Aloita uusi keskustelu

Maanpuolustustahtomme korkein on, vai onko?

Aloittaja: Kotimaa 8.2.2018 16:01

Kun yleinen linja ja tahto näyttäisivät olevan, että valtion roolin halutaan olevan vain erilaisten väkivaltakoneistojen (armeija, poliisi, oikeuslaitos) ylläpito verovaroin, niin pitäisikö myös puolustusvoimat yksityistää kokonaan tai osittain. Että meillä olisi puhdas vapaa- ehtoisuuteen perustuva palkka-armeija.

Kun hallitus haluaa yksityistää kaiken, miten ihmeessä tähän ideologiaan mahtuu ajatus kollektiivisesta maanpuolustushengestä. Hiukan kärjistäen, miksi keräämme lastensairaalaa varten yksityisiä lahjoituksia, mutta emme uusia hönöhornetteja varten. Miten yleinen asevelvollisuus enää istuu ajatus siitä, että olisi jokin yksi ja yhteinen isänmaa jota puolustaa. Lopulta se mitä puolustamme, on jonkun toisen tai oma omaisuus, mitä olemme saaneet haalittua elämämme varrella. On turha puhua suomalaisuudesta, kun sitä ei ole kuin perussuomalaisten vaalicloukaneissa.

Tämä nyt tietysti kuulostaa maanpetokselliselta, tai vähintään kommunistipuheelta, mutta pitäisikö meidän todella miettiä uusiksi maanpuolustuksemme. Että maksakoon nyt sitten jokainen niistä hönöhorneteista jos katsoo sen tarpeelliseksi ja kuolkoon kernaasti ns. isänmaan puolesta, mikäli siitä tarpeeksi hyvin hänelle maksetaan. Yksityisarmeija vain on looginen lopputuote meneillään olevaan yhteiskunnan uusjakoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 42 viestiä

Nato-keskustelu ainakin heikentää maanpuolustustahtoa, sillä jäsenyyden kannattajien on asiansa ajamiseksi pakko vähätellä kansallista maanpuolustusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan lähellä esimerkkejä maanpuolustuksen yksityistämisestä.
Ukraina lopetti yleisen asevelvollisuuden v.2013

Sitten,jostain syystä palautti sen v.2014

Suomessa on vahinkoa jo saatu aikaiseksi.On yksityistetty ainakin puolustuslaitoksen kiinteistöjen huolto ja siitä ilmeisimmin johtuu sairastumiset varuskuntien jäätyä "herran haltuun".
Myös muonitus on jätetty markkinoiden jyrsittäväksi ja lopulta pakkiin kolahtaa enää luu. Jos sitäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen ja Naton isäntämaasopimuksella, joka takaa Natolle rajoittamattoman sotilaallisen toiminnan Suomessa, on varmasti kielteistä vaikutusta suomalaisten maanpuolustustahtoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerropa se kohta sopimuksesta, jossa Natolle taataan rajoittamaton oikeus sotilaalliseen toimintaan Suomessa. Älä ähkylöi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä pohojanmaalla ollaan mieluusti kättäpirempää kourassa, ja varsinkin mielikuvissa, ja näissä maanpuolustushistoriaan liittyvissä fiktioissa, mutta paljon löyty kyllä soutumiehiä aikoinaan kun tosipaikka koitti, sanovat historiankirjoittajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Minkä maan? Ruotsi/Venäjä sopi asioista aikoinaan 1809 ??.
Kuka oli myyjä? Kauppakirja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän päivän tuomio olisi omistajana Venäjä. Eli aletaanko kaateleen uutta paikkaa! Vai ollaanko jyrkästi sammaa mieltä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jyrkästi sammaa mieltä! Pst! Ollaan hiljaa siitä, että Pietari rakennettiin inkerinsuomalaisten luitten päälle. Eivät tsuhnat sitä tiiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattaapa hallituksella silmissä kiiluakin armeijan yksityistäminen, sehän toisi ainakin paljon uusia johtajanpaikkoja Kokoomuksen kansanedustajille. Hallituksella on kuitenkin yksi pieni ongelma vielä ratkaisematta, yksityisarmeija päätyisi ulkomaalaiseen omistukseen samoin kuin sosiaali- ja terveyspalvelut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään nuorten maanpuolustustahto on ehkä korkeammalla kuin koskaan. Tämä koskee ainakin nuorison parhaimmistoa. Tieto maailman tilanteesta saavutetaan paitsi kotimaisista myös ulkomaisista lähteistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

findikaattori.fi

"72 prosenttia, on sitä mieltä, että suomalaisten on puolustauduttava aseellisesti kaikissa tilanteissa, vaikka tulos näyttäisi epävarmalta."
"22 prosenttia ajattelee, että suomalaisten ei pidä puolustautua aseellisesti kaikissa tilanteissa"
"Nuoremmat ikäluokat vastaavat vanhempia ikäluokkia useammin kieltävästi." Alle 25-vuotiaista kieltävästi vastaa 29 prosenttia, 25 - 34-vuotiaista 28 prosenttia.

Findikaattorin pylväistä paljastui mielenkiintoinen yksityiskohta. Nykyisen hallituksen aloittamisen jälkeen maanpuolustustahto on notkahtanut.
http://findikaattori.fi/fi/77

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhteiskuntaa uhkaa monenlaisia vaaroja, joihin pyritään varautumaan ennalta ja tietysti myös, jos tilanne on muodostunut kuitenkin kaikesta huolimatta vaaralliseksi. Esimerkki:
Kun yhteiskuntaa uhkaa vaara hengenvaarallisen kulkutautiepidemian muodossa, sallitaanko tällöin suojaavien toimenpiteitten osallistumiseen vapaaehtoisuus? Ellei sallita, pitäisikö sallia?

Mitä tarkoitat "suomalaisuudella", tarkoitatko "suomalaista elämänmuotoa"? Suomalainen elämänmuotokin on mainittu 27.5.2015 päivätyssä hallitusohjelmassa ("Neuvottelutulos strategisesta hallitusohjelmasta").

Lyhyt yhteenveto:
Olet oikeassa, esityksesi kuulostaa "maanpetokselliselta, tai vähintään kommunistipuheelta", kuten mainitsit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En minä ole armeijaa lopettamassa, kysyn vain yleisen talousnäkemyksen hengessä, saataisiinko siitä kustannustehokkaampi yksityistämällä. Kun kiskotkin myydään ulkomaalaiselle yritykselle, voitaisiinko hornettien pelteihin hankkia Coca-Cola © sponsoritarra.

Suomalaisuus, suomalainen elämänmuoto on tarkoittanut, että elä ja anna toistenkin elää. Vahva puolueettomuuden henki on pitänyt meitä erillään maailman myrskyistä. Olemme kuuluisia koulutuksesta ja terveydenhuollosta ja siitä ettei heikompia jätetä markkinavoimien riepoteltavaksi. Jne. Nyt on meillä maanpetturi/ kommunistipiireistä herännyt epäilys, ettei ole mitään muuta kuin raha ja markkinat. Rahaa kun minulla ei ole, enkä markkinoilla käy, niin miksi ihmeessä vaivautuisin uhraamaan henkenikin vieraiden arvojen puolesta. Sen sijaan jos meillä olisi palkka-armeija, tämä pieni dilemma poistuisi. Palkkasoturi kun ei kysele käskyjen moraalisen oikeutuksen perään, vaan tekee työtä käskettyä. Samalla palkka-armeija ratkaisisi osittain työttömyysongelmaa kun tuhannet työttömät pojat ja tytöt työllistyisivät tappo hommiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tenavatähti, itse en pidä sinua maanpetiksellisena tai edes "kommarina". Esität täällä juttutuvassa monesti vaihtoehtoisia lähestymistapoja jutskiin, se ei tee sinusta "maanpetoksellista" tai "kommaria", eikä puolestaan "kommarius" tee kestään suomalaisesta maanpetoksellista.
Kommenteeraan lähemmin myöhemmin, mutta juuri nyt panaudun olympialaisten avajaisiin ja sitten kai melko intensiivisesti olympialaisiin.
Palaan asiaan josakin vaiheesa myöhemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suomen kenraalit ja perässähiihtäjät ( halutti sanoa nuolijat, mutta en kehdannut ) tuhonneet suomen puolustuksen. no miten ? vähän toteutunutta historiaa, suomi oli viimeksi miehitettynä vuosina 1941- 1944 saksalaisten toimesta. venäläinen yritti, mutta kun suomen sotilas oppi kuolemaan poteroon. eipä siitä tultu. ( isän kertomaa, haavoitui vaikeasti, jatkosota kesti isällä vielä 70 vuotta.) apuna oli kuitenkin saksalaisilta ostettu materiaali joka toimi, mm.panssarinyrkit. nyt suomen kenraalit on ostaneet ohjuksia , jotka ei toimi natomaata vastaan. mitä jos virolainen hyökkää? paina nappia , ei toimi ohjus. no eihän natomaa hyökkää, paitsi turkki. luuletteko ettei ole natomaan hyökkäys suomeen mahdollinen ? mitä sitten , kun aseet ei toimi, no varmaan löytyy lakanakangasta mistä voi tehdä valkoisia lippuja. joo , kun lukee historiaa, niin mikään ei ole mahdotonta. no nyt on haukuttu. ostakaa aseet joilla puolustetetaan suomea, ei natoa ei amerikkaa puhumattakaan venäläisista. me ollaan suomalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sotilaita sota-aikana, niin Saksa ei miehittänyt Suomea. Suomessa päätökset tekivät suomalaiset poliitikot ja sodanjohtajat ja sotaa sodittiin Suomen etu edellä. Suomen etu oli kuitenkin se, että Saksa oli rinnalla ja näin pystyttiin taistelemaan neuvostojoukkoja vastaan. Ilman Saksan apua Suomen alueella puhuttaisiin nykyään venäjää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurinosa ihmisitä on saatu hurmaan puolustamaan toisen OSAKESALKKUJA tms. muuta omaisuutta!!
Vaikka,maata on vain kynsien alla! Ei toimi tänään.uskokaa nyt...........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko "hönöhornetti" joku uusi pistijäisinsekti vai uusi Hornet- koneen malli? Entäs " vaalicloukani"? Kenties vaaleissa käytetty kani? Sitö en tiennytkään että oikeuslaitos kuuluu "väkivaltakoneistoon". Nytpäs tiedän. Eikä suomalaisuuttakaan ole enää. Vai niin. Aikoihin on eletty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tällä asialla pyritään udein uralla eteenpäin? Kun on varmaa,että Kuollaan ensimäisinä,jos ryminä alkaa! Joten torjukaamme tahot,jotka tarjoavat turvaa siltä puolen!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Etelä-Karjalan maakuntaan. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Tuo auton jumalointi on vain sinun näkemyksesi autoista sinua enemmän ymmärtävistä. Neutraloidaanpa keskustelu siirtäm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi