllä kaikkea yrittäjää vipeltää meillä . Ei osannut myyjä selittää että oliko ne nyt sitten Ukrainasta vai ei. Mutta varastavat kultakoruja että kannettee pitää huolta itsestään. Niin herneet on paksuja ja isoja mutta pahoja ja kahvila picnik myi venäläisvirolaista perunaa niin ruttotautista ja kuoret pyöreitä läikkiä. Ottakee suurennuslasi mukaan mitä syötte. Osta aitoa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenelläkään muulla kuin yrittäjällä ei ole mitään velvoitetta saada mansikat poimituiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta ei pimeästi. Palkasta maksetaan verot. Joku persu varasti mun kengät ostin kaupasta. Mikä se sellainen on. Selvisi että oli venäläinen. Ja toinen varastaa takkeja käy ravintoloissa varastelemassa ja ihmisten jääkaapista. Sellaisia perkeleitä eikun persuja että venäläiset näyttelee suomalaisia. Yksi oli transvestiitti. Munat veks. Tiedoksi lain kuuliaisille että työkkärin lisäksi saa tienata 300 kk . Persuthan lukee Raamatusta joka päivä ton roomalaiskirjeen kohdan 13 luku.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ahneus näitä elekkeellä olevia riivaa? Jos kotona on ruokaa pöydässä niin eihän nuoren tarvi mihinkää lähtiä mansikoita tai marjoja poimimaan. Jos poimii niin omaan pakastimeen terveyttä ajatellen. Ahneet eläkeläiset ajattelee kaiken rahan arvolla menneitä aikoja muistellen. Raha on huono mittari elämän laatua mitattaessa. Aina nuorta yllytetään että kun oikein paljon keräät niin voit ostaa nahkatakin tai jopa oman mopon. Ei ole nykyään mitään merkitystä noilla. Ajat on toiset ja muutamalla kympillä saa sen takin tai mopon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajat on toiset joo. Valtiolla on krooninen rahapula ja jokaisen tulisi osallistua yhteiskunnan ylläpitoon. Nahkarotsin saa halavalla, mutta jos se ei ole itse tienattua niin ei huva. Jos rotsin ostaa yhteiskunnan tuella niin mitäs siitä tulee jos kaikki vaan ostelee rotseja. Konkurssi siitä tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Valtiolla on krooninen rahapula ja jokaisen tulisi osallistua yhteiskunnan ylläpitoon."

Tokihan aloittajan ilmaisema huoli on todellinen, kuulin Kaisalta joka siivoilee 9-euroa + työttömyyskorvaus.palkalla valtionvarainministeriössä että siellä valtionvarainministeriössä ollaan huolestuneita kun mansikkaa ei ole varastoissa riittävästi ainakaan jos tulee kansainvälinen riisi, puhumattakaan että voipi tulla jopa kriisi. Ja se että ei mansikkata varastoissa riittävästi ole on asia joka täytyisi sitten aikanaan korjata ulkomaantuonnilla, ettei kävis niin kylmät että on plätyt syötävä ilman mansikkahilloa vain hitunen hienoasokeria plätyn päälle ripoteltuna.

Mutta siinä alussa lainattu on väärässä että työttömät ne muka taas kerran olis ainoina syyllisiä siihen että valtiolla on rahapula. Kun se valtion rahapula olisi helposti ratkaistavissa, jopa ilman mansikanpoimintaa.

Säädetään semmotti työnantajien aktiivimallilaki että aina jos kuka hyvänsä työtön on käynyt töitä jostain Oystä kysymässä mutta ei ole töihin sinne Oyhyn päässyt eli otettu eli siis sen työttömän työttömyys sen Oyn työtäantamattomuuden takia edelleen jatkuu, niin silloin se Oy eli työnantaja joka on aiheuttanut sen työttömyyden jatkumisen on velvollinen korvaamaan sen työttömän työttömyyskorvauksesta 4,65% 3 kk:den ajan valtiolle. Alkais ehkä pikkuhiljaa työpaikkojen availu kartellien sankareita eli suomalaisia työnantajia eli Oyitäkin aktiivisemmin kiinnostamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Säädetään semmotti työnantajien aktiivimallilaki että aina jos kuka hyvänsä työtön on käynyt töitä jostain Oystä kysymässä mutta ei ole töihin sinne Oyhyn päässyt..."

Ei kait siinä muutako lakia säätämään. Onnea matkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on tai muuttuu huonoksi seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Muonio ja Enontekiö pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

186 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille